Pudingový čoko-banana SWIRL Cake

180°C
30 min
8
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

1ks plát špaldový lavaš
3PL čoko-arašídová nátierka
3ks banán
400ml rastlinné mlieko
1ks vajce
1bal. banánový/vanilkový puding
flavdrops vanilka (iné sladidlo/popríp.proteín)

Postup:

Pudingový čoko-banana SWIRL Cake 👌🏽 natrieš, naplníš banánom, zroluješ, zaleješ, dáš piecť 💃🏽 milujem jednoduché, ale zato zaujímavé a chutné receptíky ✌🏽 Nech sa páči, tu je recept.
Lavaš si rozprestrieme a natrieme čokonátierkou izbovej teploty, poprípade ju môžeme rozriediť troškou teplej vody, aby sa nám lepšie natierala.
 

Plát pozdĺžne rozrežeme na 5 dlhých plátov a na každý z nich k vrchnému okraju naukladáme tenké kolieska banánu a zalomíme, aby nám vznikli pásy Lavaša plnené čokonátierkou a banánom.

Môžeme začať rolovať. Zrolujeme prvý pás do slimáčika a na to napájame ďalšie, až kým neminieme všetky a nevznikne nám jeden veľký “slimák”.

Teraz to položíme na vymastenú formu (rozmer cca 23cm) a trocha to celé roztiahneme, aby sa urobili v slimákovi medzery a bolo to na celú formu. Následne to zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním mlieka, vajíčka, pudingového prášku a pridaním sladidla, alebo proteínu, čím to osladíme a zvýšime aj obsah bielkovín.

Pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút, ale treba to kontrolovať. Aby sa dal koláč lepšie krájať, musíme ho nechať vychladnúť aspoň 20 minút. Najlepšie chutí ešte teplý, ale dobrý je aj studený z chladničky.
Dobrú chuť :)
1/8ks má 163.00 KCal
B 5.50 g
S 24.00 g
T 5.00 g
 

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.