- ingrediencia1/2 z jedného plátu Lavaša
- ingrediencia2 vajíčka
- ingrediencia100g syru FETA
- ingrediencia1 poriadna hrsť poľníčka
- ingrediencia1 menšia mladá cibuľka
- ingrediencia1ČL balzamikovej glazúry
- ingredienciaštipka soli, korenia
- krok
Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri.
Lavaš mám vždy po ruke, v mrazničke, alebo v chladničke. Je najjednoduchšie vytiahnuť ho, odstrihnúť, koľko potrebujete a naplniť niečím, čo aktuálne ponúka chladnička.
Uvaríme si vajíčka na tvrdo. Pripravíme si najprv šalát zmiešaním všetkých ingrediencií v jednej mise. Potom si vymiešame dresing zo všetkých uvedených ingrediencií.
Odstrihneme si polovicu plátu z jedného Lavašu. Najprv naukladáme poľníček, na to rozrúsime rukou fetu. Pokrájame vajíčko a naukladáme na Lavaš, no a na záver pokvapkáme dresingom. Zrolujeme, zabalíme do alobalu a máme bááááječný obed!
Na dressing:
- 2PL bieleho jogurtu
- 1PL olivového oleja
- štipka soli a sušeného cesnaku
- 1PL nasekanej petržlenovej vňate
Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.