Úžasný proteínový pudingový koláč

Úžasný proteínový pudingový koláč zo špaldového škoricového lavaša. Úplná rýchlovka, ktorá mi napadla v priebehu pár minút a hneď som ju musela zrealizovať. Z lavašu sa dá toho toľko pripraviť :).

Áno, áno, s lavašom máte neobmedzené možnosti – na slano aj na sladko. ⁠ Zbožnujú ho dospelí aj deti… Pre jeho jemnosť, krehkosť, vynikajúcu chuť, chrumkavosť.  ⁠Kreativite sa s lavašom medze nekladú – pripravíte si z neho pizze, štrúdle, lasagne, koláče, panini, palacinky, taštičky, čipsy, wrapy a oveľa viac.⁠

Tento recept pre vás pripravila Lucia (Insta luckaa_luci).

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
50
Teplota:
180
Počet porcií:
6
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1 plát lavaša (použila som škoricový)
  • ingrediencia
    arašidové maslo
  • ingrediencia
    nutella alebo iná zdravšia alternatíva ako slowtella
  • ingrediencia
    2 banány
  • ingrediencia
    2 vajcia
  • ingrediencia
    300 ml mlieka
  • ingrediencia
    1 balenie vanilkový proteínový puding
  • ingrediencia
    sladidlo podľa chuti (použila som 5 lyžíc erythrit)
  • ingrediencia
    vanilková aróma
  • sekcia
    Topping (nemusí byť)
  • ingrediencia
    nugátové maslo
  • ingrediencia
    mleté mandle
Postup
  1. krok

    Lavaš rozprestrieme a potrieme nutelou alebo inou zdrašou alternatívou ako je slowtella a arašidovým maslom (nešetrite nimi).

  2. krok

    Zrolujeme a nakrájame na rolky (šírka asi 1cm), naukladáme ich do kruhovej formy (priemer 23cm), pomedzi to naukladáme na kolieska nakrájané banány.

  3. krok

    Rozmiešame spolu mlieko, pudingový prášok, vajcia, sladidlo a arómu a to vylejeme na lavašové rolky.

  4. krok

    Pečieme na 180 stupňoch 30-35 minút.

  5. krok

    Po upečení som ho poliala nugátovým maslom a posypala mletými mandľami.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.