Cviklový falafel v Lavaši s jogurtovým tahini dipom

Fotogaléria:

Príprava:
  50 min (20-25 min pečenie)
Teplota:
  160°
Počet porcií:
  4

Suroviny:

  ​Lavaš
  ​1 polievková lyžica olivového oleja
  ​2 cibule, nakrájané
  ​2 lyžičky mletej indickej rasce ‘’cumin’’
  ​2 x 400g cícer
  ​500 g surovej červenej repy, nastrúhaná na hrubo
  ​100 g strúhanky
  ​1 vajíčko
  1 polievková lyžica tahini pasty
  ​rastlinný alebo olivový olej na pečenie
  ​* Ako príloha do wrapu:
  ​1 polievková lyžica tahini pasty
  ​2 x 150 ml grécky jogurt
  štipka cukru
  mix šalát

Postup:

Cibuľu osmažte na panvici tak aby sa nespálila. Pridajte ‘’cumin’’ a varte 1 minútu.

Pridajte cibuľovú zmes, cícer, dve tretiny nastrúhanej cvikle, strúhanku, vajce a tahini do mixéra a vytvorte hrubú pastu. Pastu zmiešajte so zvyškom cvikle a pridajte soľ a korenie.
S vlhkými rukami vytvarujte približne 20 guľôčok a rozložte ich na plech. Guľôčky potrieme troškou oleja a pečieme 20-25 minút na 180C.

Zmixujte tahini s jogurtom, cukrom, soľou a korením. Rozložte Lavaš, pridajte tahini mix, šalát, falafel. ​
Stačí ho už iba zrolovať a môžeš sa do neho schuti pustiť.

Zatvoriť menu
×
×

Cart