Lavaš veterníky

Lavaš veterníky od Mystoryofcooking. Je neskutočné čo všetko sa z lavaša dá vytvoriť a upiecť. A jeden nemá ani 50kcal‼️ to chceš nie? 🙂

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
120 min
Teplota:
180°C
Počet porcií:
12
Ingrediencie
  • ingrediencia
    špaldový lavaš 2/3 plátu
  • ingrediencia
    Karamelový krém:
  • ingrediencia
    1 ks karamelový puding + 450ml mlieka + 5 kvapiek flavdrops (peanut)⁠
  • ingrediencia
    125g ricotty⁠
  • ingrediencia
    25g vanilkového proteínu⁠
  • ingrediencia
    Smotanový krém:⁠
  • ingrediencia
    150ml smotany na šľahanie
Postup
  1. krok

    Z jedného plátu si vyrežeme pomocou obvodu pohára kruhy (cca 5 cm), ktoré poukladáme do foriem na muffiny aby dostali tvar košíčkov. Mne vyšlo 24 kruhov, čo je 12 veterníkov ( 1 na spodku a druhý na vrchu). Pečieme 5 minút na 180 stupňov.⁠

  2. krok

    Následne pripravíme karamelový krém, ktorý pozostáva prípravou pudingu podľa návodu na obale. Do vychladnutého pudingu pridáme ricottu a proteín. Dáme zatiaľ zachladiť.⁠

  3. krok

    Ako ďalšie si pripravíme smotanový krém vymiešaním smotany. Už nesladíme. Tiež odložíme na hodinku do chladu.⁠

  4. krok

    Karamelový krém si dáme do potravinárskeho vrecka alebo do malého sáčku. A opatrne do kruhu vrstvime na prvý krúžok upečeneho lavašu. Takisto postupujeme aj so smotanovým krémom. Veterník zakryjeme druhým lavašom. Môžeme poliať karamelovým pudingom, čokoládou alebo posypať cukrom.⁠

     

  5. krok

    Lavaš veterníky hneď podávame.

    Dobrú chuť.

     

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.