Lavaš košíčky na vegánsky spôsob

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
25 min
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš - 6 nastrihaných koliesok
  • ingrediencia
    2PL olivového oleja
  • ingrediencia
    1 šalotka / malá cibuľka
  • ingrediencia
    1 hrnček šampiňónov nakrájaných na kocky
  • ingrediencia
    2 hrnčeky cukety nakrájanj na kocky
  • ingrediencia
    1 balenia bazalkové tofu od Lunter
  • ingrediencia
    poriadna hrsť špenátových listov
  • ingrediencia
    1/2 ČL kurkumy
  • ingrediencia
    soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Postup
  1. krok

    Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri .

    Lavaš si nastriháme na kolieska. Rúru si predhrejeme na 160st. Do formy na mafiny vložíme každé koliesko a pustíme sa do prípravy náplne. Na olivovom oleji speníme šalotku/cibuľku. Pridáme nakrájanú cuketu, po 2 minútach nakrájané šampiňóny, osolíme okoreníme a restujeme asi 2 minúty. Odstavíme. Pridáme opláchnuté špenátové listy a zamiešame tak, aby listy trošku zvädli. Tofu si rozpučíme vidličkou na praženicovú konzistenciu a primiešame ku cukete a šampiňónom. Pridáme kurkumu a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.

    Zmesou naplníme mafinkové lavašky a vložíme do rúry na 15 minút. Po upečení lavašky krásne schrumkavejú a chuľou pripomínajú chipsy.

    Dobrú chuť.

    Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Zdravšie bezlepkové mlsanie na večer ku telke ? 🤭 Z lavašu – @lavas_zdravychlieb si ho viete pripraviť jednoducho a rýchlo.⁠ ⁠ BEZLEPKOVÉ LAVAŠ NACHOS s guacamole ⁠ ⁠ Lavaš nachos⁠ POTREBUJEME:⁠ • slaný bezlepkový 🫓 lavaš ⁠ ⁠ PRÍPRAVA:⁠ 1. Lavaš si rozrežeme na menšie kúsky v tvare nachos.⁠ 2. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.⁠ 3. Pečieme 15 minút v rúre rozohriatej na 180 stupňov. ⁠ ⁠ Guacamole ⁠ POTREBUJEME:⁠ • 1 zrelé 🥑 avakódo⁠ • 6 cherry 🍅 paradajok ⁠ • 1 menšia 🧅 cibuľa ⁠ • 1 strúčik 🧄 cesnaku ⁠ na dochutenie ⁠ • citrónovú🍋/limetkovú šťavu ⁠ • soľ 🧂, korenie⁠ ⁠ PRÍPRAVA: ⁠ 1. Avokádo popučíme vidličkou.⁠ 2. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a cherry paradajky.⁠ 3. Dochutíme soľou, peprom a šťavou z limetky.⁠ ⁠ Dobrú chuť 🤗⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @glutenfree_tips

Lavaš kurkuma štrúdľa od @lavas_zdravychlieb 🌿🌿⁠ ⁠ Prajem vám nádherný deň priatelia moji 🤗💚 Môj obľúbený Lavaš chlebík bez chemických prísad od @lavas_zdravychlieb 🌿⁠ ⁠ 💚 Musím sa priznať, Lavaš v kombinácii s kurkuma je neuveriteľne chutný a vôňou krásne výrazný 😉Milujem ho v rôznych kombináciách aj ako wrap so zeleninou 💚🌿🌿 ⁠ ⁠ Recept:⁠ ➡️Lavaš kurkuma, červená cibuľa, cesnak, jedna menšia cuketa, šampiňóny 150-200g, rôzne bylinky podľa vášho výberu, špargľa zelená, strúhaný syr mozzarella.⁠ ⁠ Na olivovom oleji speníme cibuľu, cesnak, pridáme šampiňóny nakrájané a nastrúhanú cuketu. Pridajte si trochu soli, bylinky, korenie. Dusíme do mäkka. Lavaš preložíme napoly a pridáme zmes. Potom poukladáme zelenú špargľu a pridáme strúhaný syr mozzarella. Nakoniec lavaš zrolujeme ako štrúdľu, potrieme žĺtkom a posypeme ešte strúhaným syrom mozzarella. Pečieme na 180°C približne 25 minút. ⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @creative_mystic_baker⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.

