Wrap so zeleninovou fašírkou

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
60 min
Teplota:
160°
Počet porcií:
4
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš
  • ingrediencia
    bulgur - približne 200g na 3 veľké cukety
  • ingrediencia
    cuketa 3ks
  • ingrediencia
    červená cibuľa 2ks
  • ingrediencia
    tuniak v konzerve 2ks
  • ingrediencia
    červené pesto (nie je potrebné)
  • ingrediencia
    balkánsky syr (nie je potrebné)
  • ingrediencia
    vajce 2ks
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
  • ingrediencia
    drvené čili
  • ingrediencia
    parmenzán
  • ingrediencia
    olivový olej
  • ingrediencia
    šalát valerian
  • ingrediencia
    mäta
  • ingrediencia
    baranie rohy
  • ingrediencia
    humusová nátierka
  • ingrediencia
    červená cibuľa
  • ingrediencia
    kyslé uhorky
Postup
  1. krok

    Bulgur uvaríme podľa receptu (približne 200g na 3 veľké cukety). Cukety a červenú cibuľu nastrúhame na veľkom strúhadle, poriadne osolíme, pomiešame a necháme postáť 45 min. Z cukety vytlačíme všetku prebytočnú šťavu rukami.

    Pridáme 1 – 2 konzervy tuniaka (odšťaveného), červené pesto, balkánsky syr (rozdrvený), 2 vajíčka, soľ, čierne korenie a rozdrvené čili. Poriadne premiešame a dáme do chladničky na cca 8 hodín.

    Na plech dáme papier na pečenie a potrieme ho jemne s olivovým olejom a tak isto aj cuketové fašírky. Fašírky sme vytvarovali vložením hmoty do umelohmotnej nádobky a vyklopením na plech.

    Pečieme pri 160° približne 45 min. Fašírky môžete ešte raz natrieť olivovým olejom a nechať zapiecť na ďalších 10 min.
    Na hotové fašírky nastrúhame parmezán.

    Na Lavaš si natrieme humusovú nátierku. Môžeme okoreniť podľa vlastnej chuti. Fašírky nakrájame na plátky a spolu s kyslými uhorkami, šalátom, mätou, cibuľkou a baraním rohom  ich zrolujeme do Lavaša.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Už ste ochutnali lavaš?⁠ ⁠ Lavaš je zdravší, ľahký, chutný chlieb 🤗.⁠ ⁠Pripravujeme ho ručne podľa starého rodinného receptu, pochádzajúceho z Arménska 🇦🇲⁠.⁠ ⁠ ČÍM JE LAVAŠ INÝ?⁠ ⁠ Lavaš prináša ľuďom zdravšiu alternatívu klasického chleba. Je 100% prírodný… Lavaš je⁠ múka (pšeničná / špaldová / celozrnná) – voda – morská soľ a naturálne príchute.⁠ ⁠ ⁠S LAVAŠOM MÁTE NEOBMEDZENÉ MOŽNOSTI – NA SLANO AJ NA SLADKO⁠…⁠ ⁠ ⁠Lavaš je variabilne využiteľný chlieb, skvelo chutí a ľahko sa s ním pracuje. Dá sa s ním doslova kúzliť. Nahrádza nie len chlieb ale aj iné typy ciest – s oveľa nižším obsahom kalórií a bez cukru a konzervantov. Vhodný aj pre ľudí s histamínovou intoleranciou (hlavne špaldový).⁠ ⁠ ZBOŽŇUJÚ HO DOSPELÍ AJ DETI ⁠😍.⁠ ⁠ Pre jeho jemnosť, krehkosť, vynikajúcu chuť, chrumkavosť… ⁠ ⁠Kreativite sa s lavašom medze nekladú – pripravíte si z neho pizze, štrúdle, lasagne, koláče, panini, palacinky, taštičky, čipsy, wrapy a oveľa viac.⁠ ⁠ KDE SI HO MÔŽETE KÚPIŤ?⁠ Obľúbený chlebík Lavaš dodávame pravidelne do viac ako 140+ predajných miest a 57+ miest 🏙️. ⁠Presný zoznam nájdete na našom webe.⁠ ⁠ Chcete o nás dozvedieť viac? Navštívte náš web www.lavas.sk kde nájdete kopec receptov a inšpirácií.⁠ ⁠ Zaujíma vás ako jednoducho sa s ním pracuje? Pripravili sme pre vás kopec video receptov a návodov, ktoré si môžete pozrieť na našom youtube – Pekáreň lavaš.⁠ LINK nájdete v profile.⁠ ⁠ Ďakujeme!⁠ ⁠ Váš Lavaš Tím

