Lavaš s cuketovou fašírkou

160°
60 min
4
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

lavaš
bulgur - približne 200g na 3 veľké cukety
mladý špenát
grécky jogurt
cuketa 3ks
červená cibuľa 2ks
tuniak v konzerve (1 - 2ks)
červené pesto (nie je potrebné)
balkánsky syr (nie je potrebné)
2 vajíčka
soľ
čierne korenie
drvené čili
olivový olej
parmezán

Postup:

Bulgur uvaríme podľa receptu (približne 200g na 3 veľké cukety). Cukety a červenú cibuľu nastrúhame na veľkom strúhadle, poriadne osolíme, pomiešame a necháme postáť 45 min. Z cukety vytlačíme všetku prebytočnú šťavu rukami. Pridáme 1 - 2 konzervy tuniaka (odšťaveného), červené pesto, balkánsky syr (rozdrvený), 2 vajíčka, soľ, čierne korenie a rozdrvené čili. Poriadne premiešame a dáme do chladničky na cca 8 hodín. Na plech dáme papier na pečenie a potrieme ho jemne s olivovým olejom a tak isto aj cuketové fašírky. Fašírky sme vytvarovali vložením hmoty do umelohmotnej nádobky a vyklopením na plech. Pečieme pri 160° približne 45 min. Fašírky môžete ešte raz natrieť olivovým olejom a nechať zapiecť na ďalších 10 min. Na hotové fašírky nastrúhame parmezán. Nakrájame ich na plátky a spolu s mladým špenátom a gréckym jogurtom ich zrolujeme do Lavaša.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.