Lavaš moravské koláče

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min. (čas pečenia cca 7-10 min.)
Teplota:
180°C
Počet porcií:
2-3
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš špaldový
  • ingrediencia
    mletý mak
  • ingrediencia
    mleté vlašské orechy
  • ingrediencia
    kokos strúhaný
  • ingrediencia
    domáci ríbezľový džem
  • ingrediencia
    domáci slivkový džem
  • ingrediencia
    nízkotučné mlieko
  • ingrediencia
    vanilkový lusk
  • ingrediencia
    med
  • ingrediencia
    tvaroh
  • ingrediencia
    1 lyžica vanilkový proteín
Postup
  1. krok

    Skvelý recept s lavašom z kuchyne Recepty Zdravo a FitZdravo a Fit

    Maková plnka:
    1,5 dcl mlieka priveďte k varu, nasypte mak a pridajte 2 lyžice ríbezľového džemu, odstavte zo sporáka a podľa potreby pridajte strúhaný kokos, premiešajte. Plnka by mala byt hustá.
    Orechová plnka:
    1,5 dcl mlieka priveďte k varu, nasypte mleté orechy, pridajte med a vanilkový lusk. Podľa potreby prisypte mleté orechy.
    Tvarohová plnka:
    Jemný tvaroh zmiešajte s lyžičkou vanilkového proteínu (môžete nahradiť medom) a pridajte struhaný kokos a hrozienka.
    Lavaš nastrihajte na kolieska v priemere 10-11 cm, pridajte do stredu makovú plnku a na vrch tvaroh, na ďalšie orechovú plnku a na vrch slivkový džem a nakoniec tvarohovú plnku a na vrch slivkový džem. Plnky dávajte 1 cm od kraja kolieska preto, že ich ešte obtočíte pásikmi, ktoré si nastriháte z lavaša.
    Dajte piecť na 7-10 min do trúby. Prečnievajúce kolieska obstrihajte nožnicami.
    A tadá, moravské koláče sú na svete.
    Dobrú chuť!

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.