Nepečená kakaová lavaš roláda

Nepečená kakaová lavaš roláda z kuchyne @rommiemax. Nepečená pretože nerada tepelne upravujem kakaový lavaš v rúre. Keď tak maximálne na panvici alebo v grile a je výborný.

Táto roláda s dvojitou dávkou pudingu a banánovou plnkou je úplna mňamkačka ????.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
150 min
Počet porcií:
6
Ingrediencie
  • ingrediencia
    kakaový lavaš 1 plát
  • ingrediencia
    1 vanilkový puding
  • ingrediencia
    600ml mlieka
  • ingrediencia
    2-3pl erithritol
  • ingrediencia
    2 menšie banány
  • ingrediencia
    6-7pl kakao
  • ingrediencia
    1-2pl erithritol (sladidlo podľa chuti) ⁠
Postup
  1. krok

    Lavaš si prehneme na polovicu a koncami otočíme smerom k sebe (od seba rolujem).

  2. krok

    Dáme ho na papier na pečenie alebo na fóliu aby sa dobre roloval.

  3. krok

    Vanilkový puding uvarím podľa návodu a natriem na celú polovicu lavaša v tenkej vrstve. Trošku vychladne kým si pripravím druhú plnku.

  4. krok

    Banány pupučíme poriadne tak aby neboli veľké kusy banánu, primiešame mlieko, a pomaly primiešavam kakao prípadne cukor do hustejšej hmoty, aby nebola tekutá.

  5. krok

    Navsrtvim na pudingovú vrstvu a rovnomerne rozotriem.

  6. krok

    Zrolujem pomocou papiera na pečenie tak aby sa plnka nevytlačila (alebo čo najmenej). Viacej to treba zatiahnuť aby sa to neroztiahlo na placku a ukončíme to na vrchu.

  7. krok

    Ak použijete fóliu bude lepšie držať (prilepí sa), ale ak papier, z boku treba priložiť niečo ťažšie, aby sa to neroztiahlo. Necháme stuhnúť aspoň na 2h.⁠

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.