
Pizza slimáky z Lavaša – zabudnite na lístkové cesto | Lavas.sk
Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri.
Tieto pizza slimáky sú hotové za 15 minút, a to z jednoduchého dôvodu. Nemusíte sa patlať s lístkovým cestom, stačí odstrihnúť kúsok Lavašu, naplniť ho, zrolovať a krátko upiecť. Takéto slimáky sú neporovnateľne zdravšie, nakoľko Lavaš obsahuje len múku, žiaden tuk, cukor, vajcia, prímesy …
- ingrediencia1/2 jedného plátu špaldového Lavašu
- ingrediencia3 plátky kvalitnej morčacej šunky
- ingrediencia3 pláty syru Gouda
- ingredienciahrsť rukoly
- ingrediencia3PL pasírovaných paradajok
- ingrediencia1ČL sušeného oregána
- ingredienciaštipka soli
- ingrediencia1/2ČL medu
- krok
Rúru si predhrejeme na 200st. Odstrihneme si polovicu plátu Lavašu. Na Lavaš uložíme najprv syr, potom šunku, tú potrieme 1PL paradajkovej marinády a nakoniec uložíme rukolu. Lavaš zrolujeme.
- krok
Pripravíme si plech na pečenie, ideálne je na plech uložiť silikónovú podložku, ak nemáte, potrite plech tukom – maslom Ghee, alebo vhodným olivovým olejom (ja som piekla na papieri na pečenie a dosť sa mi to prilepilo, preto neodporúčam piecť takto).
- krok
Lavaš nakrájame na kolieska a tie uložíme na plech. Pred pečením slimáčiky potrieme zvyšnou paradajkovou marinádou a dáme zapiecť na 7 minút. Tak, aby boli chrumkavé. A už len mlsáme. Mňaaaam!
- krok
Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.
VYHĽADÁVANIE
E-SHOP
NAJNOVŠIE RECEPTY

Voňavý čokoládovo-orechový závin

Ľahká kurkumová rolka
