Blog

Prečo je lavaš vhodný pre deti a hlavne pre rodičov? :)

S jedlom pre deti je to niekedy neuveriteľne zložité, môžete sa s prípravou mordovať hodnú chvíľu a dieťa si po jednej lyžičke povie, neprosím si 😏. U nás sa v týchto situáciách osvedčil lavaš a v podstate sú pre nás raňajky (a vlastne aj ostatné jedlá) bez neho nemysliteľné. Je neskutočne ľahký na prípravu, variabilný a čo je úplne super, je zdravší.

Netreba s ním dlho premýšľať nad prípravou, stačí mrknúť do chladničky a kombinovať – od úplne najjednoduchšej syrovo-šunkovej rolky, cez tvarohovú štrúdľu až po lavašovú verziu lasagní či pizze. A celkom príjemne sa v ňom dá zakamuflovať zeleninka, ak sa malým stravníkom nepozdáva len tak voľne na tanieri 😉.

V mrazničke vydrží dosť dlho a rozmrazí sa do pár minút, takže je vždy po ruke.

Dokonca mám pocit, že úplne obyčajný neplnený lavaš má na deti podobný účinok ako biely rožok – len teda nepomerne zdravší.

rychle-a-jednoduche-lasagne-recepty-pre-deti

Ak s lavašom ešte nemáte skúsenosti a chceli by ste vyskúšať či bude chutiť aj vášmu drobcovi, pripravili sme pre vás 2 recepty, ktoré su u nás overené a majú vždy úspech :). Veríme, že zabodujú aj u vás.

Prvý recept je na slano – jednoduché a rýchle lasagne, ktoré si viete jednoducho upraviť podľa potreby a ten druhý je na sladko – vynikajúce vanilkové košíčky. Detičky si vždy radi pochutnajú na nejakej mňamke a ak si dáte záležať na tom na čo ich od malička naučíte tak tieto košíčky sú určite zdravšou a lepšou voľbou.

Lavaš je výborný ako zdravá desiata do školy, či na dlhší školský výlet. Je veľmi chutný na sladko aj na slano. Stačí použiť obľúbené ingrediencie vašich detí vložiť do desiatového boxu a zdravá desiata je na svete.

Zdieľať článok:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
POSTED BY ADMIN
POSTED BY ADMIN

consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Aenean commodo ligula eget dolor aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Kakaový lavaš dobil vaše srdcia ❤️.⁠ ⁠ Ako nám píšete, chýba vám… 🤗 a preto je opäť v ponuke aj v malom balení tento víkend, aby ste si urobili zásoby 🤗.⁠ ⁠ ⁠Ak ste túto sladkú verziu ešte neochutnali určite využite túto možnosť… Kakaový lavaš je ako stvorený pre tvorenie sladkých receptov 😋. ⁠ ⁠Veľa z nich nájdete na našom profile a na webe.⁠ ⁠ Ak ho teda chceš mať po ruke na E-shop sa preklikneš raz dva cez link v profile⁠.⁠ ⁠⁠ ⁠Pekný víkend,⁠ ⁠ Lavaš Tím⁠ ⁠ www.lavas.sk

Jahodové slimáčiky s proteinovým pudingom 😍⁠ ⁠ Príprava je veľmi jednoduchá 😊⁠ ⁠ Suroviny: ⁠ ⁠ 1 a 1/3 špaldového lavaša od @lavas_zdravychlieb ⁠ 300ml mlieka⁠ 1 vanilkový proteinový puding od @droetker_sk ⁠ 1PL kokosového cukru⁠ 300ml jahodového rozvaru, môžte použiť aj džem alebo len čerstvé jahody⁠ ⁠ Postup:⁠ Plát lavaša si natrieme vopred pripraveným jahodovýn rozvarom, zrolujeme. Uvaríme si vanilkový puding, popri príprave pudingu, narežeme “závin” na malých slimáčikov. Jeden plát nestiačil, použila som ešte 1/3 ďalšieho. Hotový puding si vylejeme na jahodových slimáčikov, dáme piecť na 10/180. Koláčik prelejeme jahodovým pyré a dozdobíme poďla fantácie jahodami.⁠ Dobrú chuť ❤️⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @bakingmoments_withkids⁠ ⁠ A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