Zapekačky z lavaša 🥗⁠.⁠ Vieš si ich pripraviť aj z našeho bezlepkového lavaša 👌🏻. ⁠ ⁠ Potrebujeme:⁠ 1 plát špaldový lavaš⁠ 1 plát špenátový lavaš⁠ Z oboch plátov si vykrojíme dva rovnaké kruhy. Dva kruhy zo špaldového lavaša dáme na seba aby bola zapekačka pevnejšia a postupujeme podľa videa. To isté opakujeme aj so špenátovým lavašom.⁠ ⁠ 🥗 Avokádová zapekačka⁠ 🥗 1/2 zrelého avokáda + 1 strúčik cesnaku + štipku soli + 1 PL jemného tvarohu = všetko spolu zmiešame a vznikne nám avokádová nátierka.⁠ Ďalej potrebujeme:⁠ 🥗 Cherry rajčiny, strúhaný syr, poľníček⁠ Ukladáme podľa videa, prekrojíme na jednej strane, preložíme a dáme zapiecť do kontaktného grilu na cca 5 minút, radšej kontrolujeme.⁠ ⁠ 🥗 Zapekačka s kuracím mäskom:⁠ Dip – 1 PL bieleho jogurtu, 1 PL kyslej smotany, trošku soli, strúčik cesnaku, trošku červeného mletého korenia, trošku (sušenej) petržlenovej vňate = všetko zmiešame a natrieme na 1/4 lavaša.⁠ Ďalej potrebujeme:⁠ 🥗 opečené kuracie mäsko nakrájané na menšie kúsky + 2 PL olivový olej + korenie na kuracie mäsko, opekáme na panvici⁠ 🥗 Opečené šampiňóny⁠ 🥗 Strúhaný syr⁠ 🥗 Baby špenát⁠ ⁠ Ukladáme podľa fotiek, prekrojíme na jednej strane, preložíme a dáme zapiecť do kontaktného grilu na cca 5 minút, radšej kontrolujeme. ⁠ ⁠ Dobrú chuť! :)⁠ ⁠ Kopec ďalších video 🎥 receptov nájdeš na našom youtube = Lavaš recepty. ⁠Ak sa chceš inšpirovať… neváhaj a preklikni sa na youtube :). ⁠ ⁠ Recept bol pripravný v spolupráci s @mystoryofcooking ⁠ ⁠ #spolupraca

Salat s vegan maskom a kurkumovymi bezlepkovymi chipsami od @lavas_zdravychlieb ❤️. ⁠ ⁠ Salat mix som zmiesala s cherry paradajkami, osolila, pridala vegan opecene masko na burger a vajicka varene na tvrdo. Horcicovy dressing mate hotovy za 5 minut, staci zmiesat med, dijonsku horcicu, pretlaceny cesnak, sol a korenie. Kurkumove bezlepkove chipsy som pripravila tak, ze som chlebiky od @lavas_zdravychlieb opiekla z obidvoch stran a polamala do trojuholnikov. Su fakt uzasne a prave k takemuto jedlu sa vyborne hodia ❤️.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @glutenfree_planet⁠

🇸🇰Banánová Roláda⁠ 🇬🇧Banana rolls⁠ ⁠ V spolupráci z @lavas_zdravychlieb som pripravila takúto dobrotu. Ak máte chuť na niečo sladké,rýchle a úžasné,tak je najlepšie mať po ruke bezlepkový škoricový lavaš. Akože toto Vam je rýchlovečka. ⁠ ⁠ @Bezlepkovy_lavas musíš pred prípravou poriadne potrieť vodou aby začal pracovať, ale hlavne, aby sa tebe dalo s ním dobre pracovať.⁠ ⁠ Takže vyberieme z mrazničky, necháme rozmraziť, potrieme vodou a ja som potrela úžasnou pistaciou a kávovou nátierkou od @slowlandia , položila na lavaš banán, zrolovala a šup ho do rúry 👌na cca 10 min, záleží od rúry.⁠ ⁠ Úžasné, rýchle, zdravé a dobré.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @_allergic2u⁠

Zapekané prekladané palacinky z lavaša 😍.⁠ ⁠ Pripraviť si ich môžete aj bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.⁠ ⁠ Potrebujeme len vyrezaný kruh z lavaša – ja som použila špaldový kakaový a špaldový. Nemusíte vyrezávať kruh, rovnako vieme postupovať aj so štvorcom či obdĺžnikom.😍 ďalej potrebujeme len čokoládové nátierky a obľúbené ovocie. Jednu časť lavaša nakrojíme a postupujeme podľa videa. Dáme na 2 minútky do zapekača a pri podávaní posypeme práškovým cukrom.⁠ ⁠ Video bolo pripravené v spolupráci s @mystoryofcooking⁠ 🤗. ⁠ ⁠ www.lavas.sk

