Pudingový čoko-banana swirl cake

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
45 min. (čas pečenia cca 30 min.)
Teplota:
180°C
Počet porcií:
2-3
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš špaldový
  • ingrediencia
    3 banány
  • ingrediencia
    čoko-arašidová nátierka Pure nuts
  • ingrediencia
    400 ml rastlinné mlieko
  • ingrediencia
    1 ks vajce
  • ingrediencia
    1bal. banánový/vanilkový puding
  • ingrediencia
    flavdrops vanilka (iné sladidlo/popríp.proteín)
Postup
  1. krok

    Skvelý recept s Lavašom z kuchyne nadia_dia_.

  2. krok

    Lavaš si rozprestrieme a natrieme čokonátierkou izbovej teploty, poprípade ju môžeme rozriediť troškou teplej vody, aby sa nám lepšie natierala. Plát pozdĺžne rozrežeme na 5 dlhých plátov a na každý z nich k vrchnému okraju naukladáme tenké kolieska banánu a zalomíme, aby nám vznikli pásy lavašu plnené čokonátierkou a banánom. Môžeme začať rolovať. Zrolujeme prvý pás do slimáčika a na to napájame ďalšie, až kým neminieme všetky a nevznikne nám jeden veľký “slimák”. Teraz to položíme na vymastenú formu (rozmer cca 23cm) a trocha to celé roztiahneme, aby sa urobili v slimákovi medzery a bolo to na celú formu. Následne to zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním mlieka, vajíčka, pudingového prášku a pridaním sladidla, alebo proteínu, čím to osladíme a zvýšime aj obsah bielkovín. Pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút, ale treba to kontrolovať. Aby sa dal koláč lepšie krájať, musíme ho nechať vychladnúť aspoň 20 minút. Najlepšie chutí ešte teplý, ale dobrý je aj studený z chladničky.

Video
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.