Lavaš kinder maxi king

Kinder maxi king z lavaša je osviežujúci, chutný a zdravší. Ľahšia verzia známej pochúťky Vás isto dostane do kolien. Už len na pohľad vyzerá veľmi lákavo, no nie? Pre deti je ako stvorený, ale samozrejme, že si pochutia aj dospelí. A ľúto nemusí byť ani Vám, ktorí nemôžete lepok, stačí siahnuť po bezlepkovom lavaši a môžete mlsať.

Túto neskutočnú maškrtu z lavašu pripravila luckaa_luci, na ktorej instagrame nájdete  aj kopec ďaľších zdravých a chutných inšpirácií.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
30 minút + tuhnutie
Počet porcií:
8 porcií
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1 plát lavašu
  • ingrediencia
    1 balenie čokoládového pudingu
  • ingrediencia
    300 ml mlieka
  • ingrediencia
    sladidlo podľa chuti ( med, xylitol, trstinový cukor)
  • ingrediencia
    250 g ricotty ( alebo jemného tvarohu)
  • ingrediencia
    200 g čerstvého smotanového syra / cream cheese
  • ingrediencia
    150 g sušených ďatlí
  • ingrediencia
    50 g arašidového masla (alebo iné orieškové)
  • ingrediencia
    1 lyžica škorice
  • ingrediencia
    trocha vody
  • ingrediencia
    50 g horkej čokolády
  • ingrediencia
    trocha orechov na posypanie
Postup
  1. krok

    Najskôr si pripravíme ďatle. V miske ich zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu, nech zmäknú.

  2. krok

    Medzitým si pripravíme puding klasicky podľa návodu (treba ho však spraviť o niečo hustejší, a preto pridáme menej mlieka). Po dovarení ho necháme chvíľu vychladnúť.

  3. krok

    V jednej miske si zmiešame spolu ricottu (alebo tvaroh) spolu so smotanovým syrom a osladíme podľa chuti.

  4. krok

    Zmäknuté ďatle preložíme do hlbšej misky, pridáme arašidové maslo, škoricu, trochu vody z ďatlí a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.

  5. krok

    1 plát lavašu si nastriháme na obdĺžniky tak, aby sa nám zmestili do menšej formy (rozmer 23x17cm) – z jedného plátu by ich malo vyjsť aspoň 6.

  6. krok

    Formu si vystelieme papierom na pečenie, položíme naň prvý obdĺžnik lavašu a na to vylejeme polovicu čokoládového pudingu. Prikryjeme ďalším obdĺžnikom lavašu, na to dáme polovicu ricottového krému a opäť obdĺžnik lavašu.

  7. krok

    Teraz opatrne rozotrieme na lavaš aj ďatlový karamel.

  8. krok

    Opäť preložíme lavašom, ricottovým krémom, lavašom , čokoládovým pudigom, lavašom a na záver polejeme roztopenou horkou čokoládou.

  9. krok

    Posypeme kúskami orechov a dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.