Wrap so zeleninovou fašírkou

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
60 min
Čas pečenia:
45 min
Teplota:
160°
Počet porcií:
4
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš
  • ingrediencia
    bulgur - približne 200g na 3 veľké cukety
  • ingrediencia
    cuketa 3ks
  • ingrediencia
    červená cibuľa 2ks
  • ingrediencia
    tuniak v konzerve 2ks
  • ingrediencia
    červené pesto (nie je potrebné)
  • ingrediencia
    balkánsky syr (nie je potrebné)
  • ingrediencia
    vajce 2ks
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
  • ingrediencia
    drvené čili
  • ingrediencia
    parmenzán
  • ingrediencia
    olivový olej
  • ingrediencia
    šalát valerian
  • ingrediencia
    mäta
  • ingrediencia
    baranie rohy
  • ingrediencia
    humusová nátierka
  • ingrediencia
    červená cibuľa
  • ingrediencia
    kyslé uhorky
Postup
  1. krok

    Bulgur uvaríme podľa receptu (približne 200g na 3 veľké cukety).

  2. krok

    Cukety a červenú cibuľu nastrúhame na veľkom strúhadle, poriadne osolíme, pomiešame a necháme postáť 45 min. Z cukety vytlačíme všetku prebytočnú šťavu rukami.

  3. krok

    Pridáme 1 – 2 konzervy tuniaka (odšťaveného), červené pesto, balkánsky syr (rozdrvený), 2 vajíčka, soľ, čierne korenie a rozdrvené čili. Poriadne premiešame a dáme do chladničky na cca 8 hodín.

  4. krok

    Na plech dáme papier na pečenie a potrieme ho jemne s olivovým olejom a tak isto aj cuketové fašírky. Fašírky sme vytvarovali vložením hmoty do umelohmotnej nádobky a vyklopením na plech.

  5. krok

    Pečieme pri 160° približne 45 min. Fašírky môžete ešte raz natrieť olivovým olejom a nechať zapiecť na ďalších 10 min. Na hotové fašírky nastrúhame parmezán.

  6. krok

    Na Lavaš si natrieme humusovú nátierku. Môžeme okoreniť podľa vlastnej chuti.

  7. krok

    Fašírky nakrájame na plátky a spolu s kyslými uhorkami, šalátom, mätou, cibuľkou a baraním rohom  ich zrolujeme do Lavaša.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.