Plnený lavaš pletenec

180°C
15 min. (čas pečenia 5 min.)
2-3
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

1/3 plátu špaldového lavaša
1/2 hrnčeka cíceru (sterilizovaný vo fľaši z DM)
1/2 cukety
1ČL maslo Ghee / olivový olej
pár kúskov tvrdého kozieho syra (použite akýkoľvek, aký máte radi, aj mozzarella sa hodí)
bylinky podľa chuti (použila som petržlenovú vňať, čerstvý majorán, rukolu)
cheddar
Na paradajkovú salsu:
5 cherry paradajok
3 pláty sušených paradajok
1PL kvalitného olivového oleja
1/2 ČL trstinového cukru
štipka soli
štipka trojfarebného korenia (Kotányi)

Postup:

Skvelý recept s lavašom z kuchyne zdravienatanieri.sk Lavaš si rozstrihneme na 3 časti, ja som použila strednú. Rozprestrieme si ho na výšku a z krajov striháme asi 6cm pásiky. Vidíte to na fotke dolu. Pripravíme si paradajkovú salsu rozmixovaním ingrediencií. Cícer prepláchneme, cuketu si nakrájame na menšie kúsky a opečieme na olivovom oleji, alebo na masle Ghee. Bylinky si nasekáme. Syr nakrájame na kúsky. Lavaš v strede potrieme salsou, uložíme bylinky a všetky ostatné ingrediencie. Zatvoríme ho tak, že prekladáme po 1 páse z ľava, z prava atď. Zatvorený lavaš vložím do vyhriatej rúry  a pečieme asi 5 minút. Po vytiahnutí naň nastrúhame cheddar. Recept pripravila Natália Spišiaková z www.zdravienatanieri.sk

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.