Rýchly škoricovo-orechový trdelník

Úžasná vôňa škoricovo-orechového trdelníka opantá takmer každého, kto prechádza okolo stánku s touto tradičnou maškrtou.
GROMOVCI V KUCHYNI nám ukázali ako rýchlo a jednoducho si môžeme voňavý trdelník pripraviť doma z Lavašu.
Okrem chutného receptu od nich máme aj tip na valčeky, ktoré na výrobu trdelníka potrebujeme :
“Ja mám doma tri staršie valčeky, ktoré vždy obalím alobalom a tie “zavesím” o rúčky na hlbší plech, čiže sú vo vzduchu. Môžte rovnako použiť aj minuté rolky od fólie či alobalu a tieto tiež obaliť alobalom.”
Nechajte sa na instagramovom profile GROMOVCI V KUCHYNI inšpirovať aj ďalšími skvelými receptami 🙂
Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
40 minút
Čas pečenia:
20 min
Teplota:
180°C
Počet porcií:
3 ks
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1 balenie Lavaš škoricový
  • ingrediencia
    Maslo
  • ingrediencia
    Vajíčko
  • ingrediencia
    Mleté (alebo nasekané) vlašské orechy
  • ingrediencia
    Škoricový cukor
  • ingrediencia
    Kryštálový cukor
  • ingrediencia
    Olej
Postup
  1. krok

    Každý plát si nožnicami nastriháme na cca 2,5 – 3 cm pásy (po dĺžke).

  2. krok

    Pripravený  alobalom obalený valček potrieme olejom. Pásy lavaša začneme namotávať okolo valčeka, tak aby sa kraje prekrývali.

  3. krok

    Keď je celý valček obtočený, potrieme povrch vajíčkom a postup zopakujeme, čiže budeme mať na sebe dve vrstvy lavaša.

  4. krok

    Povrch potrieme roztopeným maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na cca 10 minút. Potom vytiahneme, necháme jemne schladiť a potrieme vajíčkom, aby sa nám na trdelnik nalepili orechy.

  5. krok
    Mleté orechy zmiešame s kryštálovým cukrom a škoricový cukrom. V tejto zmesi poriadne vyvaľkáme predpečené trdelniky, ktoré sme potreli vajíčkom.
  6. krok

    Dáme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 10 minút. Po upečení posypeme cez sitko práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.