Zapekaná zelenina s lavašom

Lavaš a zapekaná zelenina sú skvelá alternatíva ľahkej a zdravej večere. Najlepšie na tom je, že je to aj výnimočne chutné spojenie!

 

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
60 - 90 min
Teplota:
160°C
Počet porcií:
4
Ingrediencie
  • ingrediencia
    lavaš
  • ingrediencia
    tekvica
  • ingrediencia
    šampiňóny
  • ingrediencia
    cibuľa
  • ingrediencia
    repa
  • ingrediencia
    šťava z pomaranča
  • ingrediencia
    baklažán
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
  • ingrediencia
    olivový olej
  • ingrediencia
    grécky jogurt
Postup
  1. krok

    Tekvicu, šampiňóny, repu a cibuľu nakrájame na kocky. Dobre osolime, pridame štavu z 1 pomaranča, na tenké plátky pokrájany baklažán a polejeme olivovým olejom.

     

  2. krok

    Pečieme na 160 stupňoch po dobu 45 minút až 1 hodinu. Ked je to hotové, pridáme niekoľko lyžíc gréckeho jogurtu, zredukujeme tým prebytočnú šťavu a dodáme krémovosť. Dobre premiešajme.

     

  3. krok

    Pre výraznejšiu chuť pridáme pečené tekvicové semiačka, ochutené sezamovým olejom a soľou. Semiačka orestujeme na panvici a pečieme 15 minút na 160 stupňoch.

  4. krok

    Podávame s čerstvým Lavašom.

lavas-klasy

Tip

Ak by ste si k zelenine radi dali niečo chrumkavé, opečte Lavaš krátko na panvici – či už na masle, olivovom oleji, alebo len tak nasucho.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.