Tvarohový cheesecake s ovocím
Cheesecake sa aj u nás stal jedným z najobľúbenejších koláčov. Existuje množstvo chuťových variácií aj postupov prípravy. V tomto našom ľahučkom tvarohovom s ovocím sme namiesto sušienok, či cesta, použili lavaš. Je teda o niečo zdravší, ľahší, ušetríte si čas pri príprave, pritom jeho chuť je skutočne lahodná. Ak Vás trápi lepok, vyskúšajte bezlepkový lavaš a pokojne si vychutnajte koláčik aj vy.
Mrknite sa na instagram doboroty_od_andy, kde nájdete kopec ďalších chutných tipov na pečenie.
- ingredienciašpalový lavaš
- ingrediencia500g tvaroh jemný
- ingrediencia250g kyslej smotany
- ingrediencia3 vajcia
- ingrediencia8 PL kryštálového cukru
- ingrediencia1 vanilkový cukor
- ingrediencia5 PL hladkej múky
- ingrediencia80g maslo
- ingredienciamaliny, jahody (iné ovovcie)
- krok
Podľa kruhovej formy si vyrežeme kruh z lavaša – aspoň 2-3 vrstvy, taktiež si nakrájame pásy približne rovnako vysoké ako forma na pečenie.
- krok
Lavaš potrieme z jednej strany roztopeným maslom, môže aj trošku posypať cukrom, poukladáme ho do formy na spodnú časť a boky.
- krok
Vo väčšej miske si vymiešame cukor a vajcia, postupne pridáme jemný tvaroh, kyslú smotnu a múku.
- krok
Vznikne nám hustejšia tvarohová zmes, ktorú dáme do formy a posypeme ovocím a jemne ho pozatláčame.
- krok
Pečieme približne 60 minút na 150-160 stupňoch.
- krok
Po upečení necháme koláč vychladnúť niekoľko hodín a až potom naň poukladáme ovocie.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.