Lavaš moravské koláče

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min. (čas pečenia cca 7-10 min.)
Teplota:
180°C
Počet porcií:
2-3
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš špaldový
  • ingrediencia
    mletý mak
  • ingrediencia
    mleté vlašské orechy
  • ingrediencia
    kokos strúhaný
  • ingrediencia
    domáci ríbezľový džem
  • ingrediencia
    domáci slivkový džem
  • ingrediencia
    nízkotučné mlieko
  • ingrediencia
    vanilkový lusk
  • ingrediencia
    med
  • ingrediencia
    tvaroh
  • ingrediencia
    1 lyžica vanilkový proteín
Postup
  1. krok

    Skvelý recept s lavašom z kuchyne Recepty Zdravo a FitZdravo a Fit

    Maková plnka:
    1,5 dcl mlieka priveďte k varu, nasypte mak a pridajte 2 lyžice ríbezľového džemu, odstavte zo sporáka a podľa potreby pridajte strúhaný kokos, premiešajte. Plnka by mala byt hustá.
    Orechová plnka:
    1,5 dcl mlieka priveďte k varu, nasypte mleté orechy, pridajte med a vanilkový lusk. Podľa potreby prisypte mleté orechy.
    Tvarohová plnka:
    Jemný tvaroh zmiešajte s lyžičkou vanilkového proteínu (môžete nahradiť medom) a pridajte struhaný kokos a hrozienka.
    Lavaš nastrihajte na kolieska v priemere 10-11 cm, pridajte do stredu makovú plnku a na vrch tvaroh, na ďalšie orechovú plnku a na vrch slivkový džem a nakoniec tvarohovú plnku a na vrch slivkový džem. Plnky dávajte 1 cm od kraja kolieska preto, že ich ešte obtočíte pásikmi, ktoré si nastriháte z lavaša.
    Dajte piecť na 7-10 min do trúby. Prečnievajúce kolieska obstrihajte nožnicami.
    A tadá, moravské koláče sú na svete.
    Dobrú chuť!

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.