Lavaš košíčky na vegánsky spôsob

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
25 min
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš - 6 nastrihaných koliesok
  • ingrediencia
    2PL olivového oleja
  • ingrediencia
    1 šalotka / malá cibuľka
  • ingrediencia
    1 hrnček šampiňónov nakrájaných na kocky
  • ingrediencia
    2 hrnčeky cukety nakrájanj na kocky
  • ingrediencia
    1 balenia bazalkové tofu od Lunter
  • ingrediencia
    poriadna hrsť špenátových listov
  • ingrediencia
    1/2 ČL kurkumy
  • ingrediencia
    soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Postup
  1. krok

    Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri .

    Lavaš si nastriháme na kolieska. Rúru si predhrejeme na 160st. Do formy na mafiny vložíme každé koliesko a pustíme sa do prípravy náplne. Na olivovom oleji speníme šalotku/cibuľku. Pridáme nakrájanú cuketu, po 2 minútach nakrájané šampiňóny, osolíme okoreníme a restujeme asi 2 minúty. Odstavíme. Pridáme opláchnuté špenátové listy a zamiešame tak, aby listy trošku zvädli. Tofu si rozpučíme vidličkou na praženicovú konzistenciu a primiešame ku cukete a šampiňónom. Pridáme kurkumu a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.

    Zmesou naplníme mafinkové lavašky a vložíme do rúry na 15 minút. Po upečení lavašky krásne schrumkavejú a chuľou pripomínajú chipsy.

    Dobrú chuť.

    Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.