Šalát s tempehom a lavaš chipsami

10 min
2
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

Lavaš (20x20 odstrihnutý kúsok)
1 tempeh podľa Vašej chuti (údený, marinovaný)
8ks cherry paradajok
2 poriadne hrste rímskeho šalátu
2 poriadne hrste poľníčka
4ks sušené paradajky nakladané v oleji
malá hrsť cesnakových výhonkov (nemusí byť)

Postup:

Ďakujeme Zdravie na tanieri za tento zdravý a chutný recept. Rúru si rozohrejeme na maximum, zatiaľ si nastriháme Lavaš na čipsy, uložíme na plech a dáme piecť na 3-4 minúty, čiže kým sú chipsy chrumkavé. Natrháme si šalát na menšie listy, nakrájame tempeh na kúsky, paradajky na polovicu, sušené paradajky na menšie kúsky a všetko zmiešame. Spojíme si ingrediencie na zálievku a šalát ňou polejeme. Premiešame, ak nám v chuti chýba soľ, korenie, alebo cesnak, pokojne pridáme. Na záver pridáme k šalátu chipsy. Zálievka:
  • 4PL olivového oleja
  • 1PL balzamikovej glaze
  • štipka soli, korenia a sušeného cesnaku
Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.