Wrap s tapenádou z čiernych olív, praženicou a zeleninou

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20min.
Počet porcií:
1-2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš
  • ingrediencia
    lučina
  • ingrediencia
    vajcia
  • ingrediencia
    uhorka
  • ingrediencia
    mladý špenát
  • ingrediencia
    čili vločky
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
  • ingrediencia
    Na olivovú tapenádu potrebujeme:
  • ingrediencia
    130 g čierne olivy
  • ingrediencia
    1 PL kapary
  • ingrediencia
    2 ks cesnak
  • ingrediencia
    1 PL olivový olej
  • ingrediencia
    1 PL citrónová šťava
  • ingrediencia
    2 PL petržlenová vňať
  • ingrediencia
    soľ
Postup
  1. krok

    Príprava olivovej tapenády je veľmi jednoduchá. Do mixéra si dáme všetky ingrediencie a vymixujeme ich do hladkej pasty.

    Na panvici si roztopíme kúsok masla, môžeme orestovať trochu cibuľky, pridáme vajcia a miešame do požadovanej konzistencie (podľa vlastnej chuti). Dochutíme soľou a korením.

    Keď už máme praženicu hotovú, na Lavaš si natrieme lučinu a tapenádu, rozložíme si šalát, nakrájanú uhorku a praženicu. Posypeme čili vločkami, zrolujeme, prekrojíme a podávame.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.