Zapečený lavaš s gréckym jogurtom a cviklou

Ak je cvikla Vašou obľúbenou zeleninou, vyskúšajte aj náš recept s cviklovým falafelom.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min (8 - 12 doba pečenia)
Teplota:
150°
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    lavaš (2 tretiny z jedného plátu)
  • ingrediencia
    cuketa
  • ingrediencia
    cvikla
  • ingrediencia
    čierne olivy
  • ingrediencia
    2 vajíčka
  • ingrediencia
    mladý špenát
  • ingrediencia
    grécky jogurt
  • ingrediencia
    olivový olej (2 lyžice)
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
Postup
  1. krok

    Grécky jogurt vymiešame s olivovým olejom.

  2. krok

    Cuketu, cviklu a čierne olivy nakrájame na tenké plátky.

  3. krok

    Lavaš si rozložíme na plech (použijeme 2 tretiny z jedného lavašu), potrieme jogurtom, pridáme 2 vajíčka a zvyšok ingrediencií. Osolíme a okoreníme.

  4. krok

    Dáme zapiecť na 8 – 12 minút, 150°C teplovzdušná rúra.

lavas-klasy

Tip

Rohy Lavaša natrieme troškou vody aby sa nespálili a upiekli do chrumkava.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.