Lavaš moravské koláče

180°C
20 min. (čas pečenia cca 7-10 min.)
2-3
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

Lavaš špaldový
mletý mak
mleté vlašské orechy
kokos strúhaný
domáci ríbezľový džem
domáci slivkový džem
nízkotučné mlieko
vanilkový lusk
med
tvaroh
1 lyžica vanilkový proteín

Postup:

Skvelý recept s lavašom z kuchyne Recepty Zdravo a FitZdravo a Fit Maková plnka: 1,5 dcl mlieka priveďte k varu, nasypte mak a pridajte 2 lyžice ríbezľového džemu, odstavte zo sporáka a podľa potreby pridajte strúhaný kokos, premiešajte. Plnka by mala byt hustá. Orechová plnka: 1,5 dcl mlieka priveďte k varu, nasypte mleté orechy, pridajte med a vanilkový lusk. Podľa potreby prisypte mleté orechy. Tvarohová plnka: Jemný tvaroh zmiešajte s lyžičkou vanilkového proteínu (môžete nahradiť medom) a pridajte struhaný kokos a hrozienka. Lavaš nastrihajte na kolieska v priemere 10-11 cm, pridajte do stredu makovú plnku a na vrch tvaroh, na ďalšie orechovú plnku a na vrch slivkový džem a nakoniec tvarohovú plnku a na vrch slivkový džem. Plnky dávajte 1 cm od kraja kolieska preto, že ich ešte obtočíte pásikmi, ktoré si nastriháte z lavaša. Dajte piecť na 7-10 min do trúby. Prečnievajúce kolieska obstrihajte nožnicami. A tadá, moravské koláče sú na svete. Dobrú chuť!

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.