Rýchla špaldová pizza s kuraťom a špargľou

Keď je špargľové obdobie v plnom prúde, treba to využiť a pripravovať si túto skvelú zdravú a chutnú zeleninu, čo najviac! Popri klasických receptoch na prípravu špargle Vám učite zachutí aj táto výborná netradičná pizza, v ktorej sa špargľa pekne dopĺňa s kuracím mäsom a  zeleným pestom. Klasické pizzové cesto vymeňte za špaldový lavaš – nielenže Vám to ušetrí čas prípravy, ale pizza bude aj ľahšia a zdravšia. Aj bezlepkáči si môžu pochutnať na tejto chutnej kombinácii, stačí použiť lavaš bezlepkový .

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
10 min
Čas pečenia:
8 - 12 min
Teplota:
160°
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    špaldový lavaš (2ks - 2 tretiny z jedného plátu)
  • ingrediencia
    zelené pesto
  • ingrediencia
    paprika
  • ingrediencia
    červená cibuľa
  • ingrediencia
    asparagus
  • ingrediencia
    kuracie prsia (ugrilované)
  • ingrediencia
    mix šalát
  • ingrediencia
    mozzarella
  • ingrediencia
    olivový olej (2 lyžice)
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
Postup
  1. krok

    Kuracie prsia, asparagus, červenú cibuľu, papriku a mozzarellu nakrájame na tenké plátky.

  2. krok

    Lavaš si rozložíme na plech, potrieme ho so zeleným pestom a pridáme už nakrájané ingrediencie. Osolíme a okoreníme.

     

  3. krok

    Dáme zapiecť na 8 – 12 minút, 160°C.

     

lavas-klasy

Tip

Rohy Lavašu natrieme troškou vody / olivovým olejom aby sa nespálili a upiekli do chrumkava.

Video
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.