Zapekané “lavašky” plnené kuraťom a baklažánom

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
40 min
Počet porcií:
2 placky dlhé 25cm
Ingrediencie
  • ingrediencia
    lavaš
  • ingrediencia
    1 kuracie prso
  • ingrediencia
    1 stredne veľký baklažán
  • ingrediencia
    4 paradajky
  • ingrediencia
    2 balenia mozarelly
  • ingrediencia
    4 hrste poľníčka
  • ingrediencia
    2PL maslo Ghee
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    korenie
Postup
  1. krok

    Ďakujeme Zdravie na tanieri za tento zdravý a chutný recept.

    Mäso v celku si namarinujeme do sáčku na pečenie alebo do alobalu, predhrejeme rúru na 190st. a dáme mäso piecť zhruba na 25 až 30 minút.

    Baklažán nakrájame na tenké plátky a na masle Ghee ho opečieme. Osolíme, okoreníme a necháme zatiaľ odstáť bokom. Paradajky si nakrájame na kolieska. Placky si odstrihneme na rozmer 30cm x 30cm, oba pláty si rozložíme na pracovnú plochu, navlhčíme ich mokrou rukou, aby sa nám pri rolovaní netrhali.

    Mäso vytiahneme z rúry, vyberieme zo sáčku (alebo z alobalu) a natrháme vidličkou na trhance. Na každú placku rozložíme baklažán, paradajky, mäso, mozarellu a na záver poľníček a zrolujeme. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie, placky posypeme zvyšnou mozarellou, trošku posolíme a dáme na 5 minút zapiecť na gril na 220st.

    Vytiahneme a vychutnávame túto dobrotu.

    Na marinovanie mäsa:

    • soľ
    • korenie
    • 2PL olivový olej
    • 1ČL drvený kmín
    • 1ČL rozpučené horčičné semienka
    • 1ČL červenej papriky
    • štipka chilli
    • 1ČL sušeného majoránu

    Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.