Jablkovo-piškótový koláč s pudingom 😍 kto pozná? ⁠ ⁠ Lístkové cesto vymenené za @lavas_zdravychlieb , cukor zamenený za erythritol a steviove kvapky od @biocare_sk a vznikol takýto fit koláčik 👌🏼⁠.⁠ ⁠ SUROVINY na formu 20x30cm⁠ 1 plat @lavas_zdravychlieb ⁠ Pol balíčka piskot⁠ 700ml mlieka ⁠ 2 balíčky vanilkoveho pudingoveho prášku ⁠ Sladidlo (erythritol a steviove kvapky Steviola fluid @biocare_sk )⁠ 500g jablk⁠ Škorica⁠ ⁠ POSTUP⁠ Uvaríme si puding podľa návodu a necháme vychladnúť. Plat lavasu si rozstrihneme na 3 časti v zahyboch, dve dáme na seba na spodok plechu, jednu si odložíme. Na lavas naukladáme veľká seba piskoty. Jablka si nahrubo nastruhame, premiešame so škoricou, pripadne aj osladime a navrstvíme na piskoty. Na jablka rozotrieme puding. Jednu časť lavasu si nastrihame na stvorceky a tie naukladáme na vrch koláča (pri pečeni zmenšia svoj objem). Dáme piect so rúry na 180stupnov na cca 30 minút. Necháme vychladnúť a dáme stuhnúť aspoň na 2 hod do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo erythritolom. Dobrú chut 😊⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @ivaness_f

Pizaaaaa🍕🍕🍕 ale v zdravšej verzii… 😋 a to znamená, že bola z lavaša, bez prísad, bez droždia. ⁠ ⁠ Zdravšia lavaš pizza 🍕inšpirovaná @mystoryofcooking⁠ ⁠ 📷 repost od @isabellafoods11⁠ ⁠ Recept, ako si pripravíš pizzu, nájdeš aj na našom webe a video 🎥 recept na našom youtube ''Pekáreň lavaš''. Linky nájdeš v našom profile :).⁠

Čaute lavaš fandovia v Českej republike :).⁠ ⁠ Ak ste ešte nepostrehli, cez náš e-shop si lavaš viete objednať aj do ČR. Doručíme ho až priamo k vám domov alebo do práce. ⁠ Rozbehli sme tak isto spoluprácu s novým partnerom pre doručovanie s prijateľnejšiou cenovou ponukou 👍🏼. Veríme, že aj to vás poteší.⁠ Tak isto máme akciu doručenie zdarma pri nákupe nad 50 eur.⁠ ⁠ Ak ste ešte nepostrehli, naša ponuka Lavašov sa opäť rozrástla. Tou najnovšou novinkou je špaldový lavaš paradajkový, s oreganom a bazalkou 😋.⁠ ⁠ Link na eshop nájdete samozrejme v našom profile alebo klikni na www.lavas.sk.⁠ ⁠ PS: niečo sa šušká, že by lavaš mal byť už v blízkej budúcnostu dostupný priamo v obchodoch v Brne. Viac info už čoskoro.⁠ ⁠ Tešíme sa na tvoju objednávku.⁠ ⁠ Tím Lavaš

Tak táto lavaš pizza od @lavas_zdravychlieb ma úplne dostala 😍. ⁠ ⁠ Ľahučké cesto, chrumkavé okraje, úžasná chuť a vôňa je niečo, čo musíte vyskúšať 👌.⁠ ⁠ Pizza, po ktorej vám vôbec nebude ťažko a môžete si ju dať úplne bez výčitiek ☺️. ⁠ ⁠ Na oblohu môžete použiť všetko, čo máte doma a čo máte radi ☺️⁠ ⁠ Potrebujeme⁠ 1 lavaš pšeničný celozrnný plát @lavas_zdravychlieb⁠ Domácim pretlak alebo kečup⁠ Pizza korenie⁠ Čerstvá bazalka,oregano⁠ 200g kvalitnej šunky⁠ 100g syra⁠ Konzerva šampiňónov a kukurice⁠ Olivový olej⁠ Cesnak⁠ ⁠ Postup⁠ 1. Z plátu su vyrežeme dve alebo viacej kruhov (podľa toho, koľko pizze chcete), ktoré položíme na papier na pečenie.⁠ 2. Potrieme kečupom, posypeme pizza korením. Pridané zvyšok oblohy.⁠ 3. Pečieme na 190° cca 15 minút.⁠ 4. Do misky si pretlačíme jeden cesnak, dáme trochu oleja a potrieme ním okraje.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @katuuus.ka

