Vrstvený tahini koláč
Ochutnali ste už úžasný tahini koláč? Ak ste niekedy navštívili Cyprus, s veľkou pravdepodobnosťou máte na toto ich tradičné pečivo chutné spomienky:) Či už ho ale poznáte, alebo nie, určite by ste mali vyskúšať našu verziu z lavašu – chutí neskutočne dobre, príprava nezaberie veľa času a je výborný aj na tretí deň – ak mu vydržíte tak dlho odolávať:)
Tradične sa tahini koláč pripravuje v točenej verzii, vrstvený však určite odporúčame, ak je lavaš už trošku lámavejší. Vrstvený tahini koláč sme vyskúšali pripraviť aj z bezlepkového lavašu a rozhodne to stálo za to!
Je jedno, či sa rozhodnete pre točený alebo vrstvený, s lepkom či bez, ak ho raz ochutnáte, tahini koláč sa určite zaradí medzi Vaše obľúbené sladké pokušenia.
- ingrediencia3 pláty lavaš
- ingrediencia200g tahini
- ingrediencia120g medu alebo 50g kokosový cukor a 4 PL medu
- ingrediencia10 g škorice
- ingrediencia100g mandlí nasekaných
- ingredienciavoda - podľa potreby
- ingredienciavoda a med na potretie koláča
- krok
Tahini vymiešame spolu s vodou. Vodu pridávame postupne až kým nedosiahneme tekutú konzistenciu, tak aby sa dala pohodlne roztrieť. Tahini po pridaní vody a miešaní ešte viac ztuhne, postupne sa bude ale meniť. Následne pridáme škoricu, med (alebo cukor) spolu vymiešame.
- krok
Mix tahini rovnomerne rozotrieme na plát lavašu a posypeme pomletými mandľami. Postup opakujeme a lavašové pláty vrstvíme na seba.
- krok
Vrchnú vrstvu pred pečením môžete posypať zvyškom mandlí.
- krok
Pečieme na 180 °C – 12 až 15 minút. Je dobré formu otočiť o 180 stupňov aby sa zapiekol rovnomerne.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.