RECEPT TÝŽDŇA

Maková štrúdľa alebo tvarohová štrúdľa z lavaša? Ak sa chcete poriadne pripraviť na víkend tak si rovno upečte 2!! ????⁠

1️⃣ Štrúdľa tvarohová  s jablkami, hrozienkami v rume a arašidovým maslom a arašidmi.⁠

2️⃣ štrúdľa maková s malinami, kedže som nezohnala višne – ale je vďaka tomu oveľa šťavnatejšia⁠.⁠

Recept z kuchyne @fit.and.rea / www.fitandrea.sk.

RECEPT MESIACA

Baklava – plná orieškov, medu a voňavých korení. Preneste sa chuťou do krajín Orientu a poriadne si oslaďte deň 🙂

V tejto našej baklave je však lístkové cesto nahradené zdravším lavašom, takže môžete mlsať s menšími výčitkami 🙂 Recept pripravila Martina Gromová, ktorej skvelé recepty môžete nájsť na instagrame gromovci_v_kuchyni.

A prečo práve baklava(š)? “Tento dezert sme si obľúbili v Bulharsku. Hoci je veľmi sladký, jeho chuť je neskutočná! Kombinácie tenkých vrstiev cesta s chuťou škorice, vlašských orechov, pistácií a medovo-citrónového sirupu si Vás získa. Originál baklava sa robí z tenkých plátov cesta filo, avšak vôbec sa nemusíte báť použiť lavaš, výsledok bude rovnako skvelý.”

Aby o tento mimoriadne chutný zákusok neboli ukrátení ani tí z Vás, ktorí nemôžu lepok, vymeňte škoricový špaldový lavaš za bezlepkový škoricový.