- ingrediencialavaš
- ingredienciabulgur - približne 200g na 3 veľké cukety
- ingredienciamladý špenát
- ingredienciagrécky jogurt
- ingredienciacuketa 3ks
- ingredienciačervená cibuľa 2ks
- ingredienciatuniak v konzerve (1 - 2ks)
- ingredienciačervené pesto (nie je potrebné)
- ingredienciabalkánsky syr (nie je potrebné)
- ingrediencia2 vajíčka
- ingredienciasoľ
- ingredienciačierne korenie
- ingredienciadrvené čili
- ingredienciaolivový olej
- ingredienciaparmezán
- krok
Bulgur uvaríme podľa receptu (približne 200g na 3 veľké cukety).
- krok
Cukety a červenú cibuľu nastrúhame na veľkom strúhadle, poriadne osolíme, pomiešame a necháme postáť 45 min. Z cukety vytlačíme všetku prebytočnú šťavu rukami.
- krok
Pridáme 1 – 2 konzervy tuniaka (odšťaveného), červené pesto, balkánsky syr (rozdrvený), 2 vajíčka, soľ, čierne korenie a rozdrvené čili. Poriadne premiešame a dáme do chladničky na cca 8 hodín.
- krok
Na plech dáme papier na pečenie a potrieme ho jemne s olivovým olejom a tak isto aj cuketové fašírky. Fašírky sme vytvarovali vložením hmoty do umelohmotnej nádobky a vyklopením na plech.
- krok
Pečieme pri 160° približne 45 min. Fašírky môžete ešte raz natrieť olivovým olejom a nechať zapiecť na ďalších 10 min.
- krok
Na hotové fašírky nastrúhame parmezán. Nakrájame ich na plátky a spolu s mladým špenátom a gréckym jogurtom ich zrolujeme do Lavaša.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.