Rýchla štrúdľa s jablkami
Zastihla Vás znenazdajky chuť na niečo sladké? Alebo sa Vám objavila pri dverách nečakaná návšteva, ktorú by ste radi pohostili niečím chutným? Čo tak šťavnatá a voňavá štrúdľa? Táto rýchla jablková štrúdľa toho naozaj nebude potrebovať veľa. Základ je mať po ruke lavaš a jablko:) V recepte sme použili tradičný pšeničný lavaš, ale určite by sa hodil aj ten škoricový, ktorý rozvonia celý dom. Nepotrebujete ani špeciálne kuchárske schopnosti, pečenie s lavašom je veľmi jednoduché a výsledok stojí vždy za to.
- ingredienciapšeničný lavaš
- ingredienciajablko
- ingredienciavanilkový cukor
- ingredienciaškorica
- ingredienciamaslo
- ingredienciaextra ovocie
- krok
Nakrájané jablko na plátky rozložíme na Lavaš, posypeme škoricou a zavinieme. Komu by sa zdala suchá, môžete dať dovnútra maslo.
- krok
Vrch potrieme tenkou vrstvou masla a jemne posypeme vanilkovým cukrom.
- krok
Dáme zapiecť na 12 minút, 160°C teplovzdušná rúra.
Tip
Pri pečení štrúdľe dajte na spodok strúhanku alebo vanilkový puding a na to potom rozložte plnku – strúhanka trošku zmierni vlhkosť plnky.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.