Pudingový čoko-banana SWIRL Cake

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
30 min
Teplota:
180°C
Počet porcií:
8
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1ks plát špaldový lavaš
  • ingrediencia
    3PL čoko-arašídová nátierka
  • ingrediencia
    3ks banán
  • ingrediencia
    400ml rastlinné mlieko
  • ingrediencia
    1ks vajce
  • ingrediencia
    1bal. banánový/vanilkový puding
  • ingrediencia
    flavdrops vanilka (iné sladidlo/popríp.proteín)
Postup
  1. krok
    Pudingový čoko-banana SWIRL Cake ???????? natrieš, naplníš banánom, zroluješ, zaleješ, dáš piecť ???????? milujem jednoduché, ale zato zaujímavé a chutné receptíky ✌???? Nech sa páči, tu je recept.
    Lavaš si rozprestrieme a natrieme čokonátierkou izbovej teploty, poprípade ju môžeme rozriediť troškou teplej vody, aby sa nám lepšie natierala.

     

  2. krok

    Plát pozdĺžne rozrežeme na 5 dlhých plátov a na každý z nich k vrchnému okraju naukladáme tenké kolieska banánu a zalomíme, aby nám vznikli pásy Lavaša plnené čokonátierkou a banánom.

  3. krok

    Môžeme začať rolovať. Zrolujeme prvý pás do slimáčika a na to napájame ďalšie, až kým neminieme všetky a nevznikne nám jeden veľký “slimák”.

  4. krok

    Teraz to položíme na vymastenú formu (rozmer cca 23cm) a trocha to celé roztiahneme, aby sa urobili v slimákovi medzery a bolo to na celú formu. Následne to zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním mlieka, vajíčka, pudingového prášku a pridaním sladidla, alebo proteínu, čím to osladíme a zvýšime aj obsah bielkovín.

  5. krok
    Pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút, ale treba to kontrolovať. Aby sa dal koláč lepšie krájať, musíme ho nechať vychladnúť aspoň 20 minút. Najlepšie chutí ešte teplý, ale dobrý je aj studený z chladničky.
    Dobrú chuť 🙂
    1/8ks má 163.00 KCal
    B 5.50 g
    S 24.00 g
    T 5.00 g

     

Video
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.