Pudingový čoko-banana swirl cake

180°C
45 min. (čas pečenia cca 30 min.)
2-3
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

Lavaš špaldový
3 banány
čoko-arašidová nátierka Pure nuts
400 ml rastlinné mlieko
1 ks vajce
1bal. banánový/vanilkový puding
flavdrops vanilka (iné sladidlo/popríp.proteín)

Postup:

Skvelý recept s Lavašom z kuchyne nadia_dia_.

Lavaš si rozprestrieme a natrieme čokonátierkou izbovej teploty, poprípade ju môžeme rozriediť troškou teplej vody, aby sa nám lepšie natierala. Plát pozdĺžne rozrežeme na 5 dlhých plátov a na každý z nich k vrchnému okraju naukladáme tenké kolieska banánu a zalomíme, aby nám vznikli pásy lavašu plnené čokonátierkou a banánom. Môžeme začať rolovať. Zrolujeme prvý pás do slimáčika a na to napájame ďalšie, až kým neminieme všetky a nevznikne nám jeden veľký “slimák”. Teraz to položíme na vymastenú formu (rozmer cca 23cm) a trocha to celé roztiahneme, aby sa urobili v slimákovi medzery a bolo to na celú formu. Následne to zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním mlieka, vajíčka, pudingového prášku a pridaním sladidla, alebo proteínu, čím to osladíme a zvýšime aj obsah bielkovín. Pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút, ale treba to kontrolovať. Aby sa dal koláč lepšie krájať, musíme ho nechať vychladnúť aspoň 20 minút. Najlepšie chutí ešte teplý, ale dobrý je aj studený z chladničky.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.