Lavaš košíčky na vegánsky spôsob

25 min
2
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

Lavaš - 6 nastrihaných koliesok
2PL olivového oleja
1 šalotka / malá cibuľka
1 hrnček šampiňónov nakrájaných na kocky
2 hrnčeky cukety nakrájanj na kocky
1 balenia bazalkové tofu od Lunter
poriadna hrsť špenátových listov
1/2 ČL kurkumy
soľ a korenie podľa vlastnej chuti

Postup:

Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri . Lavaš si nastriháme na kolieska. Rúru si predhrejeme na 160st. Do formy na mafiny vložíme každé koliesko a pustíme sa do prípravy náplne. Na olivovom oleji speníme šalotku/cibuľku. Pridáme nakrájanú cuketu, po 2 minútach nakrájané šampiňóny, osolíme okoreníme a restujeme asi 2 minúty. Odstavíme. Pridáme opláchnuté špenátové listy a zamiešame tak, aby listy trošku zvädli. Tofu si rozpučíme vidličkou na praženicovú konzistenciu a primiešame ku cukete a šampiňónom. Pridáme kurkumu a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením. Zmesou naplníme mafinkové lavašky a vložíme do rúry na 15 minút. Po upečení lavašky krásne schrumkavejú a chuľou pripomínajú chipsy. Dobrú chuť. Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.