Lavaš košíček plnený avokádom, vajíčkom a fetou

200 °C
15 min
1
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

15cm odstrihnutý kus Lavašu
2 vajíčka
1 avokádo
50g Fety

Postup:

Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri. Toto jedlo sme povýšili do kategórie "to bolo bomba"! Len 4 suroviny, ale neskutočná súhra. O nutričnej hodnote ani nehovoriac. Avokádo je samo o sebe jedným z najvýživnejších tukov, vajíčka sú zdrojom nielen plnohodnotných bielkovín s vysokou stráviteľnosťou, ale napríklad aj vitamínu D a B12. Lavaš je úzasný domáci arménsky chlieb, robený poctivo, ručne z kvalitnej múky. Feta dodá nielen výraznú chuť, ale aj hodnotné bielkoviny, riboflavín, kyselinu pantoténovú, fosfor, železo, vápník, zinok ... Takže jednoduché jedlo z jednodruhových surovín Vám môže poskytnúť výživný chuťový zážitok. Rúru si predhrejeme na 200st. Do malej tortovej formičky si vložíme odstrihnutý kruh Lavašu, pekne ho do formičky uložíme, aby nám vznikla úhľadná upečená miska. Vložíme do rúry asi na 7 minút. Kým bude Lavaš úplne chrumkavý. V hrnci dáme zovrieť vodu a ponecháme ju na najnižšom stupni, pridáme 1ČL octu, naberačkou na polievku vložíme rozbité vajce priamo do vody a približne 3 minúty ho varíme. Podobne pripravíme aj druhé vajíčko - varíme ich naraz. Kým sa varia vajíčka, nakrájame si avokádo. Vytiahneme Lavaš z rúry, upečený ho vyberieme z formičky. Na dno Lavaš misky uložíme avokádo, na avokádo položíme obe vajíčka a vajíčka posypeme rozdrvenou Fetou. Pichneme do oboch vajíčok, aby sa roztiekli a podávame ešte teplé. Dobrú chuť! Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.