Kakaový @lavas_zdravychlieb s tvarohom a s dužinou z pomaranča👌😍⁠ ⁠ Keď máš pár už starších pomarančov a treba ich už radšej odšťaviť. Dužina je super, ochutí ten tvaroh a dodá mu pomarančovú chuť 😋. Teraz som urobila trochu redšiu plnku a takto zrolovaný sa mi teda páči, tých vrstiev je tam viac😍⁠ A na to jedno z mojich obľúbených masiel😍🤤⁠ ⁠ •1 kakaový @lavas_zdravychlieb (použiť môžete aj alternatívu špaldovo-škoricový lavaš)⁠ •250g hrudkovitý odtučnený tvaroh⁠ •180g biely jogurt Rajo protein/iný ⁠ •2pl pudingový smotanový prášok (iný nie lebo prekryje chuť pomaranča) ⁠ •asi 60g dužina z pomaranča po vyšťavení⁠ •2pl erithritol / prípadne med ⁠ •1-2pl šťavy z pomaranča nemusí byť ⁠ •trochu kúsky čokolády ⁠ ⁠ Plnku som len vymiešala je tekutejšia. A tento krát som nedala lavaš na polovicu, ale celý som ho roztiahla a tak plnku natrela. (Prípadne som položila ešte na lavaš kus staršieho lavašu, čo mi ostal pred plnkou). Plnku natrieť asi do 3/4 a zrolovať. Piecť na 200°C na 20min 👌👌⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @rommiemax⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

TRUBIČKY S ČOKOLÁDOVO-KÁVOVÝM KRÉMOM ⁠ Trubičky zo škoricového @lavas_zdravychlieb s krémom z espresso masla @sufancz . Chrumkavé, krehké trubičky v chrumkavej kruste z lieskových orieškov a naplnené jemným krémom zo šľahačkovej smotany, bielej čokolády a espresso orieškového masla @sufancz 😘👌⁠ Toto musíte vyskúšat! Budete sa zalizovať až za ušami 👂😋⁠ ⁠ Recept(Cca 25 trubičiek)⁠ NA TRUBIČKY:⁠ 1 balenie škoricový @lavas_zdravychlieb (3 pláty)⁠ Čokoládovo-arašidové maslo @sufancz ⁠ Vajíčko⁠ 1 pl cukru⁠ Krokant z lieskových orieškov @lidlsk ⁠ alebo nadrobno nasekané lieskové či iné oriešky ⁠ Práškový cukor ⁠ Čokoláda na varenie⁠ ⁠ Z plátov lavaša vykrojíme čo najviac koliesok, ktoré sa po omotaní okolo kovovej formičky na trubičky prekrývajú cca 1,5 cm.⁠ Mne sa podarilo okolo 50 koliesok zo všetkých 3 plátov. Potom vždy spojíme po dve kolieska čokoládovo-arašidovým maslom, čiže dostaneme 25 spojených koliesok. Vrchnú stranu potrieme vajíčkom rozmiešaným s cukrom. Takto pripravené koliesko obtočíme okolo trubičky nenatretou stranou. Prekryté časti k sebe pritlačíme, poprípade ešte viac potrieme spoj vajíčkom, aby trubička držala pokope. Celú trubičku vyváľame v orieškovom krokante. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie spojom dole. Pečieme cca 10 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Po vytiahnutí posypeme cez sitko práškovým cukrom. Necháme schladiť a stiahneme z trubičiek.⁠ Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a konce trubičiek namáčame.⁠ ⁠ KRÉM:⁠ 400 ml šľahačkovej smotany ⁠ 200 g bielej čokolády⁠ 200 g mliečnej čokolády na varenie @lidlsk⁠ 200 g espresso masla @sufancz ⁠ 250 g maslo⁠ ⁠ Šľahačkovú smotanu privedieme do varu a odstavíme. Nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Poriadne spojíme do krému a necháme schladiť v chladničke, najlepšie cez noc. Vychladnutý krém vyšľaháme a postupne zašľaháme espresso + maslo. Hotový krém dáme do vrecka so zdobiacou špičkou a plníme pripravené trubičky. Necháme vychladiť.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @gromovci_v_kuchyni⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

Bezlepkový lavaš Tahini cake :)⁠ ⁠ Ochutnali ste už úžasný tahini koláč? Ak ste niekedy navštívili Cyprus, s veľkou pravdepodobnosťou máte na toto ich tradičné pečivo chutné spomienky:) Či už ho ale poznáte, alebo nie, určite by ste mali vyskúšať našu verziu z lavašu – chutí neskutočne dobre, príprava nezaberie veľa času a je výborný aj na tretí deň – ak mu vydržíte tak dlho odolávať:)⁠ ⁠ Tradične sa tahini koláč pripravuje v točenej verzii, vrstvený však určite odporúčame.⁠ ⁠ Vrstvený tahini koláč sme vyskúšali pripraviť aj z bezlepkového lavašu a rozhodne to stálo za to! Ak ho raz ochutnáte, tahini koláč sa určite zaradí medzi Vaše obľúbené sladké pokušenia.⁠ ⁠ V recepte sme použili tradičný a škoricový bezlepkový lavaš.⁠ ⁠ Ak si ho nemal šancu ochutnať tak dlho nečakaj 😉. ⁠ Vieš si ho objednať cez náš eshop a v ponuke ho nájdeš už vo viacerých predajných miestach, prípadne si ho tam vieš aj objednať. ⁠ ⁠ Na našom webe sme predajné miesta kde #bezlepkovy lavaš zoženiete pre vás označili bezlepkovou ikonkou GF 🤗.⁠ ⁠⁠ Ďakujeme :)⁠ ⁠ Lavaš Tím⁠ www.lavas.sk

