- ingrediencia1/3 plátu špaldového lavaša
- ingrediencia1/2 hrnčeka cíceru (sterilizovaný vo fľaši z DM)
- ingrediencia1/2 cukety
- ingrediencia1ČL maslo Ghee / olivový olej
- ingredienciapár kúskov tvrdého kozieho syra (použite akýkoľvek, aký máte radi, aj mozzarella sa hodí)
- ingredienciabylinky podľa chuti (použila som petržlenovú vňať, čerstvý majorán, rukolu)
- ingredienciacheddar
- ingredienciaNa paradajkovú salsu:
- ingrediencia5 cherry paradajok
- ingrediencia3 pláty sušených paradajok
- ingrediencia1PL kvalitného olivového oleja
- ingrediencia1/2 ČL trstinového cukru
- ingredienciaštipka soli
- ingredienciaštipka trojfarebného korenia (Kotányi)
- krok
Skvelý recept s lavašom z kuchyne zdravienatanieri.sk
Lavaš si rozstrihneme na 3 časti, ja som použila strednú. Rozprestrieme si ho na výšku a z krajov striháme asi 6cm pásiky. Vidíte to na fotke dolu.
Pripravíme si paradajkovú salsu rozmixovaním ingrediencií. Cícer prepláchneme, cuketu si nakrájame na menšie kúsky a opečieme na olivovom oleji, alebo na masle Ghee. Bylinky si nasekáme. Syr nakrájame na kúsky. Lavaš v strede potrieme salsou, uložíme bylinky a všetky ostatné ingrediencie.
Zatvoríme ho tak, že prekladáme po 1 páse z ľava, z prava atď. Zatvorený lavaš vložím do vyhriatej rúry a pečieme asi 5 minút. Po vytiahnutí naň nastrúhame cheddar.
Recept pripravila Natália Spišiaková z www.zdravienatanieri.sk
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.