Ľahká šampiňónová Lavaš quesadilla

Skvelý recept s lavašom z kuchyne Kamnajedlo.eu.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min
Počet porcií:
1
Ingrediencie
  • ingrediencia
    2 kúsky Lavašu
  • ingrediencia
    Konzervu fazúľ v paradajkovej omáčke
  • ingrediencia
    Kukuricu
  • ingrediencia
    4 hnedé šampiňóny
  • ingrediencia
    Čerstvú chilli papričku
  • ingrediencia
    Poriadnu hrsť čerstvého špenátu
  • ingrediencia
    Cheddar
  • ingrediencia
    Jarnú cibuľku
  • ingrediencia
    Soľ
  • ingrediencia
    Korenie
  • ingrediencia
    Olej
Postup
  1. krok

    V prvom kroku si z Lavašu vyrežeme 4 kruhy, odporúčam použiť plytký tanier, tak budú aspoň všetky rovnaké. Olejom potrieme všetky vrchné časti a spojíme ich tak, aby nám ostali dva kruhy. Takto sme si pripravili nosnú časť Quesadilly.

  2. krok

    Teraz môžeme začať s krájaním. Chilli papričku (podľa vášho uváženia) nakrájame úplne na drobno spolu s jarnou cibuľkou. Šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky a všetko spolu hodíme na rozohriatu panvicu s olejom. Jemne pražíme tak, aby šampiňóny chytili farbu. Pridáme soľ s korením a po pár minútach môžeme pridať hrsť kukurice a konzervu fazúľ. Všetko spolu premiešame a varíme, pokiaľ zmes nezačne bublať. Následne znížime plameň, pridám hrsť nastrúhaného cheddaru, špenátu a dochutíme soľou s korením.

  3. krok

    Pomedzi to si poriadne rozohrejeme suchú panvicu a na spodnú časť quesadilly nastrúhame opäť kúsok cheddaru. Prihodíme uvarenú zmes a prekryjeme vrchnou časťou Quesadilly. Takto pripravenú ju hodíme na suchú panvicu a z každej strany pečieme na strednom ohni cca 3 minúty. Na obrátenie vám veľmi dobre pomôže obyčajný tanier.

  4. krok

    A máme hotovo. Odporúčam podávať s nachos s paradajkovou salsou a výbornými čiernymi olivami. Budete sa oblizovať, dobrú chuť!

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.