Rýchla a chutná štrúdľa, ako si ju pripraviť

Rýchla a chutná štrúdľa z kuchyne Gromovci v kuchyni. Nezabudnite ich sledovať aj na instagrame.

Ešte ste neskúsili maximálne rýchlu a mimoriadne chutnú štrúdľu z Lavaša? Chyba! Už aj to poďte skúsiť :). Na výber máte niekoľko druhov tohto zdravšieho chlebíka: špaldový, pšeničný, škoricový…

Ja som tentokrát použila špaldový. Na jednu štrúdľu budete potrebovať jeden plát lavaša, čiže z jedného balenia vám vyjdú 3 štrúdle. Plnku môžte použiť takú,  akú dávate bežne do závinu či štrúdle. Ja som pripravila plnku tvarohovú a doplnila mrazenými čučoriedkami.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
25
Teplota:
200°C
Počet porcií:
12
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš
  • sekcia
    Tvarohová plnka
  • ingrediencia
    1 hrudkovitý tvaroh (vanilkový) BABIČKA Levmilk (250g)
  • ingrediencia
    1 roztierateteľný tvaroh (250g)
  • ingrediencia
    1 zlatý klas
  • ingrediencia
    1 kyslá smotana BABIČKA
  • ingrediencia
    Citrónová kôra
  • ingrediencia
    Cukor podľa chuti
  • sekcia
    Maková plnka
  • ingrediencia
    250 g mletého maku
  • ingrediencia
    150 g práškového cukru
  • ingrediencia
    200 ml mlieka
  • ingrediencia
    citrónová kôra
  • ingrediencia
    hrnček odkôstkovaných višní
Postup
  1. sekcia

    Maková plnka

  2. krok
    V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme mak, cukor a citrónovú kôru. Poriadne premiešame a necháme vychladnúť.
  3. krok
    Ďalej postupujeme rovnako ako pri tvarohovej plnke. Môžme vmiešať pohár višní či  strúhaných jabĺk,  poprípade oboje.
  4. sekcia

    Príprava štrúdle

  5. krok

    Všetko spolu zmiešame a nanesieme na maslom potretý plát,  kde akokeby necháme jednu tretinu nerozloženú (tak, že je tam chlebík dvojmo).

  6. krok

    Plnku nanesieme takmer na celý plát, iba poslednú tretinu necháme potretú iba maslom.

  7. krok

    Následne môžme posypať mrazenými čučoriedkami, alebo iným ovocím podľa chuti.

  8. krok

    Zmotávame od zdvojenej časti a nakoniec nám zostane nenatretý kus, ktorý sa ešte raz obtočí okolo celej štrúdle,  ktorá tak bude spevnená.

  9. krok

    Povrch potrieme vajíčkom rozmiešaným s trochou mlieka.
    Môžme posypať plátkami mandlí.

  10. krok

    Pečieme pri teplote 200°C cca 25 minút.

  11. krok
    Po vytiahnutí posypeme práškovým cukrom.
Video
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.