Steak z tuniaka so špargľou v lavaši
Máte chuť na ľahký, chutný obed, plný vitamínov a bielkovín? Steak z tuniaka so špargľou v lavaši je voľba, ktorú neoľutujete!
Kombinácia tuniaka, špargle, cibuľky a kešu orieškov Vás určite príjemne prekvapí 🙂
Nezabudnite, že špargľová sezóna trvá len pár týždňov a preto by bola veľká škoda nevyužiť túto zdraviu prospešnú zeleninu naplno. Skúste teda aj ďalší z našich receptov, v ktorom si môžete špargľu vychutnať.
- ingredienciašpaldový alebo tradičný lavaš
- ingredienciasteak z tuniaka
- ingredienciašpargľa
- ingredienciacesnak
- ingredienciakešu orechy
- ingredienciačervená cibuľa
- ingredienciajarná cibuľka
- ingredienciabazalka
- ingredienciamäta
- ingredienciacitrón
- krok
Špargľu orestujeme na olivovom oleji spolu s cesnakom a nakrájanými kešu orechami.
- krok
Červenú a jarnú cibuľu nakrájame na tenko, osolíme, necháme postáť 5-10 min. Pokropíme citrónom a necháme postáť ďalších 5 min. Cibuľa stratí silu a zápach.
- krok
Steaky z tuniaka pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Necháme ich chvíľu odstáť v chladničke.
- krok
Rozpálime si panvicu, pridáme steaky, ktoré krátko opečieme z oboch strán a až na tanieri dochutíme soľou a korením.
- krok
Tuniaka s cibuľou si rozložíme na lavaš, zavinieme, ako prílohu pridáme špargľu s cesnakom a kešu orechami a môžeme podávať.
Tip
Keďže špargľa je najlepšia úplne čerstvá, nečakajte s jej prípravou príliš dlho. Ak si ju nemôžete pripraviť hneď ako ju kúpite, skladujte ju v chladničke stojacu vo vode.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.