- ingredienciaŠpenátový Lavaš
- ingrediencia100 g dlhozrnnej ryže
- ingrediencia½ plechovky červenej fazule s omáčkou
- ingrediencia¼ plechovky kukurice
- ingredienciaJalapeño papričku
- ingredienciaBalíček údeného tofu
- ingredienciaCibuľu
- ingredienciaHrsť baby špenátu
- ingrediencia3 cherry paradajky
- ingrediencia3 sušené paradajky
- ingredienciaKokosové chilli korenie
- ingredienciaKúsok masla
- ingredienciaSoľ
- ingredienciaKorenie
- krok
Skvelý recept s lavašom z kuchyne Kamnajedlo.eu.
Za poslednú dobu som si naozaj obľúbil košický Lavaš. Ak si dobre pamätáš, už som ho využil v pár receptoch a teraz tu mám ďalší. Tentokrát sa mi ale dostala do rúk jeho špenátová verzia a môžem povedať, že je naozaj výborná. Bol by hriech nevyužiť ju na skvelé vegetariánske burrito. Tak poď do toho spolu so mnou!
Ako prvé si uvar ryžu presne podľa návodu, alebo si prečítaj pár našich trikov. Druhý krok bude už príjemnejší, jednoducho na drobno nakrájaj jalapeño, cibuľu a sušené paradajky. Aby si náhodou toho krájania nemal málo, tak ešte sa pusti do tofu a cherry paradajok. Predhrej si panvicu a na masle zľahka opeč cibuľu, pridaj tofu, jalapeño, sušené paradajky a všetko opeč do zlatista. Až potom prihoď fazuľku aj s omáčkou, kukuricu a uvarenú ryžu. Všetko spolu premiešaj a na panvici nechaj aspoň pár minút.
Teraz už len všetko nalož do pripraveného Lavašu, prihoď ešte nakrájané paradajky, hrsť špenátu a všetko spolu pekne zatoč. Máš hotovo, už sa do toho len pusti, ale pozor! Spáchaš obžerstvo.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.