![](https://lavas.sk/wp-content/uploads/2020/10/Celozrnny-150x150.jpg)
Domáci krémeš ako z cukrárne a v zdravšej verzii
Domáci krémeš ako z cukrárne, ktorý je ešte aj s roztopenou čokoládou a obsahuje neporovnatelne menej kalórií. Ak si radi doprajete chutné koláče ale v zdravšej fit verzii, tak to musíte proste ochutnať.
Tento krémeš z lavaša nie je vôbec náročný na prípravu kedže je pripravený bez lístkového alebo odpaľovaného cesta. Keď ho raz vyskúšate, budete ho robiť na každú príležitosť :). Ak radi experimentujete v pečení, môžete použiť aj škoricovo datľový špaldový lavaš alebo jeho bezlepkovú verziu. Tieto lavaše sú sladené len 100% bio datľovou pastou takže koláč bude chutiť lahodnejšie aj bez cukru alebo sladidla.
Tento skvelý recept na krémeš je z kuchyne @mystoryofcooking.
- ingrediencia4 vyrezané pláty zo špaldového lavaša s rozmermi 23x23cm
- ingrediencia1 x Vanilkový puding s pravou vanilkou
- ingrediencia500ml mlieka
- ingredienciapár kvapiek vanilkového flavdrops na dosladenie (alebo iné sladidlo, ktoré vám vyhovuje)
- ingrediencia250g ricotty
- ingrediencia25g vanilkového proteínu
- ingrediencia250ml smotany na šľahanie (môžeme zvoliť aj sójovú či rastlinnú)
- ingrediencia100g roztopenej čokolády bez cukru alebo kvalitnej horkej čokolády
- krok
V rúre si upečieme na 180 stupňoch na 3-4 minúty každý vyrezaný plát z lavaša. Na dno formy položíme dva upečené pláty.
- krok
Uvaríme si puding v 0,5ll mlieka, pridáme sladidlo. Po vychladnutí pridáme proteín a ricottu.
- krok
Ďalej si vyšľaháme šľahačku. Vyšľahaný krém navrstvíme na vanilkový krém.
- krok
Na záver len prikryjeme so zvyšnými dvoma plátmi, ktoré si pred tým vopred nakrájame na štvorčeky aby sme nemali problém pri krájaní hotového krémešu.
- krok
Dáme na noc zachladiť do chladničky. Pred podávaním polejeme krémeš roztopenou čokoládou.
![lavas-klasy lavas-klasy](https://lavas.sk/wp-content/uploads/elementor/thumbs/lavas-klasy-1-q97r22qikrbtyjr6q9ujyt9ku8vf7feuxj8t9k4ybc.png)
Tip
Na sladké pečenie sa hodí lepšie špaldová verzia. V porovnaní s tradičným pšeničným je oveľa jemnejší a pri sladkom pečení sa s ním lepšie pracuje.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
![](https://lavas.sk/wp-content/uploads/2021/08/lavas-klasy-1.png)
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.
VYHĽADÁVANIE
E-SHOP
NAJNOVŠIE RECEPTY
![Voňavý čokoládovo-orechový závin](https://lavas.sk/wp-content/uploads/2022/05/vonavy-cokoladovo-orechovy-zavin-lavas-sk-1.jpg)
Voňavý čokoládovo-orechový závin
![Ľahká kurkumová rolka](https://lavas.sk/wp-content/uploads/2022/05/lahka-kurkumova-rolka-lavas-sk.jpeg)
Ľahká kurkumová rolka
![Jablkovo-čokoládový swirl cake](https://lavas.sk/wp-content/uploads/2021/11/jablkovo-cokoladovy-swirl-cake-lavas-sk.png)