Rýchla a chutná štrúdľa, ako si ju pripraviť

Rýchla a chutná štrúdľa z kuchyne Gromovci v kuchyni. Nezabudnite ich sledovať aj na instagrame.

Ešte ste neskúsili maximálne rýchlu a mimoriadne chutnú štrúdľu z Lavaša? Chyba! Už aj to poďte skúsiť :). Na výber máte niekoľko druhov tohto zdravšieho chlebíka: špaldový, pšeničný, škoricový…

Ja som tentokrát použila špaldový. Na jednu štrúdľu budete potrebovať jeden plát lavaša, čiže z jedného balenia vám vyjdú 3 štrúdle. Plnku môžte použiť takú,  akú dávate bežne do závinu či štrúdle. Ja som pripravila plnku tvarohovú a doplnila mrazenými čučoriedkami.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
25
Teplota:
200°C
Počet porcií:
12
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš
  • sekcia
    Tvarohová plnka
  • ingrediencia
    1 hrudkovitý tvaroh (vanilkový) BABIČKA Levmilk (250g)
  • ingrediencia
    1 roztierateteľný tvaroh (250g)
  • ingrediencia
    1 zlatý klas
  • ingrediencia
    1 kyslá smotana BABIČKA
  • ingrediencia
    Citrónová kôra
  • ingrediencia
    Cukor podľa chuti
  • sekcia
    Maková plnka
  • ingrediencia
    250 g mletého maku
  • ingrediencia
    150 g práškového cukru
  • ingrediencia
    200 ml mlieka
  • ingrediencia
    citrónová kôra
  • ingrediencia
    hrnček odkôstkovaných višní
Postup
  1. sekcia

    Maková plnka

  2. krok
    V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme mak, cukor a citrónovú kôru. Poriadne premiešame a necháme vychladnúť.
  3. krok
    Ďalej postupujeme rovnako ako pri tvarohovej plnke. Môžme vmiešať pohár višní či  strúhaných jabĺk,  poprípade oboje.
  4. sekcia

    Príprava štrúdle

  5. krok

    Všetko spolu zmiešame a nanesieme na maslom potretý plát,  kde akokeby necháme jednu tretinu nerozloženú (tak, že je tam chlebík dvojmo).

  6. krok

    Plnku nanesieme takmer na celý plát, iba poslednú tretinu necháme potretú iba maslom.

  7. krok

    Následne môžme posypať mrazenými čučoriedkami, alebo iným ovocím podľa chuti.

  8. krok

    Zmotávame od zdvojenej časti a nakoniec nám zostane nenatretý kus, ktorý sa ešte raz obtočí okolo celej štrúdle,  ktorá tak bude spevnená.

  9. krok

    Povrch potrieme vajíčkom rozmiešaným s trochou mlieka.
    Môžme posypať plátkami mandlí.

  10. krok

    Pečieme pri teplote 200°C cca 25 minút.

  11. krok
    Po vytiahnutí posypeme práškovým cukrom.
Video
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Kakaový lavaš dobil vaše srdcia ❤️.⁠ ⁠ Ako nám píšete, chýba vám… 🤗 a preto je opäť v ponuke aj v malom balení tento víkend, aby ste si urobili zásoby 🤗.⁠ ⁠ ⁠Ak ste túto sladkú verziu ešte neochutnali určite využite túto možnosť… Kakaový lavaš je ako stvorený pre tvorenie sladkých receptov 😋. ⁠ ⁠Veľa z nich nájdete na našom profile a na webe.⁠ ⁠ Ak ho teda chceš mať po ruke na E-shop sa preklikneš raz dva cez link v profile⁠.⁠ ⁠⁠ ⁠Pekný víkend,⁠ ⁠ Lavaš Tím⁠ ⁠ www.lavas.sk

Jahodové slimáčiky s proteinovým pudingom 😍⁠ ⁠ Príprava je veľmi jednoduchá 😊⁠ ⁠ Suroviny: ⁠ ⁠ 1 a 1/3 špaldového lavaša od @lavas_zdravychlieb ⁠ 300ml mlieka⁠ 1 vanilkový proteinový puding od @droetker_sk ⁠ 1PL kokosového cukru⁠ 300ml jahodového rozvaru, môžte použiť aj džem alebo len čerstvé jahody⁠ ⁠ Postup:⁠ Plát lavaša si natrieme vopred pripraveným jahodovýn rozvarom, zrolujeme. Uvaríme si vanilkový puding, popri príprave pudingu, narežeme “závin” na malých slimáčikov. Jeden plát nestiačil, použila som ešte 1/3 ďalšieho. Hotový puding si vylejeme na jahodových slimáčikov, dáme piecť na 10/180. Koláčik prelejeme jahodovým pyré a dozdobíme poďla fantácie jahodami.⁠ Dobrú chuť ❤️⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @bakingmoments_withkids⁠ ⁠ A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

