Rýchle tradičné mäsové lasagne
Recept na jednoduché a rýchle lasagne z lavaša. Tieto skvelé lasagne si viete pripraviť aj v bezlepkovej verzii.
Recept pripravila Petronela Bolekova (nelkafood).
- ingrediencia1 plát špaldového chleba Lavaš
- ingrediencia500 g mletého mäsa
- ingrediencia4 lyžice paradajkového pretlaku
- ingrediencia200 ml červeného vína
- ingrediencia1 cibuľa
- ingrediencia500 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
- ingrediencia2 bobkové listy
- ingrediencia5 guľôčok čierneho korenia a 5 nového korenia
- ingrediencia3 strúčiky cesnaku
- ingrediencia1l vývaru
- ingrediencia300 g čedar
- ingredienciasoľ, mleté čierne korenie
- ingredienciaolivový olej
- krok
V hrnci rozohrejem olivový olej a orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu.
- krok
Pridám koreňovú zeleninu nastrúhanú na hrubšom strúhadle a prelisovaný cesnak.
- krok
Vhodím bobkový list a celé guličky korenia.
- krok
K orestovanej cibuli so zeleninou pridám mleté mäso a dôkladne premiešam. Restujem kým mäso nechytí farbu.
- krok
Pridám paradajkový pretlak a podlejem červeným vínom. Osolím a povarím, aby sa víno zredukovalo a odparil sa alkohol.
- krok
Keď je tekutina zredukovaná, podlejem vývarom a za občasného miešania a podlievania dusím omáčku asi 2 hodiny.
- krok
Zatiaľ si z chlebíka laváš pripravím pláty podľa formy, v ktorej budem lasagne zapekať. Do formy vrstvím zmes, plát laváš a zasypem strúhaným čedarom. Takto opakujem kým naplním formu a poslednú vrstvu bohato posypem syrom. Zapekám v rúre rozohriatej na 200 ⁰C asi 10 minút, aby bol syr zapečený.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.