Wrap s tapenádou z čiernych olív, praženicou a zeleninou

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20min.
Počet porcií:
1-2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš
  • ingrediencia
    lučina
  • ingrediencia
    vajcia
  • ingrediencia
    uhorka
  • ingrediencia
    mladý špenát
  • ingrediencia
    čili vločky
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
  • ingrediencia
    Na olivovú tapenádu potrebujeme:
  • ingrediencia
    130 g čierne olivy
  • ingrediencia
    1 PL kapary
  • ingrediencia
    2 ks cesnak
  • ingrediencia
    1 PL olivový olej
  • ingrediencia
    1 PL citrónová šťava
  • ingrediencia
    2 PL petržlenová vňať
  • ingrediencia
    soľ
Postup
  1. krok

    Príprava olivovej tapenády je veľmi jednoduchá. Do mixéra si dáme všetky ingrediencie a vymixujeme ich do hladkej pasty.

    Na panvici si roztopíme kúsok masla, môžeme orestovať trochu cibuľky, pridáme vajcia a miešame do požadovanej konzistencie (podľa vlastnej chuti). Dochutíme soľou a korením.

    Keď už máme praženicu hotovú, na Lavaš si natrieme lučinu a tapenádu, rozložíme si šalát, nakrájanú uhorku a praženicu. Posypeme čili vločkami, zrolujeme, prekrojíme a podávame.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.