Jahodové košíčky, pre deti ako stvorené

Jemný krém z mascarpone v spojení s ovocím –  to je ideálna kombinácia nielen pre deti 🙂 Krásne krehké jahodové košíčky sa skvelo hodia na letnú detskú oslavu, ale rovnako Vás potešia, ak si ich pripravíte na lenivé poobedie po nedeľnom obede.

Deana, ktorá recept na tieto košíčky pripravila a ktorej ďalšie inšpirácie nájdete na instagrame babkine_recepty v tom má jasno:

“Aké je moje najobľúbenejšie obdobnie roka? Jednoznačne jahodová sezóna! Spojenie jahôd a tohto krému – keď ho ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť prestať – je ideálna kombinácia na každú príležitosť. Ak máte možnosť použiť domáce jahody, zaručene očaríte aj toho najnáročnejšieho milovníka dezertov.”

Je Vám ľúto, že si košíčky nepripravíte, lebo obsahujú lepok? Stačí jednoducho použiť lavaš škoricový bezlepkový a problém je vyriešený 🙂

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
50 min
Čas pečenia:
7 min
Teplota:
180 °C
Počet porcií:
12
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1 plát škoricového lavašu
  • ingrediencia
    2 lyžice medu
  • ingrediencia
    250g mascarpone
  • ingrediencia
    100ml smotany na šľahanie
  • ingrediencia
    150g bielej čokolády
  • ingrediencia
    200g jahôd
Postup
  1. krok

    Lavaš rozkrájame na štvorce veľkosti 10 x 10 cm, narežeme ich vo všetkých špicoch, potrieme medom, vytvarujeme košíčky a pečieme pr iteplote 180 °C približne 7 minút dozlatista.

  2. krok

    Hneď po upečení košíčky premiestnime na papier na pečenie, kde necháme úplne vychladnúť.

  3. krok

    Čokoládu roztopíme nad parou a schladíme na izbovú teplotu.

  4. krok

    Mascarpone vymiešame so šľahačkou, keď sa spoja, postupne tenkým prúdom prilievame roztopenú čokoládu.

  5. krok

    Plniace vrecko si striedavo naplníme nadrobno nakrájanými jahodami a čokoládovým krémom a úplne vychladnuté košíčky naplníme.

  6. krok

    Dozdobíme jahodami a už len vychutnávame.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: Session has expired on Saturday, 30-Jul-22 02:46:06 PDT. The current time is Saturday, 01-Oct-22 08:39:18 PDT.