- ingredienciaLavaš (20x20 odstrihnutý kúsok)
- ingrediencia1 tempeh podľa Vašej chuti (údený, marinovaný)
- ingrediencia8ks cherry paradajok
- ingrediencia2 poriadne hrste rímskeho šalátu
- ingrediencia2 poriadne hrste poľníčka
- ingrediencia4ks sušené paradajky nakladané v oleji
- ingredienciamalá hrsť cesnakových výhonkov (nemusí byť)
- krok
Ďakujeme Zdravie na tanieri za tento zdravý a chutný recept.
Rúru si rozohrejeme na maximum, zatiaľ si nastriháme Lavaš na čipsy, uložíme na plech a dáme piecť na 3-4 minúty, čiže kým sú chipsy chrumkavé.
Natrháme si šalát na menšie listy, nakrájame tempeh na kúsky, paradajky na polovicu, sušené paradajky na menšie kúsky a všetko zmiešame. Spojíme si ingrediencie na zálievku a šalát ňou polejeme. Premiešame, ak nám v chuti chýba soľ, korenie, alebo cesnak, pokojne pridáme. Na záver pridáme k šalátu chipsy.
Zálievka:
- 4PL olivového oleja
- 1PL balzamikovej glaze
- štipka soli, korenia a sušeného cesnaku
Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.