Často nám píšete, že je to práve to… rýchlosť s akou si urobíte skvelé a chutné jedlo :). Či už ide o pizzu, štrúdľu, wrapy, tousty, atddddddď :).⁠ ⁠ Rýchlovka na obed – lavaš, kečup, kuracia šunka, syr, baby špenát a šup ho na panvicu na pár minút 😅 ešte aj maminka sa mi toho nanosila.⁠ ⁠ 📷 repost od @little_fit_bunny⁠ ⁠ Ďalšie recepty s lavašom nájdeš aj na našom webe a video 🎥 recepty na našom youtube ''Pekáreň lavaš''. Linky nájdeš v našom profile :).⁠

📢 Košičania, naši lavašania 😉🔝.⁠ ⁠ Vedeli ste, že obľúbený Lavaš je v Košiciach pravidelne dostupný už na 29+ predajných miestach (+ 2och lokálnych e-shopoch).⁠ ⁠ V predajniach Fajne, Farmarečka a BIO Trend nájdete tak isto aj bezlepkový lavaš.⁠ ⁠ Väčšinu predajných miest zásobujeme pred víkendom aby ste chlebík mali čo najčerstvejší na víkend.⁠ ⁠ A kde presne ich nájdete?⁠ ⁠ ➡️ Fajne potraviny (OD Dargov)⁠ ➡️ Fajne potraviny 2 (Cassovar – Žriedlová 11)⁠ ➡️ Farmarečka – Alžbetina 16 ➡️ FRESH Plus Zdravšie potraviny x 12 (Anička, Barca, Hornád, Iskra, Laborec, Luník 7, Merkúr, Miškovecká, Muškátová, Myslava, Strojárenská – pri radnici a Važec)⁠ ➡️ KLAS Potraviny X 10 (Duett, Beta, Cottbus, Mila, Čížik, Ural, Podhradová, KVP – Hemerková & KVP – Cottbuská, LINGOV – Herlianska 11)⁠ ➡️ iKlas – eshop⁠ ➡️ NÁŠ DVOR, farmárske potraviny Košice (Mäsiarska 57)⁠ ➡️ BIO Trend – Atrium Optima⁠ ➡️ mamaZu Zdravá pekáreň a BIO obchod (ex Baylee Market) (Považská 40/A)⁠ ⁠ Ak sa chceš dozvedieť viac, klikni na link v našom profile 😋.⁠ ⁠ @fajnepotraviny⁠ @fresh_zdravsie_potraviny⁠ @mamazu_bio⁠ @potraviny_klas⁠ @nasdvorkosice⁠ @biotrendsk⁠ @farmarecka

Najjednoduchšie burrito na svete💚🌯⁠ ⁠ Zároveň:⁠ 💚 Nízkohistamínové⁠ 💚 Zdravé⁠ 💚 Nízkokalorické⁠ 💚 Výborné⁠ ⁠ Potrebujeme:⁠ 1/2 špaldový @lavas_zdravychlieb⁠ 25g nátierka z čerstvého syra (cream cheese)⁠ Kuracie stehno vykostenené⁠ Ryža (ja som použila basmati)⁠ Uhorka⁠ Kurkuma⁠ Soľ⁠ ⁠ Kuracie stehno som pripravila v instant pot hrnci @tefalsk (nie je to reklama 😀) – je to super vec keď potrebujete priamo z mrazničky dáte mäso do hrnca a do 30 min ho máte úplne mäkké ✌️ Ryžu uvaríme.⁠ ⁠ Môžete mäso urobiť aj normálne na panvici pokrájané na kúsky. Pridame k nemu soľ a kurkumu. Lavaš si potrieme surovou nátierkou, poukladáme mäso, ryžu, uhorku a zrolujeme 🌯 ⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @janey_aerialfit

Ten kto vymyslel lavaš by si zaslúžil nobelovú cenu ☝🏻🤗🤩 lebo spraviť koláč ktorého príprava vám zaberie tak 5 minút času je úplne na nezaplatenie 🙏🏻😊.⁠ ⁠ Recept:⁠ 👉🏻 Jeden plát @lavas_zdravychlieb⁠ 👉🏻Čokoládový puding Creme Ole od @droetker_sk⁠ 👉🏻300ml rastlinného mlieka (dala som nesladené kokosové)⁠ 👉🏻2 plné odmerky čokoládový protein 👉🏻Mletý mak (množstvo podľa chuti-ja som dala tak aby bola fajn konzistencia )⁠ 👉🏻Vajce ⁠ ⁠ V mixéri som si vyšľahala puding s mliekom podľa návodu, pridala som postupne protein a nakoniec mak. Naplnila lavaš, vrch potrela rozšľahaným vajíčkom, posypala lyžičkou kokosového cukru a dala zapiecť na 180°C na cca 10min.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @_simamato_

