Plnené kurkuma košíčky
Chutných vegetariánskych receptov nie je nikdy dosť! Veríme, že keď ochutnáte tieto voňavé košíčky, pridajú sa k Vašim obľúbeným. Vďaka kurkumovému lavašu majú príjemne exotickú vôňu a chuť, naplnené sú úžasnou zeleninovou zmesou a ich príprava nie je vôbec zložitá. Spraviť si ich môžete aj v bezlepkovej verzii s bezlepkovým kurkumovým lavašom.
Recept pripravila Patrícia s profilom hitjezdravozit, ktorý určite navšívte – nájdete na ňom kopec tipov pre život s histamínovou intoleranciou.
- ingrediencia1 kurkuma lavaš
- ingrediencia60g poleného žltého hrachu alebo červenej šošovice
- ingrediencia2 mrkvy
- ingrediencia1 fenikel
- ingrediencia1 šalotka
- ingredienciačerstvý estragón a majoránka ( prípadne sušené)
- ingrediencia1/2 ČL mletého kardamónu
- ingrediencia1/2 ČL mletého horčičného semienka
- ingredienciaolivový olej
- ingredienciasoľ
- krok
Na olivovom oleji opražíme cibuľku. Pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, prepláchnutý hrach, bylinky, koreniny a zalejeme dvojnásobným množstvom vody ( teda ak bola 1 odmerka hrachu, dáme 2 odberky vody.
- krok
Varíme do zmäknutia a necháme mierne vychladnúť.
- krok
Kurkuma lavaš rozdelíme na 6 častí a s pomocou formy na muffiny otočenej dole hlavou vytvoríme tzv. košíčky.
- krok
Tie potom naplníme plnkou a dáme zapiecť na cca 18 minút do vyhriatej rúry pri 180°C.
- krok
Upečené košíčky musia byť chrumkavé. Po vytiahnutí z rúrz ich môžeme posypať strúhaným kozím syrom alebo nechať iba tak, pri vegan verzii.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.