Cviklový falafel v Lavaši s jogurtovým tahini dipom

180°
60 min (30-40 min pečenie)
4
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

​Lavaš
​1 polievková lyžica olivového oleja
​2 cibule, nakrájané
​2 lyžičky mletej indickej rasce ‘’cumin’’
​2 x 400g cícer
​500 g surovej červenej repy, nastrúhaná na hrubo
​100 g strúhanky
​1 vajíčko
1 polievková lyžica tahini pasty
​rastlinný alebo olivový olej na pečenie
​* Ako príloha do wrapu:
​1 polievková lyžica tahini pasty
​2 x 150 ml grécky jogurt
štipka cukru
mix šalát

Postup:

Cibuľu osmažte na panvici tak aby sa nespálila. Pridajte ‘’cumin’’ a varte 1 minútu.
Pridajte cibuľovú zmes, cícer, dve tretiny nastrúhanej cvikle, strúhanku, vajce a tahini do mixéra a vytvorte hrubú pastu. Pastu zmiešajte so zvyškom cvikle a pridajte soľ a korenie.
S vlhkými rukami vytvarujte približne 20 guľôčok a rozložte ich na plech. Guľôčky potrieme troškou oleja a pečieme 20-25 minút na 180C.

Zmixujte tahini s jogurtom, cukrom, soľou a korením. Rozložte Lavaš, pridajte tahini mix, šalát, falafel. ​
Stačí ho už iba zrolovať a môžeš sa do neho schuti pustiť.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.