Kde lavaš hľadať, kde ho nájdeš? 🤔❄️⁠ ⁠ Často nám píšete, že sa vám Lavaš nedarí kúpiť, neviete ho nájsť (hlavne vo väčších predajniach). Že pri tom klasickom chlebe nikdy nie je… ⁠ ⁠ Áno je to tak, Lavaš nie je klasický chlebík.⁠ ⁠ Hlavne aj vďaka svojemu zdravšiemu zloženiu, bez konzervantov (a bez cukru, droždia) musí byť uskladnený v suchom a chladnom prostredí. Najlepšie v chaldničke :).⁠ ⁠ A čo ten Lavaš vlastne je?⁠ ⁠ Lavaš je zdravší, ľahký, chutný chlieb 🤗.⁠ ⁠Pripravujeme ho ručne podľa starého rodinného receptu, pochádzajúceho z Arménska 🇦🇲⁠ ⁠ ČÍM JE LAVAŠ INÝ?⁠ ⁠ Lavaš prináša ľuďom zdravšiu alternatívu klasického chleba. Je 100% prírodný… Lavaš je⁠ múka (pšeničná / špaldová / celozrnná)- voda – morská soľ a naturálne príchute.⁠ ⁠ ⁠S LAVAŠOM MÁTE NEOBMEDZENÉ MOŽNOSTI – NA SLANO AJ NA SLADKO⁠…⁠ ⁠ ⁠Lavaš je variabilne využiteľný chlieb, skvelo chutí a ľahko sa s ním pracuje. Dá sa s ním doslova kúzliť. Nahrádza nie len chlieb ale aj iné typy ciest – s oveľa nižším obsahom kalórií a bez cukru a konzervantov. Vhodný aj pre ľudí s histamínovou intoleranciou (hlavne špaldový).⁠ ⁠ ZBOŽŇUJÚ HO DOSPELÍ AJ DETI ⁠😍.⁠ ⁠ Pre jeho jemnosť, krehkosť, vynikajúcu chuť, chrumkavosť… ⁠ ⁠Kreativite sa s lavašom medze nekladú – pripravíte si z neho pizze, štrúdle, lasagne, koláče, panini, palacinky, taštičky, čipsy, wrapy a oveľa viac.⁠ ⁠⁠ Ak sa chces o nás dozvedieť viac, klikni na link v našom profile. Na našom webe nájdeš kopec receptov a inšpirácií.⁠ Ak si chceš pozrieť aj video 🎥 recepty tak sa preklikni na youtube – Pekáreň lavaš.⁠ ⁠ Ďakujeme!⁠ ⁠ Váš Lavaš Tím⁠

Extra maková lavaš štrúdľa s višňami 🍒⁠ Mak je veľmi zdravá potravina, ktorá obsahuje mnoho zdraviu prospešných látok. Navyše v kombinácii s višňami tak nielen dobre chutí, ale aj prinesie pozitíva pre zdravie.💗⁠ ⁠ Recept:⁠ •1 (celozrnný) @lavas_zdravychlieb ⁠ •200g mletý mak⁠ •200g manďlová smotana 10% (použila som značku @bodyandfuture , ale pokojne môžete nahradiť jogurtom, alebo klasickou smotanou 14-16% -bude chutiť lepšie)⁠ •sladidlo podľa chuti (50g med + flavdrops)⁠ •200g čerstvé odkôstkované višne⁠ •trochu trstinového cukru (Panela)⁠ ⁠ ➡️ Zmiešame spolu mak, smotanu, sladidlo a čerešne, rozotrieme na lavaš, ktorý sme úplne vystreli a preložili na polovicu, posypeme trstinovým cukrom, zrolujeme a dáme piecť na 180 stupňov cca 20 minút. ⁠ ⁠ Na vrch:⁠ •60g kvalitnej horkej čokolády ⁠ •orechy na posypanie (mne sa k tomuto skvele hodili pistácie zo @svetplodu)⁠ ⁠ ➡️ Keď štrúdľa trochu vychladne polejeme ju roztopenou čokoládou a posypeme orieškami.⁠ Tip: ja som do plnky pridala aj cca 20g kolagénu z @powerlogy_slovakia . Môžete prípadne pridať aj proteín, ktorý vám tiež zvýši celkové množstvo bielkovín. ❤️⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @luckaa_luci

Dnešné raňajky a škoricový @lavas_zdravychlieb naplnené jogurtom zmiešaným s proteínom mrazene čučoriedky zabalené do kapsy a opečené do chrumkava na panvici 😋😍⁠ ⁠ K tomu opečený banán to je úplne nebíčko⁠ A posypané ešte škoricou keď nemáš žiadny koláč tak lavaš mať po ruke je vždy super a chrumkavý je dokonalý 👌⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @rommiemax