Veterníková torta

Tiež obľubujete veterníky? Veterníková torta v tejto verzii od Mystoryofcooking vás určite očarí. A ako bonus je ľahšia a má oveľa menej kcal ????  žiadne odpaľované cesto, ľahučký karamelový krém a ľahká smotana.

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
60 min
Teplota:
180°C
Počet porcií:
6
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1 plát špaldového lavaša
  • ingrediencia
    2 ks karamelový puding
  • ingrediencia
    1 odmerka vanilkového proteínu
  • ingrediencia
    pár kvapiek orieškového flavdrops
  • ingrediencia
    250ml sójovej smotany na šľahanie⁠
Postup
  1. krok

    Z jedného plátu lavaša podľa tortovej formy vykrojíme 4 kruhy (s priemerom 18cm) a dáme upiecť do zlatista na 3-4 minútky.

  2. krok

    1 a pol sáčka karamelového pudingu si pripravíme nasledovne: 500 ml mlieka si dáme variť a vo zvyšných 150ml si zmiešame pudingový prášok spolu s proteínom a flavdrops. Pridáme do mlieka a miešame. Necháme úplne vychladnúť.

  3. krok

    Smotanu na šľahanie si vyšľaháme do peny.

  4. krok

    Pláty si narežeme na trojuholníky aby sme ich nemuseli pri podávaní krájať. Dve vrstvy pôjdu na spodok a dve na vrch. Uložíme ich na dno tortovej formy, pridáme vychladnutý karamelový krém a navrstvíme šľahačku.

  5. krok

    Pokryjeme zvyšným lavašom zachladíme na noc do chladničky. Pred podávaním polejeme s pripraveným zvyšným pudingom (1/2) sáčku, ktorý sme si pripravili podľa návodu na obale. Torta je hotová.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.