Zapečený lavaš s gréckym jogurtom a cviklou

Ak je cvikla Vašou obľúbenou zeleninou, vyskúšajte aj náš recept s cviklovým falafelom.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min (8 - 12 doba pečenia)
Teplota:
150°
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    lavaš (2 tretiny z jedného plátu)
  • ingrediencia
    cuketa
  • ingrediencia
    cvikla
  • ingrediencia
    čierne olivy
  • ingrediencia
    2 vajíčka
  • ingrediencia
    mladý špenát
  • ingrediencia
    grécky jogurt
  • ingrediencia
    olivový olej (2 lyžice)
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
Postup
  1. krok

    Grécky jogurt vymiešame s olivovým olejom.

  2. krok

    Cuketu, cviklu a čierne olivy nakrájame na tenké plátky.

  3. krok

    Lavaš si rozložíme na plech (použijeme 2 tretiny z jedného lavašu), potrieme jogurtom, pridáme 2 vajíčka a zvyšok ingrediencií. Osolíme a okoreníme.

  4. krok

    Dáme zapiecť na 8 – 12 minút, 150°C teplovzdušná rúra.

lavas-klasy

Tip

Rohy Lavaša natrieme troškou vody aby sa nespálili a upiekli do chrumkava.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.