Zapekaná zelenina s lavašom

160°C
60 – 90 min
4
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

lavaš
tekvica
šampiňóny
cibuľa
repa
šťava z pomaranča
baklažán
soľ
čierne korenie
olivový olej
grécky jogurt

Postup:

Naše obľúbené vegetariánske jedlo Tekvicu, šampiňóny, repu a cibuľu nakrájame na kocky. Dobre osolime, pridame štavu z 1 pomaranča, na tenké plátky pokrájany baklažán a polejeme olivovým olejom. Pečieme na 160 stupňoch po dobu 45 minút až 1 hodinu. Ked je to hotové, pridáme niekoľko lyžíc gréckeho jogurtu, zredukujeme tým prebytočnú šťavu a dodáme krémovosť. Dobre premiešajte. Pre výraznejšiu chuť pridáme pečené tekvicové semiačka, ochutené sezamovým olejom a soľou. Semiačka orestujeme na panvici a pečieme 15 minút na 160 stupňoch.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.