Pizza slimáky z Lavaša – zabudnite na lístkové cesto | Lavas.sk

Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri.

Tieto pizza slimáky sú hotové za 15 minút, a to z jednoduchého dôvodu. Nemusíte sa patlať s lístkovým cestom, stačí odstrihnúť kúsok Lavašu, naplniť ho, zrolovať a krátko upiecť. Takéto slimáky sú neporovnateľne zdravšie, nakoľko Lavaš obsahuje len múku, žiaden tuk, cukor, vajcia, prímesy …

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
15 min
Teplota:
200°
Počet porcií:
12 slimáčikov
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1/2 jedného plátu špaldového Lavašu
  • ingrediencia
    3 plátky kvalitnej morčacej šunky
  • ingrediencia
    3 pláty syru Gouda
  • ingrediencia
    hrsť rukoly
  • ingrediencia
    3PL pasírovaných paradajok
  • ingrediencia
    1ČL sušeného oregána
  • ingrediencia
    štipka soli
  • ingrediencia
    1/2ČL medu
Postup
  1. krok

    Rúru si predhrejeme na 200st. Odstrihneme si polovicu plátu Lavašu. Na Lavaš uložíme najprv syr, potom šunku, tú potrieme 1PL paradajkovej marinády a nakoniec uložíme rukolu. Lavaš zrolujeme.

  2. krok

    Pripravíme si plech na pečenie, ideálne je na plech uložiť silikónovú podložku, ak nemáte, potrite plech tukom – maslom Ghee, alebo vhodným olivovým olejom (ja som piekla na papieri na pečenie a dosť sa mi to prilepilo, preto neodporúčam piecť takto).

  3. krok

    Lavaš nakrájame na kolieska a tie uložíme na plech. Pred pečením slimáčiky potrieme zvyšnou paradajkovou marinádou a dáme zapiecť na 7 minút. Tak, aby boli chrumkavé. A už len mlsáme. Mňaaaam!

  4. krok

    Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.