Domáci krémeš ako z cukrárne a v zdravšej verzii

Domáci krémeš ako z cukrárne, ktorý je ešte aj s roztopenou čokoládou a obsahuje neporovnatelne menej kalórií. ⁠Ak si radi doprajete chutné koláče ale v zdravšej fit verzii, tak to musíte proste ochutnať.

Tento krémeš z lavaša nie je vôbec náročný na prípravu kedže je pripravený bez lístkového alebo odpaľovaného cesta. Keď ho raz vyskúšate, budete ho robiť na každú príležitosť :). Ak radi experimentujete v pečení, môžete použiť aj škoricovo datľový špaldový lavaš alebo jeho bezlepkovú verziu. Tieto lavaše sú sladené len 100% bio datľovou pastou takže koláč bude chutiť lahodnejšie aj bez cukru alebo sladidla.

Tento skvelý recept na krémeš je z kuchyne @mystoryofcooking.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
45 min
Teplota:
180°C
Počet porcií:
9
Ingrediencie
  • ingrediencia
    4 vyrezané pláty zo špaldového lavaša s rozmermi 23x23cm
  • ingrediencia
    1 x Vanilkový puding s pravou vanilkou
  • ingrediencia
    500ml mlieka
  • ingrediencia
    pár kvapiek vanilkového flavdrops na dosladenie (alebo iné sladidlo, ktoré vám vyhovuje)⁠
  • ingrediencia
    250g ricotty⁠
  • ingrediencia
    25g vanilkového proteínu
  • ingrediencia
    250ml smotany na šľahanie (môžeme zvoliť aj sójovú či rastlinnú)⁠
  • ingrediencia
    100g roztopenej čokolády bez cukru alebo kvalitnej horkej čokolády
Postup
  1. krok

    V rúre si upečieme na 180 stupňoch na 3-4 minúty každý vyrezaný plát z lavaša. Na dno formy položíme dva upečené pláty.

  2. krok

    Uvaríme si puding v 0,5ll mlieka, pridáme sladidlo. Po vychladnutí pridáme proteín a ricottu.

  3. krok

    Ďalej si vyšľaháme šľahačku. Vyšľahaný krém navrstvíme na vanilkový krém.

  4. krok

    Na záver len prikryjeme so zvyšnými dvoma plátmi, ktoré si pred tým vopred nakrájame na štvorčeky aby sme nemali problém pri krájaní hotového krémešu.

  5. krok

    Dáme na noc zachladiť do chladničky. Pred podávaním polejeme krémeš roztopenou čokoládou. ⁠

lavas-klasy

Tip

Na sladké pečenie sa hodí lepšie špaldová verzia. V porovnaní s tradičným pšeničným je oveľa jemnejší a pri sladkom pečení sa s ním lepšie pracuje.

Video
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.