Konečne som aj ja vyskušala tieto mini rožteky z @lavas_zdravychlieb 🤗 Môžete si ich naplniť čím chcete. Ja som použila lekvár a čokoorieškovou nátierkou.👌🏻⁠ ⁠ ➡️Potrebujeme:⁠ 🥐3 pláty @lavas_zdravychlieb⁠ 🥐čokoládovo-orieškovú nátierku Nut love⁠ 🥐lekvár⁠ 🥐vajce⁠ ⁠ ➡️Rúru predhrejeme na 200°C. Z lavašu si vystrihneme kruhy (z každého plátu nám vystanú 2 kusy). Prvý kruh natrieme čokoorieškovou nátierkou, na to položíme druhý kruh a ten natrieme lekvárom. Nakrájame ako pizzu na trojuholníky a rolujeme od širšej strany do špicu. Vrch potrieme vajíčkom a pečieme 15 minút. ⁠ ⁠ Ja som spravila 3 druhy, jeden čokoorieškový s jahodovým lekvárom, druhý čisto lekvárové jahodové a posledný druh so slivkovým lekvárom. ⁠ ⁠ Za inšpiráciu ďakujem @rommiemax 🥰 ⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @saw_wing

Lavaš s avokádom, pošírovaným kuracím mäskom a vajíčkom 🥑⁠ ⁠ Na prípravu mäska: 1 kus kvalitné kuracie prsia, 1 menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, himalájska soľ, 5 guličiek čierne korenie, voda.⁠ ⁠ Avokádový základ: 1 avokádo, 1 strúčik cesanku, himalájska soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 PL štavy z citróna.⁠ ⁠ Obloženie: 1 domáce uvarené vajíčko, rucola, žlté paradajky, vňať z jarnej cibuľky, čerstvá bazalka.⁠ ⁠ Plus: ½ plátu špaldovy lavaš preložený v dvojmo .⁠ ⁠ Mäso umy, vlož celé do hrna, pridaj prekrojenú umytú cibuľu aj so šupkou, pekrojený ošúpaný cesnak, soľ, korenie a zalej vlažnou vodou, aby bolo všetko prikryté. Priveď do varu a var na miernom ohni 20 min.⁠ ⁠ Avokádo prekroj, zbav kôstky a lyžicou vydlab vnútro. Pridaj k nemu pretlačený cesnak, soľ, korenie, šťavu z citróna a rozmixuj ponorným mixérom.⁠ ⁠ Mäso vyber a nakrájaj na tenké plátky.⁠ ⁠ Lavaš jemne opeč z oboch strán na panvici, natri avokádovou nátierkou a už len oblož mäskom, vajíčkom a zeleninou. Môžeš prehnúť, zrolovať, alebo len zahnúť kraje.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @veronka_machynova⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.

Bezlepková Calzonne pizza 🍕. Tú proste musíš vyskúšať! ⁠ ⁠ Na tento 🅡🅔🅒🅔🅟🅣 sme použili 2 pláty bezlepkového lavaša, ale použiť môžete aj len jeden… 😉.⁠ ⁠ A ak máš chuť na tú pravú pizzu tak odporúčame NOVINKU v ponuke KORPUS. Vieš si z neho pripraviť viac ako len pizzu.⁠ ⁠ Celý postup sme pre teba natočili do videa. Pre viac video receptov a inšpirácií sa preklikni na náš youtube – Recepty lavaš.⁠ ⁠ A čo je vlastne lavaš? :)⁠ ⁠ Lavaš je tenký jemný arménsky chlieb z nekysnutého cesta, ktorý pečieme ručne podľa starej rodinnej receptúry už roky. Pre potreby ľudí s intoleranciou lepku, sme tradičný lavaš prispôsobili požiadavkám gluten free diéty a prinášame produkt, ktorý neobsahuje pšenicu, lepok, sóju, laktózu, vajíčka a konzervanty. Obsah gluténu vo výrobku je menej ako 5.00 mg/kg.⁠ ⁠ Zakúpiť alebo objednať si ho môžete vo väčšine predajných miest kde lavaš dodávame. Tieto predajné miesta sme označili bezlepkovou ikonkou.⁠ ⁠ Lavaš Tím⁠ www.lavas.sk