Špaldový Lavaš panini s kuraťom a jogurtovou kari majonézou

15 min
2
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

1 kúsok špaldového Lavaša
200g vykostených kuracích stehien z bio kuraťa
1PL olivoého oleja
2 hrste šalátových listov
2 paradajky
3 reďkovky

Postup:

Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri . Kura si nakrájame na kúsky. Pripravíme si jogurtovú kari majonézu zmiešaním všetkých surovín na majonézu. Kura obalíme v jogurtovej zmesi, rozpálime panvicu, dáme do nej olivový olej a vylejeme kura v jogurte. Opečieme asi 8-10 minút. Kým sa kura pečie, rozprestrieme si Lavaš, natrháme naň šalát, pridáme upečené kura, nakrájané paradajky a reďkovky, polejeme zvyškom majonézy a zrolujeme. Buď ho jeme už v tejto fáze, alebo si urobíme panini. Rozohrejeme si prístroj, vložíme Lavaš dnu, priklopíme a pečieme asi 5 minút do chrumkava. Na jogurtovú "majonézu":
  • 1 biely bio jogurt
  • 1PL olivoého oleja panenského
  • 1ČL kari korenia
  • štipka kurkumy, sušeného cesnaku a údenej papriky (každé asi na 1/4 lyžičky)
  • štipka soli
  • 1/2ČL kremžskej horčice
  • štipka korenia
Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.