Zapekané košíčky s praženicou

Zapekané košíčky s praženicou – to je obľúbená raňajková klasika v novom šate.

Vychutnajte si praženicu trochu netradične, a vďaka košíčku z lavaša si ju kľudne vezmite so sebou aj na cesty.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
30 min
Teplota:
220 °
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1 a 1/2 lavaša
  • ingrediencia
    5 vajíčok
  • ingrediencia
    uhorka
  • ingrediencia
    paprika (akúkoľvek obľúbená)
  • ingrediencia
    paradajka
  • ingrediencia
    jarná cibuľka
  • ingrediencia
    200 g strúhaný syr
  • ingrediencia
    50 ml mlieko/smotana na šľahanie (voliteľné)
  • ingrediencia
    bylinky
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    mleté čierne korenie
  • ingrediencia
    forma na muffiny
Postup
  1. krok

    Zeleninu nakrájame na malé kúsky. Do nádoby so zeleninou pridáme vymiešané vajíčka, 100g strúhaného syra a podľa chuti aj mlieko, alebo smotanu. Zmes ochutíme bylinkami, soľou a korením.

  2. krok

    Z lavaša vystrihneme kruhy s priemerom cca 12 cm. Kruhmi vystelieme formu a jednotlivé košíčky naplníme pripravenou vajíčkovo-zeleninovou zmesou takmer po okraj formy.

  3. krok

    Košíčky dáme do rúry zapekať. Po približne 7 minútach vyberieme z rúry a každý košíček posypeme zvyšným strúhaným syrom. Vložíme späť do rúry na ďalšie približne 3 minúty.

    Čas pečenia upravujeme podľa skúseností s rúrou a tiež podľa vzhľadu košíčkov. Okraje majú byť upečené do zlatista a syrová posýpka roztavená.

  4. krok

    Košíčky chvíľu po upečení vyberieme z formy a servírujeme teplé.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.