Pudingový čoko-banana swirl cake

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
45 min. (čas pečenia cca 30 min.)
Teplota:
180°C
Počet porcií:
2-3
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš špaldový
  • ingrediencia
    3 banány
  • ingrediencia
    čoko-arašidová nátierka Pure nuts
  • ingrediencia
    400 ml rastlinné mlieko
  • ingrediencia
    1 ks vajce
  • ingrediencia
    1bal. banánový/vanilkový puding
  • ingrediencia
    flavdrops vanilka (iné sladidlo/popríp.proteín)
Postup
  1. krok

    Skvelý recept s Lavašom z kuchyne nadia_dia_.

  2. krok

    Lavaš si rozprestrieme a natrieme čokonátierkou izbovej teploty, poprípade ju môžeme rozriediť troškou teplej vody, aby sa nám lepšie natierala. Plát pozdĺžne rozrežeme na 5 dlhých plátov a na každý z nich k vrchnému okraju naukladáme tenké kolieska banánu a zalomíme, aby nám vznikli pásy lavašu plnené čokonátierkou a banánom. Môžeme začať rolovať. Zrolujeme prvý pás do slimáčika a na to napájame ďalšie, až kým neminieme všetky a nevznikne nám jeden veľký “slimák”. Teraz to položíme na vymastenú formu (rozmer cca 23cm) a trocha to celé roztiahneme, aby sa urobili v slimákovi medzery a bolo to na celú formu. Následne to zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním mlieka, vajíčka, pudingového prášku a pridaním sladidla, alebo proteínu, čím to osladíme a zvýšime aj obsah bielkovín. Pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút, ale treba to kontrolovať. Aby sa dal koláč lepšie krájať, musíme ho nechať vychladnúť aspoň 20 minút. Najlepšie chutí ešte teplý, ale dobrý je aj studený z chladničky.

Video
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.