Aká je vaša obľúbená pizza? Naša večera je opäť jasná 🍕 navyše aj zdravšia 😁⁠ ⁠ Zožeňte si:⁠ ▪️lavas – aspoň 1-2 falatky (pláty)⁠ ⁠ A ďalšie suroviny už podľa vašej chyžky a čo máte doma: ⁠ ▪️domáci kečup áno paradajkovy pretlak⁠ ▪️Kuracie mäsko opečené na oleji a okorenené⁠ ▪️paradičky⁠ ▪️Kukurica⁠ ▪️oregano⁠ ▪️syr Eidam⁠ ▪️jarná cibuľka⁠ ⁠ Na falatky Lavašu potriete kečup alebo pretlak a naskladate suroviny aké chcete🍅 a dace zapečic aspoň na 10-15 minút podľa rúry. A je to🍻⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @chlop_v_kuchni⁠ ⁠ A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.⁠ ⁠

Lavaš, lavaš, lavaš :) ⁠Ktorý je ten náš? ⁠ ⁠ Často sa stáva, že si naše chlebíky mýlite s konkurenčnými. To je v pohode ✌️. Veď Lavaš sa pečie po celom svete, aj u našich susedov v ČR, a dokonca sa pečie aj niekde blízko Bratislavy.⁠ ⁠ Ten náš pečieme v Košiciach. A čo je teda na tom našom iné? ⁠ ⁠ V prvom rade zloženie. Je to jednoduché, múka, voda, soľ a bez konzervantov, bez droždia :) a iných prísad, lebo dá sa to aj takto. ⁠ ⁠ Ďalej je to naša ponuka. Ako jediný na svete oficiálne pečieme špaldový. U vás je tak veľmi obľúbený čo nás nesmierne teší. ⁠ ⁠ A ochutené verzie? :) Kto ochutnal, vie, že sú výborné.⁠ ⁠ Naše chlebíky veľmi rýchlo spoznáte, podľa obalu, loga, chuti :)⁠ ⁠ Ďakujeme, že vďaka vám môžeme robiť čo nás baví a piecť lavaš, ktorý nám všetkým tak chutí.⁠ ⁠ Lavaš Tím

Lavaš závitky/tyčinky s Nivou, smotanou a cesnakom 👌⁠ ⁠ Na túto rýchlu dobrotu vám bude stačiť:⁠ ✓ špenatový @lavas_zdravychlieb (1 balenie = 3 pláty)⁠ ✓ Niva @levmilk – 1 zlatá a 1 klasik⁠ ✓ 2 kyslé smotany Babička 14% @levmilk ⁠ ✓ vajíčko na potretie⁠ ✓ sezam na posypanie⁠ ~~~~~~~~~~~~~~~~~⁠ Smotanu vymiešame s rozmrvenou, alebo nastrúhanou Nivou, poprípade môžte vyšľahať mixérom.⁠ Zmesou natrieme plát a zvinieme pozdĺžne do rolky. Potom krájame na trojuholníky a ukladáme jednou hranou na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme vajíčkom rozmiešaným s trochou mlieka a soli. ⁠ Posypeme sezamom.⁠ Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 20 minút. ⁠ Dobrú chuť!⁠ Pokiaľ budeme robiť stočené tyčinky, tak potretý lavaš plát prekrojíme pozdĺžne napoly a potom každú časť na 3 obdĺžniky. Každý obdĺžnik stočíme do tyčinky, sploštíme a pozdĺžne prerežeme napoly. Obe časti spolu skrútime/prepletieme. Uložíme na plech vyložený papierom a potrieme vajíčkom. Posypeme sezamom. Upečieme ako závitky.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @gromovci_v_kuchyni⁠ ⁠ A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.

