Zapečený lavaš s vajíčkom a sušenou šunkou

Sú vajíčka Vašim obľúbeným raňajovým jedlom? Zapečený lavaš s vajíčkom a sušenou šunkou bude pre Vás teda určite príjemnou možnosťou ako túto skvelú potravinu pripraviť inak, ako ste zvyknutí.

Pripravte si teda ingrediencie podľa nášho receptu a s chuťou do toho 🙂

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min (9 min pečenie)
Teplota:
160°C
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    lavaš (2 tretiny z jedného plátu)
  • ingrediencia
    vajička
  • ingrediencia
    sušená šunka alebo Jamon Serrano
  • ingrediencia
    huby
  • ingrediencia
    Paprika
  • ingrediencia
    mozzarella
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
  • ingrediencia
    červená paprika
Postup
  1. krok

    Huby, papriku a mozzarellu nakrájame na tenké plátky.

  2. krok

    Lavaš si rozložíme na plech (použijeme 2 tretiny z jedného lavašu), na spodok dáme kúsky sušenej šunky, pridáme 2 vajíčka na každý plát a zvyšok ingrediencií. Osolíme a okoreníme.

  3. krok

    Dáme zapiecť na 9 minút, 160°C teplovzdušná rúra.

     

lavas-klasy

Tip

Rohy Lavašu natrieme troškou vody a olivovým olejom aby sa nespálili a upiekli do chrumkava.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.