Štrúdľa tvarohová a štrúdľa maková

60 min
12
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

1 plát lavašu na každú štrúdľu
360g hrudkovitého tvarohu
2 vajcia
30g proteínu (môžte vynechať)⁠
brusnice namočené v rume⁠
cca 150 g nastrúhaného vyžmýkaného jablka
20g práškového arašidového masla
100g mletého maku⁠
200ml mlieka⁠
maliny
sladidlo

Maková štrúdľa alebo tvarohová štrúdľa z lavaša? Ak sa chcete poriadne pripraviť na víkend tak si rovno upečte 2!! 🤗⁠

1️⃣ Štrúdľa tvarohová  s jablkami, hrozienkami v rume a arašidovým maslom a arašidmi.⁠

2️⃣ štrúdľa maková s malinami, kedže som nezohnala višne – ale je vďaka tomu oveľa šťavnatejšia⁠.⁠

Recept z kuchyne @fit.and.rea / www.fitandrea.sk.

Postup:

Tvarohová štrúdľa

Zmiešame tvaroh, proteín, vajcia, brusnice a niečím dosladíme (flavdrops/ brezový cukor/ erytritol)⁠.

Zvlášť zmiešame jablká so škoricou⁠ a pripravíme si arašidové maslo⁠.

Arašidové maslo- ja som dala 20g práškového (ma menej kcal), zmiešala s vodou a do toho som nadrobno nasekala 20g arašidov, aby chrumkali :)

Kraj lavaša zahneme, aby časť, kam dáme náplň, bola dvojvrstvová - budeme plniť a rolovať na kratšej hrane. Nanesieme na kraj jablká, potom tvaroh. Zrolujeme a kraje zatlačíme aby nevytiekla plnka.⁠

Dáme na plech s papierom na pečenie, na vrch trošku masla, poprepichujeme vidličkou a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.⁠

Po upečení ozdobíme arašidovým maslom.⁠

Maková štrúdľa

Mak s mliekom som zohriala v mikrovlnke, aby sa prepojili.

Následne som zmes natrela po kratšej hrane lavašu a na to naukladala pásik čerstvých malín (nie mrazených), zrolovala, natrela rozpusteným maslom a poprepichovala vidličkou.⁠

Fotogaléria:

Ďalšie recepty: