Rýchla štrúdľa s jablkami

Zastihla Vás znenazdajky chuť na niečo sladké? Alebo sa Vám objavila pri dverách nečakaná návšteva, ktorú by ste radi pohostili niečím chutným? Čo tak šťavnatá a voňavá štrúdľa? Táto rýchla jablková štrúdľa toho naozaj nebude potrebovať veľa. Základ je mať po ruke lavaš a jablko:) V recepte sme použili tradičný pšeničný lavaš, ale určite by sa hodil aj ten škoricový, ktorý rozvonia celý dom. Nepotrebujete ani špeciálne kuchárske schopnosti, pečenie s lavašom je veľmi jednoduché a výsledok stojí vždy za to.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min
Čas pečenia:
10-12 min
Teplota:
160°
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    pšeničný lavaš
  • ingrediencia
    jablko
  • ingrediencia
    vanilkový cukor
  • ingrediencia
    škorica
  • ingrediencia
    maslo
  • ingrediencia
    extra ovocie
Postup
  1. krok

    Nakrájané jablko na plátky rozložíme na Lavaš, posypeme škoricou a zavinieme. Komu by sa zdala suchá, môžete dať dovnútra maslo.

  2. krok

    Vrch potrieme tenkou vrstvou masla a jemne posypeme vanilkovým cukrom.

  3. krok

    Dáme zapiecť na 12 minút, 160°C teplovzdušná rúra.

lavas-klasy

Tip

Pri pečení štrúdľe dajte na spodok strúhanku alebo vanilkový puding a na to potom rozložte plnku – strúhanka trošku zmierni vlhkosť plnky.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.