Steak z tuniaka so špargľou v lavaši

30 min
2
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

špaldový alebo tradičný lavaš
steak z tuniaka
špargľa
cesnak
kešu orechy
červená cibuľa
jarná cibuľka
bazalka
mäta
citrón

Postup:

Nápad na zdravý obed alebo večeru? Tuniak, špargľa s cesnakom a kešu orechami je skvelá kombinácia. Kým sa dá zohnať špargľa, treba to využiť. Špargľu orestujeme na olivovom oleji spolu s cesnakom a nakrájanými kešu orechami. Červenú a jarnú cibuľu nakrájame na tenko, osolíme, necháme postáť 5-10 min. Pokropíme citrónom a necháme postáť ďalších 5 min. Cibuľa stratí silu a zápach. Steaky z tuniaka pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Necháme ich chvíľu odstáť v chladničke.Rozpálime si panvicu, pridáme steaky, ktoré krátko opečieme z oboch strán a až na tanieri dochutíme soľou a korením. Tuniaka a cibuľou si rozložíme na lavaš, zavinieme, ako prílohu pridáme špargľu s cesnakom a kešu orechami a môžeme podávať.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.