Domáca marlenka inak, zdravšia verzia bez pečenia
Domáca marlenka inak, zdravšia verzia bez pečenia. Tento skvelý recept pre vás pripravila Lucia (Insta luckaa_luci).
Deň môžeme začať takýmto úžasným koláčom, ktorý asi každý pozná, no tento môj je pripravený zo špaldového škoricového lavaša, teda zdravším spôsobom :). Príprava je oveľa jednoduchšia a kratšia ako pri klasickej marlenke a tiež môžete vyskúšať použiť aj inú príchuť lavašu (kakaový, alebo aj klasický by tam tiež pasoval).
Marlenku si viete pripraviť aj v bezlepkovej verzii, stačí zameniť klasický lavaš za bezlepkový.
- ingrediencia2 pláty škoricový lavaš
- ingrediencia1 karamelový puding
- ingrediencia300ml (ovsené) mlieko
- ingredienciaSladidlo ( čakankový sirup + flavdrops)
- ingrediencia250g jemného tvarohu
- ingrediencia100g cream cheese
- ingrediencia50g orechového masla (arašidové, mandľové,…)
- sekciaPosýpanie
- ingredienciamleté mandle + škorica + kokosový cukor
- sekcia
Príprava pudingu
- krok
Puding si uvaríme klasicky podľa návodu.
- krok
V tomto recepte je potrebné aby bol puding hustejší, a preto použijeme o trochu menej mlieka. Hneď po uvarení do neho primiešame tvaroh, smotanový syr a prípadne ešte dosladíme. Necháme vychladnúť.
- sekcia
Marlenka
- krok
Lavaš chlebík nastriháme na obdĺžniky, tak aby sme zakryli plochu plechu, do ktorého budeme „marlenku“ robiť.
- krok
Moja forma mala rozmer 23 x 17cm, a tak som jeden plát nastrihala na cca 6-7 častí (kľudne ho môžete aj na viac kúskov nastrihať a budete ich prekladať trochu na seba).
- krok
Do vystlanej formy som striedavo vrstvila najskôr lavaš a potom časť karamelového pudingu.
- krok
Vrch posypeme zmiešanými mletými mandľami s kokosovým cukrom a škoricou a dáme vychladnúť na pár hodín, alebo cez noc do chladničky
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.