
Šalát Tabouleh s Lavašom
Šalát Tabouleh s Lavašom.
V čase letných grilovačiek môžete šalát Tabouleh pripraviť ako prílohu. Čerstvé bylinky pomôžu lepšiemu tráveniu.
Leto je v plnom prúde, tak poďme využiť plody z našich záhrad. Alebo obľúbených trhovísk 🙂 Voňavé paradajky, uhorky a cibuľka v tomto recepte vás zasýtia aj vďaka kombinácii s bulgurom. Poznáte ho? Je to nalámaná predvarená a vysušená pšenica, rada ho dávam do šalátov či ako prílohu. Ideálne je kombinovať ho so zeleninou. Šalát Tabouleh je skvelým príkladom, ako si v lete vieme vyskladať pestré a výživné jedlo z lokálnych surovín. Ak ho chcete ako hlavný chod, môžete pridať aj kúsok mäkkého syra.
Recept pripravila Ela Krídlová z blogu Zo srdca do hrnca www.zosrdcadohrnca.sk
- ingrediencialavaš
- ingrediencia400 g cherry paradajok
- ingrediencia1 šalátová uhorka
- ingrediencia1 jarná cibuľka
- ingrediencia1/2 šálky bulguru
- ingredienciazväzok petržlenovej vňate
- ingredienciazopár lístkov mäty
- ingredienciaolivový olej
- ingredienciacitrónová šťava
- ingredienciasoľ
- krok
Bulgur zalejeme vriacou vodou, trochu osolíme a necháme odstáť 30 minút, kým zmäkne.
- krok
Zeleninu a bylinky nakrájame nadrobno. Zmiešame s vychladnutým bulgurom, prelejeme olivovým olejom a pár kvapkami citróna. Solíme tesne pred podávaním, aby zelenina nepustila veľa vody.
- krok
Lavaš nakrájame na menšie kúsky a dáme do rúry na 2-3 minúty, kým bude chrumkavý. Podávame s vychladeným šalátom tabouleh.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.
VYHĽADÁVANIE
E-SHOP
NAJNOVŠIE RECEPTY

Voňavý čokoládovo-orechový závin

Ľahká kurkumová rolka
