- ingrediencialavaš
- ingrediencia1 kuracie prso
- ingrediencia1 stredne veľký baklažán
- ingrediencia4 paradajky
- ingrediencia2 balenia mozarelly
- ingrediencia4 hrste poľníčka
- ingrediencia2PL maslo Ghee
- ingredienciasoľ
- ingredienciakorenie
- krok
Ďakujeme Zdravie na tanieri za tento zdravý a chutný recept.
Mäso v celku si namarinujeme do sáčku na pečenie alebo do alobalu, predhrejeme rúru na 190st. a dáme mäso piecť zhruba na 25 až 30 minút.
Baklažán nakrájame na tenké plátky a na masle Ghee ho opečieme. Osolíme, okoreníme a necháme zatiaľ odstáť bokom. Paradajky si nakrájame na kolieska. Placky si odstrihneme na rozmer 30cm x 30cm, oba pláty si rozložíme na pracovnú plochu, navlhčíme ich mokrou rukou, aby sa nám pri rolovaní netrhali.
Mäso vytiahneme z rúry, vyberieme zo sáčku (alebo z alobalu) a natrháme vidličkou na trhance. Na každú placku rozložíme baklažán, paradajky, mäso, mozarellu a na záver poľníček a zrolujeme. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie, placky posypeme zvyšnou mozarellou, trošku posolíme a dáme na 5 minút zapiecť na gril na 220st.
Vytiahneme a vychutnávame túto dobrotu.
Na marinovanie mäsa:
- soľ
- korenie
- 2PL olivový olej
- 1ČL drvený kmín
- 1ČL rozpučené horčičné semienka
- 1ČL červenej papriky
- štipka chilli
- 1ČL sušeného majoránu
Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.