Rýchla štrúdľa s jablkami

Zastihla Vás znenazdajky chuť na niečo sladké? Alebo sa Vám objavila pri dverách nečakaná návšteva, ktorú by ste radi pohostili niečím chutným? Čo tak šťavnatá a voňavá štrúdľa? Táto rýchla jablková štrúdľa toho naozaj nebude potrebovať veľa. Základ je mať po ruke lavaš a jablko:) V recepte sme použili tradičný pšeničný lavaš, ale určite by sa hodil aj ten škoricový, ktorý rozvonia celý dom. Nepotrebujete ani špeciálne kuchárske schopnosti, pečenie s lavašom je veľmi jednoduché a výsledok stojí vždy za to.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min
Čas pečenia:
10-12 min
Teplota:
160°
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    pšeničný lavaš
  • ingrediencia
    jablko
  • ingrediencia
    vanilkový cukor
  • ingrediencia
    škorica
  • ingrediencia
    maslo
  • ingrediencia
    extra ovocie
Postup
  1. krok

    Nakrájané jablko na plátky rozložíme na Lavaš, posypeme škoricou a zavinieme. Komu by sa zdala suchá, môžete dať dovnútra maslo.

  2. krok

    Vrch potrieme tenkou vrstvou masla a jemne posypeme vanilkovým cukrom.

  3. krok

    Dáme zapiecť na 12 minút, 160°C teplovzdušná rúra.

lavas-klasy

Tip

Pri pečení štrúdľe dajte na spodok strúhanku alebo vanilkový puding a na to potom rozložte plnku – strúhanka trošku zmierni vlhkosť plnky.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.