Aká je vaša obľúbená pizza? Naša večera je opäť jasná 🍕 navyše aj zdravšia 😁⁠ ⁠ Zožeňte si:⁠ ▪️lavas – aspoň 1-2 falatky (pláty)⁠ ⁠ A ďalšie suroviny už podľa vašej chyžky a čo máte doma: ⁠ ▪️domáci kečup áno paradajkovy pretlak⁠ ▪️Kuracie mäsko opečené na oleji a okorenené⁠ ▪️paradičky⁠ ▪️Kukurica⁠ ▪️oregano⁠ ▪️syr Eidam⁠ ▪️jarná cibuľka⁠ ⁠ Na falatky Lavašu potriete kečup alebo pretlak a naskladate suroviny aké chcete🍅 a dace zapečic aspoň na 10-15 minút podľa rúry. A je to🍻⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @chlop_v_kuchni⁠ ⁠ A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.⁠ ⁠

Lavaš, lavaš, lavaš :) ⁠Ktorý je ten náš? ⁠ ⁠ Často sa stáva, že si naše chlebíky mýlite s konkurenčnými. To je v pohode ✌️. Veď Lavaš sa pečie po celom svete, aj u našich susedov v ČR, a dokonca sa pečie aj niekde blízko Bratislavy.⁠ ⁠ Ten náš pečieme v Košiciach. A čo je teda na tom našom iné? ⁠ ⁠ V prvom rade zloženie. Je to jednoduché, múka, voda, soľ a bez konzervantov, bez droždia :) a iných prísad, lebo dá sa to aj takto. ⁠ ⁠ Ďalej je to naša ponuka. Ako jediný na svete oficiálne pečieme špaldový. U vás je tak veľmi obľúbený čo nás nesmierne teší. ⁠ ⁠ A ochutené verzie? :) Kto ochutnal, vie, že sú výborné.⁠ ⁠ Naše chlebíky veľmi rýchlo spoznáte, podľa obalu, loga, chuti :)⁠ ⁠ Ďakujeme, že vďaka vám môžeme robiť čo nás baví a piecť lavaš, ktorý nám všetkým tak chutí.⁠ ⁠ Lavaš Tím

Lavaš závitky/tyčinky s Nivou, smotanou a cesnakom 👌⁠ ⁠ Na túto rýchlu dobrotu vám bude stačiť:⁠ ✓ špenatový @lavas_zdravychlieb (1 balenie = 3 pláty)⁠ ✓ Niva @levmilk – 1 zlatá a 1 klasik⁠ ✓ 2 kyslé smotany Babička 14% @levmilk ⁠ ✓ vajíčko na potretie⁠ ✓ sezam na posypanie⁠ ~~~~~~~~~~~~~~~~~⁠ Smotanu vymiešame s rozmrvenou, alebo nastrúhanou Nivou, poprípade môžte vyšľahať mixérom.⁠ Zmesou natrieme plát a zvinieme pozdĺžne do rolky. Potom krájame na trojuholníky a ukladáme jednou hranou na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme vajíčkom rozmiešaným s trochou mlieka a soli. ⁠ Posypeme sezamom.⁠ Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 20 minút. ⁠ Dobrú chuť!⁠ Pokiaľ budeme robiť stočené tyčinky, tak potretý lavaš plát prekrojíme pozdĺžne napoly a potom každú časť na 3 obdĺžniky. Každý obdĺžnik stočíme do tyčinky, sploštíme a pozdĺžne prerežeme napoly. Obe časti spolu skrútime/prepletieme. Uložíme na plech vyložený papierom a potrieme vajíčkom. Posypeme sezamom. Upečieme ako závitky.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @gromovci_v_kuchyni⁠ ⁠ A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.