Hneď ako sa mi dostal do rúk kakaový @lavas_zdravychlieb 😍rozmýšľala som čo vymyslím, lebo rolády, záviny sú už otrepané a tak mi napadlo, že ho navrstvím na seba v podobe palacinkovej torty a bude to zaujímavé 👌😋⁠ ⁠ Takže vznikli takéto pekne vrstvené koláčiky❤️⁠ Super je, že lavaš pekne zmäkne ako Bebe keksy a dá sa to dobre krájať👌⁠ 👇👇👌👌⁠ ⁠ No a tak som zmiešala 1kus mascarpone s dvomi bielymi gréckymi jogurtami osladila agave. Lavaš som nastrihala na obdĺžniky tam ako je zložený a kde chýbalo na kraji som doplnila a nastrihala kúsky čo chýbali. Lebo lavaš je nepravidelný. Na každý jeden plat som natierala asi 1,5-2 lyžice krému a ukladala na seba a úplne na vrch stačila najtenšia vrstva posypať kakaom a dať vychladiť do rana v chladničke 😍😋⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @rommiemax A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

SOUND ON 🔈🔈🆙.⁠ ⁠ Krehký koláč s orieškovým maslom a ovocím. Podľa zvuku si môžeš povedať, naozaj krehký? Áno, je to tak 😋. Chrumkavý ale za to krehký. Tento koláčik sme si pripravili tak, že sme jednoducho preložili na polku jednu tretinu z plátu špaldového lavaša (môže byť aj pšeničný, škoricový) a dali zapiecť na cca 7-8 min pri teplote 160C. Nechali sme ho na chvíľku vychladnúť a tak natreli orieškovým maslom a pridali sezónne ovocie.⁠ ⁠ Lavaš nie je listkové cesto. Nie je v ňom tuk, takže tá mastnota, ktorá je na listkovom ceste to ''pravé a mňam'', to tu nehľadajte. Nám osobne ale ten TUK vôbec nechýba a na takomto koláčiku alebo na iných fajnotkách ako je štrúdľa, taštičky a kopec iných si pochutnávame a bez výčiiek :). Možno ešte aj viac obľúbené su slané variácie.⁠ ⁠ Používate lavaš tak isto ako náhradu za lístkove cesto? 🤔.⁠

Tak toto sa mi podarilo 👍🏼🥰 a mega rýchle, určite vyskúšajte 😊 prekladaný kakaový @lavas_zdravychlieb tvarohovo-mascarpone plnkou 👌🏼 ⁠ SUROVINY⁠ 1 plát kakaového (alebo iného) @lavas_zdravychlieb⁠ 250g jemného tvarohu⁠ 500g mascarpone (môžete zameniť za ricottu alebo tvaroh)⁠ Sladidlo⁠ ⁠ POSTUP⁠ Suroviny na plnku vymiesame a osladime podľa chuti. 1 plat kakaového lavasu postrihame na 6 štvorcov ako je zložený. A už iba prekladame (keďže štvorce nie sú úplne štvorce, 1 zo štvorcov rozstrihame a využijeme na zaplátanie tých rohov 😊). Necháme vychladiť najlepšie do druhého dňa. Úplne mi to take vychladené pripomenulo ruskú zmrzlinu 🥰⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @ivaness_f A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

Doma sme mali chuť na niečo rýchle a osviežujúce. Voľba padla na škoricový lavaš od @lavas_zdravychlieb plnený tvarohom a ovocím 😍.⁠ ⁠ Trošku som sa preniesla do detských čias, keďže celý košík chuti ako pribináčik s ovocím ☺️. ⁠ ⁠ Potrebujeme⁠ 1/2 lavaš plátu škoricového @lavas_zdravychlieb⁠ 150g jemného tvarohu⁠ 100ml šľahačkovej smotany⁠ Cukor⁠ Ovocie na dozdobenie⁠ 1 ČL vanilkovej arómy @droetker_sk⁠ ⁠ Postup⁠ 1. Vyšľaháme zvlášť miske smotanu.⁠ 2. V inej miske vymixujeme tvaroh s cukrom a vanilkovou eseneciou. K tvarohu pridáme šľahačku a poriadne premiešame lyžicou.⁠ 3. Pripraveným krémom naplníme lavaš košíky a dozdobíme ovocím.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @katuuus.ka A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

