Zapekané „lavašky“ plnené kuraťom a baklažánom

40 min
2 placky dlhé 25cm
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

lavaš
1 kuracie prso
1 stredne veľký baklažán
4 paradajky
2 balenia mozarelly
4 hrste poľníčka
2PL maslo Ghee
soľ
korenie

Postup:

Ďakujeme Zdravie na tanieri za tento zdravý a chutný recept. Mäso v celku si namarinujeme do sáčku na pečenie alebo do alobalu, predhrejeme rúru na 190st. a dáme mäso piecť zhruba na 25 až 30 minút. Baklažán nakrájame na tenké plátky a na masle Ghee ho opečieme. Osolíme, okoreníme a necháme zatiaľ odstáť bokom. Paradajky si nakrájame na kolieska. Placky si odstrihneme na rozmer 30cm x 30cm, oba pláty si rozložíme na pracovnú plochu, navlhčíme ich mokrou rukou, aby sa nám pri rolovaní netrhali. Mäso vytiahneme z rúry, vyberieme zo sáčku (alebo z alobalu) a natrháme vidličkou na trhance. Na každú placku rozložíme baklažán, paradajky, mäso, mozarellu a na záver poľníček a zrolujeme. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie, placky posypeme zvyšnou mozarellou, trošku posolíme a dáme na 5 minút zapiecť na gril na 220st. Vytiahneme a vychutnávame túto dobrotu. Na marinovanie mäsa:
  • soľ
  • korenie
  • 2PL olivový olej
  • 1ČL drvený kmín
  • 1ČL rozpučené horčičné semienka
  • 1ČL červenej papriky
  • štipka chilli
  • 1ČL sušeného majoránu
Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.