Jahodové košíčky, pre deti ako stvorené
Jemný krém z mascarpone v spojení s ovocím – to je ideálna kombinácia nielen pre deti 🙂 Krásne krehké jahodové košíčky sa skvelo hodia na letnú detskú oslavu, ale rovnako Vás potešia, ak si ich pripravíte na lenivé poobedie po nedeľnom obede.
Deana, ktorá recept na tieto košíčky pripravila a ktorej ďalšie inšpirácie nájdete na instagrame babkine_recepty v tom má jasno:
“Aké je moje najobľúbenejšie obdobnie roka? Jednoznačne jahodová sezóna! Spojenie jahôd a tohto krému – keď ho ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť prestať – je ideálna kombinácia na každú príležitosť. Ak máte možnosť použiť domáce jahody, zaručene očaríte aj toho najnáročnejšieho milovníka dezertov.”
Je Vám ľúto, že si košíčky nepripravíte, lebo obsahujú lepok? Stačí jednoducho použiť lavaš škoricový bezlepkový a problém je vyriešený 🙂
- ingrediencia1 plát škoricového lavašu
- ingrediencia2 lyžice medu
- ingrediencia250g mascarpone
- ingrediencia100ml smotany na šľahanie
- ingrediencia150g bielej čokolády
- ingrediencia200g jahôd
- krok
Lavaš rozkrájame na štvorce veľkosti 10 x 10 cm, narežeme ich vo všetkých špicoch, potrieme medom, vytvarujeme košíčky a pečieme pr iteplote 180 °C približne 7 minút dozlatista.
- krok
Hneď po upečení košíčky premiestnime na papier na pečenie, kde necháme úplne vychladnúť.
- krok
Čokoládu roztopíme nad parou a schladíme na izbovú teplotu.
- krok
Mascarpone vymiešame so šľahačkou, keď sa spoja, postupne tenkým prúdom prilievame roztopenú čokoládu.
- krok
Plniace vrecko si striedavo naplníme nadrobno nakrájanými jahodami a čokoládovým krémom a úplne vychladnuté košíčky naplníme.
- krok
Dozdobíme jahodami a už len vychutnávame.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.