Pizza slimáky z Lavaša – zabudnite na lístkové cesto | Lavas.sk

Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri.

Tieto pizza slimáky sú hotové za 15 minút, a to z jednoduchého dôvodu. Nemusíte sa patlať s lístkovým cestom, stačí odstrihnúť kúsok Lavašu, naplniť ho, zrolovať a krátko upiecť. Takéto slimáky sú neporovnateľne zdravšie, nakoľko Lavaš obsahuje len múku, žiaden tuk, cukor, vajcia, prímesy …

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
15 min
Teplota:
200°
Počet porcií:
12 slimáčikov
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1/2 jedného plátu špaldového Lavašu
  • ingrediencia
    3 plátky kvalitnej morčacej šunky
  • ingrediencia
    3 pláty syru Gouda
  • ingrediencia
    hrsť rukoly
  • ingrediencia
    3PL pasírovaných paradajok
  • ingrediencia
    1ČL sušeného oregána
  • ingrediencia
    štipka soli
  • ingrediencia
    1/2ČL medu
Postup
  1. krok

    Rúru si predhrejeme na 200st. Odstrihneme si polovicu plátu Lavašu. Na Lavaš uložíme najprv syr, potom šunku, tú potrieme 1PL paradajkovej marinády a nakoniec uložíme rukolu. Lavaš zrolujeme.

  2. krok

    Pripravíme si plech na pečenie, ideálne je na plech uložiť silikónovú podložku, ak nemáte, potrite plech tukom – maslom Ghee, alebo vhodným olivovým olejom (ja som piekla na papieri na pečenie a dosť sa mi to prilepilo, preto neodporúčam piecť takto).

  3. krok

    Lavaš nakrájame na kolieska a tie uložíme na plech. Pred pečením slimáčiky potrieme zvyšnou paradajkovou marinádou a dáme zapiecť na 7 minút. Tak, aby boli chrumkavé. A už len mlsáme. Mňaaaam!

  4. krok

    Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.