Lavaš veterníky

Lavaš veterníky od Mystoryofcooking. Je neskutočné čo všetko sa z lavaša dá vytvoriť a upiecť. A jeden nemá ani 50kcal‼️ to chceš nie? 🙂

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
120 min
Teplota:
180°C
Počet porcií:
12
Ingrediencie
  • ingrediencia
    špaldový lavaš 2/3 plátu
  • ingrediencia
    Karamelový krém:
  • ingrediencia
    1 ks karamelový puding + 450ml mlieka + 5 kvapiek flavdrops (peanut)⁠
  • ingrediencia
    125g ricotty⁠
  • ingrediencia
    25g vanilkového proteínu⁠
  • ingrediencia
    Smotanový krém:⁠
  • ingrediencia
    150ml smotany na šľahanie
Postup
  1. krok

    Z jedného plátu si vyrežeme pomocou obvodu pohára kruhy (cca 5 cm), ktoré poukladáme do foriem na muffiny aby dostali tvar košíčkov. Mne vyšlo 24 kruhov, čo je 12 veterníkov ( 1 na spodku a druhý na vrchu). Pečieme 5 minút na 180 stupňov.⁠

  2. krok

    Následne pripravíme karamelový krém, ktorý pozostáva z prípravy pudingu podľa návodu na obale. Do vychladnutého pudingu pridáme ricottu a proteín. Dáme zatiaľ zachladiť.⁠

  3. krok

    Ako ďalšie si pripravíme smotanový krém vymiešaním smotany. Už nesladíme. Tiež odložíme na hodinku do chladu.⁠

  4. krok

    Karamelový krém si dáme do potravinárskeho vrecka alebo do malého sáčku. A opatrne do kruhu vrstvime na prvý krúžok upečeneho lavašu. Takisto postupujeme aj so smotanovým krémom. Veterník zakryjeme druhým lavašom. Môžeme poliať karamelovým pudingom, čokoládou alebo posypať cukrom.⁠

     

  5. krok

    Lavaš veterníky hneď podávame.

    Dobrú chuť.

     

Video
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.