Hneď ako sa mi dostal do rúk kakaový @lavas_zdravychlieb 😍rozmýšľala som čo vymyslím, lebo rolády, záviny sú už otrepané a tak mi napadlo, že ho navrstvím na seba v podobe palacinkovej torty a bude to zaujímavé 👌😋⁠ ⁠ Takže vznikli takéto pekne vrstvené koláčiky❤️⁠ Super je, že lavaš pekne zmäkne ako Bebe keksy a dá sa to dobre krájať👌⁠ 👇👇👌👌⁠ ⁠ No a tak som zmiešala 1kus mascarpone s dvomi bielymi gréckymi jogurtami osladila agave. Lavaš som nastrihala na obdĺžniky tam ako je zložený a kde chýbalo na kraji som doplnila a nastrihala kúsky čo chýbali. Lebo lavaš je nepravidelný. Na každý jeden plat som natierala asi 1,5-2 lyžice krému a ukladala na seba a úplne na vrch stačila najtenšia vrstva posypať kakaom a dať vychladiť do rana v chladničke 😍😋⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @rommiemax A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

SOUND ON 🔈🔈🆙.⁠ ⁠ Krehký koláč s orieškovým maslom a ovocím. Podľa zvuku si môžeš povedať, naozaj krehký? Áno, je to tak 😋. Chrumkavý ale za to krehký. Tento koláčik sme si pripravili tak, že sme jednoducho preložili na polku jednu tretinu z plátu špaldového lavaša (môže byť aj pšeničný, škoricový) a dali zapiecť na cca 7-8 min pri teplote 160C. Nechali sme ho na chvíľku vychladnúť a tak natreli orieškovým maslom a pridali sezónne ovocie.⁠ ⁠ Lavaš nie je listkové cesto. Nie je v ňom tuk, takže tá mastnota, ktorá je na listkovom ceste to ''pravé a mňam'', to tu nehľadajte. Nám osobne ale ten TUK vôbec nechýba a na takomto koláčiku alebo na iných fajnotkách ako je štrúdľa, taštičky a kopec iných si pochutnávame a bez výčiiek :). Možno ešte aj viac obľúbené su slané variácie.⁠ ⁠ Používate lavaš tak isto ako náhradu za lístkove cesto? 🤔.⁠

Tak toto sa mi podarilo 👍🏼🥰 a mega rýchle, určite vyskúšajte 😊 prekladaný kakaový @lavas_zdravychlieb tvarohovo-mascarpone plnkou 👌🏼 ⁠ SUROVINY⁠ 1 plát kakaového (alebo iného) @lavas_zdravychlieb⁠ 250g jemného tvarohu⁠ 500g mascarpone (môžete zameniť za ricottu alebo tvaroh)⁠ Sladidlo⁠ ⁠ POSTUP⁠ Suroviny na plnku vymiesame a osladime podľa chuti. 1 plat kakaového lavasu postrihame na 6 štvorcov ako je zložený. A už iba prekladame (keďže štvorce nie sú úplne štvorce, 1 zo štvorcov rozstrihame a využijeme na zaplátanie tých rohov 😊). Necháme vychladiť najlepšie do druhého dňa. Úplne mi to take vychladené pripomenulo ruskú zmrzlinu 🥰⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @ivaness_f A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

Doma sme mali chuť na niečo rýchle a osviežujúce. Voľba padla na škoricový lavaš od @lavas_zdravychlieb plnený tvarohom a ovocím 😍.⁠ ⁠ Trošku som sa preniesla do detských čias, keďže celý košík chuti ako pribináčik s ovocím ☺️. ⁠ ⁠ Potrebujeme⁠ 1/2 lavaš plátu škoricového @lavas_zdravychlieb⁠ 150g jemného tvarohu⁠ 100ml šľahačkovej smotany⁠ Cukor⁠ Ovocie na dozdobenie⁠ 1 ČL vanilkovej arómy @droetker_sk⁠ ⁠ Postup⁠ 1. Vyšľaháme zvlášť miske smotanu.⁠ 2. V inej miske vymixujeme tvaroh s cukrom a vanilkovou eseneciou. K tvarohu pridáme šľahačku a poriadne premiešame lyžicou.⁠ 3. Pripraveným krémom naplníme lavaš košíky a dozdobíme ovocím.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @katuuus.ka A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

