Veterníková torta
Tiež obľubujete veterníky? Veterníková torta v tejto verzii od Mystoryofcooking vás určite očarí. A ako bonus je ľahšia a má oveľa menej kcal ???? žiadne odpaľované cesto, ľahučký karamelový krém a ľahká smotana.
- ingrediencia1 plát špaldového lavaša
- ingrediencia2 ks karamelový puding
- ingrediencia1 odmerka vanilkového proteínu
- ingredienciapár kvapiek orieškového flavdrops
- ingrediencia250ml sójovej smotany na šľahanie
- krok
Z jedného plátu lavaša podľa tortovej formy vykrojíme 4 kruhy (s priemerom 18cm) a dáme upiecť do zlatista na 3-4 minútky.
- krok
1 a pol sáčka karamelového pudingu si pripravíme nasledovne: 500 ml mlieka si dáme variť a vo zvyšných 150ml si zmiešame pudingový prášok spolu s proteínom a flavdrops. Pridáme do mlieka a miešame. Necháme úplne vychladnúť.
- krok
Smotanu na šľahanie si vyšľaháme do peny.
- krok
Pláty si narežeme na trojuholníky aby sme ich nemuseli pri podávaní krájať. Dve vrstvy pôjdu na spodok a dve na vrch. Uložíme ich na dno tortovej formy, pridáme vychladnutý karamelový krém a navrstvíme šľahačku.
- krok
Pokryjeme zvyšným lavašom zachladíme na noc do chladničky. Pred podávaním polejeme s pripraveným zvyšným pudingom (1/2) sáčku, ktorý sme si pripravili podľa návodu na obale. Torta je hotová.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.