- ingrediencia15cm odstrihnutý kus Lavašu
- ingrediencia2 vajíčka
- ingrediencia1 avokádo
- ingrediencia50g Fety
- krok
Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri.
Toto jedlo sme povýšili do kategórie “to bolo bomba”! Len 4 suroviny, ale neskutočná súhra. O nutričnej hodnote ani nehovoriac. Avokádo je samo o sebe jedným z najvýživnejších tukov, vajíčka sú zdrojom nielen plnohodnotných bielkovín s vysokou stráviteľnosťou, ale napríklad aj vitamínu D a B12. Lavaš je úzasný domáci arménsky chlieb, robený poctivo, ručne z kvalitnej múky. Feta dodá nielen výraznú chuť, ale aj hodnotné bielkoviny, riboflavín, kyselinu pantoténovú, fosfor, železo, vápník, zinok … Takže jednoduché jedlo z jednodruhových surovín Vám môže poskytnúť výživný chuťový zážitok.
Rúru si predhrejeme na 200st. Do malej tortovej formičky si vložíme odstrihnutý kruh Lavašu, pekne ho do formičky uložíme, aby nám vznikla úhľadná upečená miska. Vložíme do rúry asi na 7 minút. Kým bude Lavaš úplne chrumkavý.
V hrnci dáme zovrieť vodu a ponecháme ju na najnižšom stupni, pridáme 1ČL octu, naberačkou na polievku vložíme rozbité vajce priamo do vody a približne 3 minúty ho varíme. Podobne pripravíme aj druhé vajíčko – varíme ich naraz.
Kým sa varia vajíčka, nakrájame si avokádo. Vytiahneme Lavaš z rúry, upečený ho vyberieme z formičky. Na dno Lavaš misky uložíme avokádo, na avokádo položíme obe vajíčka a vajíčka posypeme rozdrvenou Fetou. Pichneme do oboch vajíčok, aby sa roztiekli a podávame ešte teplé.
Dobrú chuť!
Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.