Zapekačky z lavaša 🥗⁠.⁠ Viete si ich pripraviť aj z našeho bezlepkového lavaša 👌🏻. Link na eshop nájdeš v profile. ⁠ Potrebujeme:⁠ 1 plát špaldový lavaš⁠ 1 plát špenátový lavaš⁠ Z oboch plátov si vykrojíme dva rovnaké kruhy. Dva kruhy zo špaldového lavaša dáme na seba aby bola zapekačka pevnejšia a postupujeme podľa videa. To isté opakujeme aj so špenátovým lavašom.⁠ ⁠ 🥗 Avokádová zapekačka⁠ 🥗 1/2 zrelého avokáda + 1 strúčik cesnaku + štipku soli + 1 PL jemného tvarohu = všetko spolu zmiešame a vznikne nám avokádová nátierka.⁠ Ďalej potrebujeme:⁠ 🥗 Cherry rajčiny, strúhaný syr, poľníček⁠ Ukladáme podľa videa, prekrojíme na jednej strane, preložíme a dáme zapiecť do kontaktného grilu na cca 5 minút, radšej kontrolujeme.⁠ ⁠ 🥗 Zapekačka s kuracím mäskom:⁠ Dip – 1 PL bieleho jogurtu, 1 PL kyslej smotany, trošku soli, strúčik cesnaku, trošku červeného mletého korenia, trošku (sušenej) petržlenovej vňate = všetko zmiešame a natrieme na 1/4 lavaša.⁠ Ďalej potrebujeme:⁠ 🥗 opečené kuracie mäsko nakrájané na menšie kúsky + 2 PL olivový olej + korenie na kuracie mäsko, opekáme na panvici⁠ 🥗 Opečené šampiňóny⁠ 🥗 Strúhaný syr⁠ 🥗 Baby špenát⁠ ⁠ Ukladáme podľa fotiek, prekrojíme na jednej strane, preložíme a dáme zapiecť do kontaktného grilu na cca 5 minút, radšej kontrolujeme. ⁠ ⁠ Dobrú chuť! :)⁠ ⁠ Kopec ďalších video 🎥 receptov nájdeš na našom youtube = Lavaš recepty. ⁠Ak sa chceš inšpirovať… neváhaj a preklikni sa na youtube :). ⁠ ⁠ Recept bol pripravný v spolupráci s @mystoryofcooking ❤️⁠ ⁠ #spolupraca

Quacamole koláčiky s udeným lososom 🥑🍣⁠ ⁠ V spolupráci s @lavas_zdravychlieb a @bezlepkovy_lavas @lavas_zdravychlieb mám možnosť okúsiť nielen pšeničné, špaldové ale už aj bezlepkové verzie tohto skvelého chlebíka, 3x mňáám ❤️⁠ ⁠ Na koláčiky plnené s quacamole a udeným lososom budeme potrebovať:⁠ ⁠ -1 plát bezlepkového lavaša od @bezlepkovy_lavas ⁠ -vopred pripravené quacamole⁠ -udeného lososa,⁠ -čerstvé bylinky,⁠ -sezam,⁠ – citrón,⁠ -granátové jablko..⁠ ⁠ Bezlepkový lavaš si najskôr pokropíme/zohrejeme, následne si plát lavaša rozdelíme na 3 rovnaké časti. Pripravíme si formu na pečenie, vytvarujeme košíček/koláčik a pečieme 10/180. Následne plníme koláčiky s quacamole a udeným lososom a bylinkami 😍.⁠ Nám veľmi chutilo, dajte vedieť ako sa Vám páči novinka pre bezlepkáčov ☺️.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @bakingmoments_withkids

Ahojte! Je tu jeden extrémne rýchly recept pre vás! ❤️⁠ ⁠ Ovocné taštičky⁠ – 1 plát špaldového @lavas_zdravychlieb ⁠ – 200 g mrazeného lesného ovocia ⁠ – 3 jablká⁠ – 3 PL xylitolu @svetplodu ⁠ – 2 ČL škorice ⁠ – 20 g masla⁠ ⁠ Na obalenie: xylitol @svetplodu + škorica + rozpustené maslo⁠ ⁠ Lesné ovocie, nakrájané jablká, xylitol, škoricu a maslo podusíme v menšom hrnčeku do zmäknutia. Plát lavašu si rozdelíme na tri časti, na každú časť nanesieme ovocnú náplň, zatočíme do kapsičky a dáme piecť na 180 stupňov na cca 10 minút. Taštičky ešte teplé potrieme rozpusteným maslom a posypeme škoricovým cukrom. Rýchle, jednoduché a také chutné 😋❤️❤️⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @_sugarky_ A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.