Zapekaná zelenina s lavašom

Lavaš a zapekaná zelenina sú skvelá alternatíva ľahkej a zdravej večere. Najlepšie na tom je, že je to aj výnimočne chutné spojenie!

 

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
60 - 90 min
Teplota:
160°C
Počet porcií:
4
Ingrediencie
  • ingrediencia
    lavaš
  • ingrediencia
    tekvica
  • ingrediencia
    šampiňóny
  • ingrediencia
    cibuľa
  • ingrediencia
    repa
  • ingrediencia
    šťava z pomaranča
  • ingrediencia
    baklažán
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
  • ingrediencia
    olivový olej
  • ingrediencia
    grécky jogurt
Postup
  1. krok

    Tekvicu, šampiňóny, repu a cibuľu nakrájame na kocky. Dobre osolime, pridame štavu z 1 pomaranča, na tenké plátky pokrájany baklažán a polejeme olivovým olejom.

     

  2. krok

    Pečieme na 160 stupňoch po dobu 45 minút až 1 hodinu. Ked je to hotové, pridáme niekoľko lyžíc gréckeho jogurtu, zredukujeme tým prebytočnú šťavu a dodáme krémovosť. Dobre premiešajme.

     

  3. krok

    Pre výraznejšiu chuť pridáme pečené tekvicové semiačka, ochutené sezamovým olejom a soľou. Semiačka orestujeme na panvici a pečieme 15 minút na 160 stupňoch.

  4. krok

    Podávame s čerstvým Lavašom.

lavas-klasy

Tip

Ak by ste si k zelenine radi dali niečo chrumkavé, opečte Lavaš krátko na panvici – či už na masle, olivovom oleji, alebo len tak nasucho.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.