Ďakujeme
Zdravie na tanieri za tento zdravý a chutný
recept. Mäso v celku si namarinujeme do sáčku na pečenie alebo do alobalu, predhrejeme rúru na 190st. a dáme mäso piecť zhruba na 25 až 30 minút. Baklažán nakrájame na tenké plátky a na masle Ghee ho opečieme. Osolíme, okoreníme a necháme zatiaľ odstáť bokom. Paradajky si nakrájame na kolieska. Placky si odstrihneme na rozmer 30cm x 30cm, oba pláty si rozložíme na pracovnú plochu, navlhčíme ich mokrou rukou, aby sa nám pri rolovaní netrhali. Mäso vytiahneme z rúry, vyberieme zo sáčku (alebo z alobalu) a natrháme vidličkou na trhance. Na každú placku rozložíme baklažán, paradajky, mäso, mozarellu a na záver poľníček a zrolujeme. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie, placky posypeme zvyšnou mozarellou, trošku posolíme a dáme na 5 minút zapiecť na gril na 220st. Vytiahneme a vychutnávame túto dobrotu.
Na marinovanie mäsa:- soľ
- korenie
- 2PL olivový olej
- 1ČL drvený kmín
- 1ČL rozpučené horčičné semienka
- 1ČL červenej papriky
- štipka chilli
- 1ČL sušeného majoránu
Recept pripravila Natalia Spišiakova z
www.zdravienatanieri.sk.