Tvarohovo-jablkový koláč

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
40 min. (čas pečenia 30 min.)
Teplota:
175°C
Počet porcií:
2-3
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš špaldový
  • ingrediencia
    8+2 jablká
  • ingrediencia
    110g mleté vlašské orechy
  • ingrediencia
    1 škoricový cukor
  • ingrediencia
    škorica mletá
  • ingrediencia
    1 hrudkovitý tvaroh
  • ingrediencia
    1 vajce
  • ingrediencia
    med
Postup
  1. krok

    Skvelý recept s Lavašom z kuchyne rommiemax

    Lavaš nastriháme na veľkosť formy 20×20 tak, aby sme ho mali vo dvoch vrstvách 3x (teda na spodok, do stredu a na vrch). 8 jabĺk nastrúham na hrubo do misky. Formu vymažem maslom a uložím Lavaš. Vymiešam tvaroh, vajce, med, 1pl orechov a natriem na Lavaš. Na to navrstvím jablká, ktoré aj vyžmýkam a posypem škoricovým cukrom. Na to položím ďalší plát a ostatné jablká tiež vyžmýkam a zmiešam s ostatnými orechami a osladím medom. Navrstvím na druhý plát a prikryjem posledným Lavašom. Tu na vrch už len nastrúham dve jablká aj so šupkou, posypem škoricou a pečiem na 175°C asi 30min.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.