Zapekané košíčky s praženicou

Zapekané košíčky s praženicou – to je obľúbená raňajková klasika v novom šate.

Vychutnajte si praženicu trochu netradične, a vďaka košíčku z lavaša si ju kľudne vezmite so sebou aj na cesty.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
30 min
Teplota:
220 °
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1 a 1/2 lavaša
  • ingrediencia
    5 vajíčok
  • ingrediencia
    uhorka
  • ingrediencia
    paprika (akúkoľvek obľúbená)
  • ingrediencia
    paradajka
  • ingrediencia
    jarná cibuľka
  • ingrediencia
    200 g strúhaný syr
  • ingrediencia
    50 ml mlieko/smotana na šľahanie (voliteľné)
  • ingrediencia
    bylinky
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    mleté čierne korenie
  • ingrediencia
    forma na muffiny
Postup
  1. krok

    Zeleninu nakrájame na malé kúsky. Do nádoby so zeleninou pridáme vymiešané vajíčka, 100g strúhaného syra a podľa chuti aj mlieko, alebo smotanu. Zmes ochutíme bylinkami, soľou a korením.

  2. krok

    Z lavaša vystrihneme kruhy s priemerom cca 12 cm. Kruhmi vystelieme formu a jednotlivé košíčky naplníme pripravenou vajíčkovo-zeleninovou zmesou takmer po okraj formy.

  3. krok

    Košíčky dáme do rúry zapekať. Po približne 7 minútach vyberieme z rúry a každý košíček posypeme zvyšným strúhaným syrom. Vložíme späť do rúry na ďalšie približne 3 minúty.

    Čas pečenia upravujeme podľa skúseností s rúrou a tiež podľa vzhľadu košíčkov. Okraje majú byť upečené do zlatista a syrová posýpka roztavená.

  4. krok

    Košíčky chvíľu po upečení vyberieme z formy a servírujeme teplé.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.