Zapečený lavaš s vajíčkom a sušenou šunkou

Sú vajíčka Vašim obľúbeným raňajovým jedlom? Zapečený lavaš s vajíčkom a sušenou šunkou bude pre Vás teda určite príjemnou možnosťou ako túto skvelú potravinu pripraviť inak, ako ste zvyknutí.

Pripravte si teda ingrediencie podľa nášho receptu a s chuťou do toho 🙂

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min (9 min pečenie)
Teplota:
160°C
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    lavaš (2 tretiny z jedného plátu)
  • ingrediencia
    vajička
  • ingrediencia
    sušená šunka alebo Jamon Serrano
  • ingrediencia
    huby
  • ingrediencia
    Paprika
  • ingrediencia
    mozzarella
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
  • ingrediencia
    červená paprika
Postup
  1. krok

    Huby, papriku a mozzarellu nakrájame na tenké plátky.

  2. krok

    Lavaš si rozložíme na plech (použijeme 2 tretiny z jedného lavašu), na spodok dáme kúsky sušenej šunky, pridáme 2 vajíčka na každý plát a zvyšok ingrediencií. Osolíme a okoreníme.

  3. krok

    Dáme zapiecť na 9 minút, 160°C teplovzdušná rúra.

     

lavas-klasy

Tip

Rohy Lavašu natrieme troškou vody a olivovým olejom aby sa nespálili a upiekli do chrumkava.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.