Tvarohovo-jablkový koláč

175°C
40 min. (čas pečenia 30 min.)
2-3
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

Lavaš špaldový
8+2 jablká
110g mleté vlašské orechy
1 škoricový cukor
škorica mletá
1 hrudkovitý tvaroh
1 vajce
med

Postup:

Skvelý recept s Lavašom z kuchyne rommiemax Lavaš nastriháme na veľkosť formy 20x20 tak, aby sme ho mali vo dvoch vrstvách 3x (teda na spodok, do stredu a na vrch). 8 jabĺk nastrúham na hrubo do misky. Formu vymažem maslom a uložím Lavaš. Vymiešam tvaroh, vajce, med, 1pl orechov a natriem na Lavaš. Na to navrstvím jablká, ktoré aj vyžmýkam a posypem škoricovým cukrom. Na to položím ďalší plát a ostatné jablká tiež vyžmýkam a zmiešam s ostatnými orechami a osladím medom. Navrstvím na druhý plát a prikryjem posledným Lavašom. Tu na vrch už len nastrúham dve jablká aj so šupkou, posypem škoricou a pečiem na 175°C asi 30min.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.