
- ingrediencialavaš
- ingredienciatekvica
- ingredienciašampiňóny
- ingredienciacibuľa
- ingredienciarepa
- ingredienciašťava z pomaranča
- ingredienciabaklažán
- ingredienciasoľ
- ingredienciačierne korenie
- ingredienciaolivový olej
- ingredienciagrécky jogurt
- krok
Tekvicu, šampiňóny, repu a cibuľu nakrájame na kocky. Dobre osolime, pridame štavu z 1 pomaranča, na tenké plátky pokrájany baklažán a polejeme olivovým olejom.
- krok
Pečieme na 160 stupňoch po dobu 45 minút až 1 hodinu. Ked je to hotové, pridáme niekoľko lyžíc gréckeho jogurtu, zredukujeme tým prebytočnú šťavu a dodáme krémovosť. Dobre premiešajme.
- krok
Pre výraznejšiu chuť pridáme pečené tekvicové semiačka, ochutené sezamovým olejom a soľou. Semiačka orestujeme na panvici a pečieme 15 minút na 160 stupňoch.
- krok
Podávame s čerstvým Lavašom.

Tip
Ak by ste si k zelenine radi dali niečo chrumkavé, opečte Lavaš krátko na panvici – či už na masle, olivovom oleji, alebo len tak nasucho.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.
VYHĽADÁVANIE
E-SHOP
NAJNOVŠIE RECEPTY

Voňavý čokoládovo-orechový závin

Ľahká kurkumová rolka
