Šalát Tabouleh s Lavašom

Fotogaléria:

Príprava:
  45 min
Teplota:
  160 °C
Počet porcií:
  2

Suroviny:

  lavaš
  400 g cherry paradajok
  1 šalátová uhorka
  1 jarná cibuľka
  1/2 šálky bulguru
  zväzok petržlenovej vňate
  zopár lístkov mäty
  olivový olej
  citrónová šťava
  soľ

Postup:

Bulgur zalejeme vriacou vodou, trochu osolíme a necháme odstáť 30 minút, kým zmäkne. Zeleninu a bylinky nakrájame nadrobno. Zmiešame s vychladnutým bulgurom, prelejeme olivovým olejom a pár kvapkami citróna. Solíme tesne pred podávaním, aby zelenina nepustila veľa vody. Lavaš nakrájame na menšie kúsky a dáme do rúry na 2-3 minúty, kým bude chrumkavý. Podávame s vychladeným šalátom tabouleh.

Recept pripravila Ela Krídlová z blogu Zo srdca do hrnca www.zosrdcadohrnca.sk

Zatvoriť menu
×

Cart