Špaldový Lavaš panini s kuraťom a jogurtovou kari majonézou

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
15 min
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1 kúsok špaldového Lavaša
  • ingrediencia
    200g vykostených kuracích stehien z bio kuraťa
  • ingrediencia
    1PL olivoého oleja
  • ingrediencia
    2 hrste šalátových listov
  • ingrediencia
    2 paradajky
  • ingrediencia
    3 reďkovky
Postup
  1. krok

    Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri .

    Kura si nakrájame na kúsky. Pripravíme si jogurtovú kari majonézu zmiešaním všetkých surovín na majonézu. Kura obalíme v jogurtovej zmesi, rozpálime panvicu, dáme do nej olivový olej a vylejeme kura v jogurte. Opečieme asi 8-10 minút.

    Kým sa kura pečie, rozprestrieme si Lavaš, natrháme naň šalát, pridáme upečené kura, nakrájané paradajky a reďkovky, polejeme zvyškom majonézy a zrolujeme. Buď ho jeme už v tejto fáze, alebo si urobíme panini. Rozohrejeme si prístroj, vložíme Lavaš dnu, priklopíme a pečieme asi 5 minút do chrumkava.

    Na jogurtovú “majonézu”:

    • 1 biely bio jogurt
    • 1PL olivoého oleja panenského
    • 1ČL kari korenia
    • štipka kurkumy, sušeného cesnaku a údenej papriky (každé asi na 1/4 lyžičky)
    • štipka soli
    • 1/2ČL kremžskej horčice
    • štipka korenia

    Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.