Jablkovo-čokoládový swirl cake

Receptov na jabkové koláče je naozaj neúrekom, asi aj preto, že jabĺčka  patria medzi najobľúbenejšie ovocie v našich končinách.  Poďte s nami dnes vyskúšať tento menej tradičný, jablkovo-čokoládový koláč, ktorý upiekla foodbytinka a použila naň škoricový lavaš. V tomto zakrútenom koláči sa úžasne spája čokoládová chuť so šťavnatou polevou z jabĺk a je ako stvorený na príjemné popoludnie po nedeľnom obede ( a na hociktoré iné popoludnie 🙂 ) A samozrejme, ak lepok nepatrí do Vášho jedálnička, môžete použiť voňavý škoricový lavaš bez lepku.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
15 minút
Čas pečenia:
30 min
Teplota:
180 °C
Počet porcií:
8 porcií
Ingrediencie
  • ingrediencia
    2 pláty škoricového lavašu
  • ingrediencia
    100 g čokoládovej nátierky
  • ingrediencia
    3 jablká
  • ingrediencia
    200 ml vody
  • ingrediencia
    2 lyžice cukru
  • ingrediencia
    1 balíček vanilkového cukru
  • ingrediencia
    2 lyžice pudingového prášku
  • ingrediencia
    1 vajce
  • ingrediencia
    1 lyžica hladkej múky
Postup
  1. krok

    Lavaš rozprestrieme, natrieme ho po celej ploche čokoládovou nátierkou a celý plát rozrežeme na 5 dlhých pásov.

  2. krok

    Každý z pásov preložíme na polovicu. Postup zopakujeme aj s druhým plátom.

  3. krok

    Postupne začneme rolovať pásy do tvaru slimáka tak, že ich navzájom nadpájame, až kým neminieme všetky pásy.

  4. krok

    Takto zrolovaného slimáčika presunieme do okrúhlej formy s priemerom 18 cm, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie.

  5. krok

    Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle.

  6. krok

    Do hrnca pridáme nastrúhané jablká, cukor, vodu a privedieme k varu.

  7. krok

    V miske si zmiešame pudingový prášok s trochou vody a rozmiešame. Pridáme ku jablkám a za stáleho miešania povaríme, kým zmes trochu nezhustne.

  8. krok

    Takto pripravenú zálievku necháme vychladnúť a následne zmiešaneme s vajíčkom a múkou.

  9. krok

    Slimáčika trochu roztiahneme, aby sa rozprestrel na celú formu a zalejeme jablkovo-pudingovou zálievkou.

  10. krok

    Takto pripravený koláč pečieme vo vored vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút. Vychladnutý koláč môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Video
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.