Rýchly škoricovo-orechový trdelník
- ingrediencia1 balenie Lavaš škoricový
- ingredienciaMaslo
- ingredienciaVajíčko
- ingredienciaMleté (alebo nasekané) vlašské orechy
- ingredienciaŠkoricový cukor
- ingredienciaKryštálový cukor
- ingredienciaOlej
- krok
Každý plát si nožnicami nastriháme na cca 2,5 – 3 cm pásy (po dĺžke).
- krok
Pripravený alobalom obalený valček potrieme olejom. Pásy lavaša začneme namotávať okolo valčeka, tak aby sa kraje prekrývali.
- krok
Keď je celý valček obtočený, potrieme povrch vajíčkom a postup zopakujeme, čiže budeme mať na sebe dve vrstvy lavaša.
- krok
Povrch potrieme roztopeným maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na cca 10 minút. Potom vytiahneme, necháme jemne schladiť a potrieme vajíčkom, aby sa nám na trdelnik nalepili orechy.
- krokMleté orechy zmiešame s kryštálovým cukrom a škoricový cukrom. V tejto zmesi poriadne vyvaľkáme predpečené trdelniky, ktoré sme potreli vajíčkom.
- krok
Dáme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 10 minút. Po upečení posypeme cez sitko práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.