Lavaš s cuketovou fašírkou

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
60 min
Teplota:
160°
Počet porcií:
4
Ingrediencie
  • ingrediencia
    lavaš
  • ingrediencia
    bulgur - približne 200g na 3 veľké cukety
  • ingrediencia
    mladý špenát
  • ingrediencia
    grécky jogurt
  • ingrediencia
    cuketa 3ks
  • ingrediencia
    červená cibuľa 2ks
  • ingrediencia
    tuniak v konzerve (1 - 2ks)
  • ingrediencia
    červené pesto (nie je potrebné)
  • ingrediencia
    balkánsky syr (nie je potrebné)
  • ingrediencia
    2 vajíčka
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
  • ingrediencia
    drvené čili
  • ingrediencia
    olivový olej
  • ingrediencia
    parmezán
Postup
  1. krok

    Bulgur uvaríme podľa receptu (približne 200g na 3 veľké cukety).

  2. krok

    Cukety a červenú cibuľu nastrúhame na veľkom strúhadle, poriadne osolíme, pomiešame a necháme postáť 45 min. Z cukety vytlačíme všetku prebytočnú šťavu rukami.

  3. krok

    Pridáme 1 – 2 konzervy tuniaka (odšťaveného), červené pesto, balkánsky syr (rozdrvený), 2 vajíčka, soľ, čierne korenie a rozdrvené čili. Poriadne premiešame a dáme do chladničky na cca 8 hodín.

  4. krok

    Na plech dáme papier na pečenie a potrieme ho jemne s olivovým olejom a tak isto aj cuketové fašírky. Fašírky sme vytvarovali vložením hmoty do umelohmotnej nádobky a vyklopením na plech.

  5. krok

    Pečieme pri 160° približne 45 min. Fašírky môžete ešte raz natrieť olivovým olejom a nechať zapiecť na ďalších 10 min.

  6. krok

    Na hotové fašírky nastrúhame parmezán. Nakrájame ich na plátky a spolu s mladým špenátom a gréckym jogurtom ich zrolujeme do Lavaša.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.