Zapekačky z lavaša 🥗⁠.⁠ Viete si ich pripraviť aj z našeho bezlepkového lavaša 👌🏻. Link na eshop nájdeš v profile. ⁠ Potrebujeme:⁠ 1 plát špaldový lavaš⁠ 1 plát špenátový lavaš⁠ Z oboch plátov si vykrojíme dva rovnaké kruhy. Dva kruhy zo špaldového lavaša dáme na seba aby bola zapekačka pevnejšia a postupujeme podľa videa. To isté opakujeme aj so špenátovým lavašom.⁠ ⁠ 🥗 Avokádová zapekačka⁠ 🥗 1/2 zrelého avokáda + 1 strúčik cesnaku + štipku soli + 1 PL jemného tvarohu = všetko spolu zmiešame a vznikne nám avokádová nátierka.⁠ Ďalej potrebujeme:⁠ 🥗 Cherry rajčiny, strúhaný syr, poľníček⁠ Ukladáme podľa videa, prekrojíme na jednej strane, preložíme a dáme zapiecť do kontaktného grilu na cca 5 minút, radšej kontrolujeme.⁠ ⁠ 🥗 Zapekačka s kuracím mäskom:⁠ Dip – 1 PL bieleho jogurtu, 1 PL kyslej smotany, trošku soli, strúčik cesnaku, trošku červeného mletého korenia, trošku (sušenej) petržlenovej vňate = všetko zmiešame a natrieme na 1/4 lavaša.⁠ Ďalej potrebujeme:⁠ 🥗 opečené kuracie mäsko nakrájané na menšie kúsky + 2 PL olivový olej + korenie na kuracie mäsko, opekáme na panvici⁠ 🥗 Opečené šampiňóny⁠ 🥗 Strúhaný syr⁠ 🥗 Baby špenát⁠ ⁠ Ukladáme podľa fotiek, prekrojíme na jednej strane, preložíme a dáme zapiecť do kontaktného grilu na cca 5 minút, radšej kontrolujeme. ⁠ ⁠ Dobrú chuť! :)⁠ ⁠ Kopec ďalších video 🎥 receptov nájdeš na našom youtube = Lavaš recepty. ⁠Ak sa chceš inšpirovať… neváhaj a preklikni sa na youtube :). ⁠ ⁠ Recept bol pripravný v spolupráci s @mystoryofcooking ❤️⁠ ⁠ #spolupraca

Quacamole koláčiky s udeným lososom 🥑🍣⁠ ⁠ V spolupráci s @lavas_zdravychlieb a @bezlepkovy_lavas @lavas_zdravychlieb mám možnosť okúsiť nielen pšeničné, špaldové ale už aj bezlepkové verzie tohto skvelého chlebíka, 3x mňáám ❤️⁠ ⁠ Na koláčiky plnené s quacamole a udeným lososom budeme potrebovať:⁠ ⁠ -1 plát bezlepkového lavaša od @bezlepkovy_lavas ⁠ -vopred pripravené quacamole⁠ -udeného lososa,⁠ -čerstvé bylinky,⁠ -sezam,⁠ – citrón,⁠ -granátové jablko..⁠ ⁠ Bezlepkový lavaš si najskôr pokropíme/zohrejeme, následne si plát lavaša rozdelíme na 3 rovnaké časti. Pripravíme si formu na pečenie, vytvarujeme košíček/koláčik a pečieme 10/180. Následne plníme koláčiky s quacamole a udeným lososom a bylinkami 😍.⁠ Nám veľmi chutilo, dajte vedieť ako sa Vám páči novinka pre bezlepkáčov ☺️.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @bakingmoments_withkids

Ahojte! Je tu jeden extrémne rýchly recept pre vás! ❤️⁠ ⁠ Ovocné taštičky⁠ – 1 plát špaldového @lavas_zdravychlieb ⁠ – 200 g mrazeného lesného ovocia ⁠ – 3 jablká⁠ – 3 PL xylitolu @svetplodu ⁠ – 2 ČL škorice ⁠ – 20 g masla⁠ ⁠ Na obalenie: xylitol @svetplodu + škorica + rozpustené maslo⁠ ⁠ Lesné ovocie, nakrájané jablká, xylitol, škoricu a maslo podusíme v menšom hrnčeku do zmäknutia. Plát lavašu si rozdelíme na tri časti, na každú časť nanesieme ovocnú náplň, zatočíme do kapsičky a dáme piecť na 180 stupňov na cca 10 minút. Taštičky ešte teplé potrieme rozpusteným maslom a posypeme škoricovým cukrom. Rýchle, jednoduché a také chutné 😋❤️❤️⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @_sugarky_ A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.