Lavaš veterníky

180°C
120 min
12
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

špaldový lavaš 2/3 plátu
Karamelový krém:
1 ks karamelový puding + 450ml mlieka + 5 kvapiek flavdrops (peanut)⁠
125g ricotty⁠
25g vanilkového proteínu⁠
Smotanový krém:⁠
150ml smotany na šľahanie

Lavaš veterníky od Mystoryofcooking. Je neskutočné čo všetko sa z lavaša dá vytvoriť a upiecť. A jeden nemá ani 50kcal‼️ to chceš nie? 🙂

Postup:

Z jedného plátu si vyrežeme pomocou obvodu pohára kruhy (cca 5 cm), ktoré poukladáme do foriem na muffiny aby dostali tvar košíčkov. Mne vyšlo 24 kruhov, čo je 12 veterníkov ( 1 na spodku a druhý na vrchu). Pečieme 5 minút na 180 stupňov.⁠

Následne pripravíme karamelový krém, ktorý pozostáva prípravou pudingu podľa návodu na obale. Do vychladnutého pudingu pridáme ricottu a proteín. Dáme zatiaľ zachladiť.⁠

Ako ďalšie si pripravíme smotanový krém vymiešaním smotany. Už nesladíme. Tiež odložíme na hodinku do chladu.⁠

Karamelový krém si dáme do potravinárskeho vrecka alebo do malého sáčku. A opatrne do kruhu vrstvime na prvý krúžok upečeneho lavašu. Takisto postupujeme aj so smotanovým krémom. Veterník zakryjeme druhým lavašom. Môžeme poliať karamelovým pudingom, čokoládou alebo posypať cukrom.⁠  

Lavaš veterníky hneď podávame. Dobrú chuť.  

Fotogaléria:

Ďalšie recepty: