Bezlepkové vegetariánske lasagne

Tento recept na bezmäsité lasagne uvarila glutenfree_tips, ktorá sa inšpirovala u mystoryofcooking. Prispôsobila ho bezlepkovým a bezlaktózovým potrebám a ako sama napísala, bola prekvapená aké boli úžasné ????????. Namiesto klasického lasagnového cesta použila bezlepkový lavaš a výsledok naozaj stojí za to!

A ak Vám po chutnom ľahkom obede ostalo ešte miesto na dezert, pozrite sa na naše recepty, kde nájdete aj tie bezlepkové.

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
35 min
Čas pečenia:
5-7 min
Teplota:
220 °C
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    2 pláty bezlepkového lavaša (1 balenie)
  • ingrediencia
    2 PL oleja
  • ingrediencia
    2 strúčiky cesnaku⁠
  • ingrediencia
    1 malú červenú cibuľu⁠
  • ingrediencia
    1 menšiu cuketu
  • ingrediencia
    3 sušené paradajky
  • ingrediencia
    plechovka lúpaných paradajok
  • ingrediencia
    soľ⁠
  • ingrediencia
    oregano⁠
  • ingrediencia
    3 PL kukurice⁠
  • ingrediencia
    Bezlaktózový parmezán Džiugas
  • ingrediencia
    Bezlaktózová mozzarella (ktorú si nastrúhame) ⁠
Postup
  1. krok

    Obe lavaše rozkrojíme na 4 rovnaké časti.

  2. krok

    Cesnak a cibuľu nasekáme na drobno. Cuketu nakrájame na malé kúsky. Sušené paradajky prelejeme vriacou vodou.

  3. krok

    Na oleji jemne opražíme cesnak a cibuľku. Pridáme nakrájané sušené paradajky, cuketu a kukuricu. Po 2-3 minútach pridáme lúpané paradajky. Osolíme a okoreníme.

  4. krok

    Zmes dusíme a miešame pokiaľ všetky prísady nezmäknú.

  5. krok

    Následne vrstvíme: 2 lavaš pláty (vyskladané tak, aby vyplnili celú plochu misky), 3-4 PL omáčky, mozzarellu, parmezán. Takto postupujeme 4 krát.

  6. krok

    Pripravené lasagne necháme pár minút postáť, aby bezlepkové Lavaše nasiakli šťavu.

  7. krok

    Dáme zapiecť na 5-7 minút na 220 stupňov. ⁠

lavas-klasy

Tip

Pre obnovenie vláčnosti bezlepkový lavaš potrite alebo postriekajte vodou, následne ho ohrejte na predhriatej panvici, grile alebo v rúre z každej strany podľa potreby. Po ohriatí je ohybný, ľahšie sa roluje, lepí a po zrolovaní dobre drží. Pri príprave lazaní to však nie je potrebné nakoľko nasiaknu šťavu z omáčky.

Video
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: Session has expired on Saturday, 30-Jul-22 02:46:06 PDT. The current time is Saturday, 01-Oct-22 08:39:18 PDT.