Ľahká šampiňónová Lavaš quesadilla
Skvelý recept s lavašom z kuchyne Kamnajedlo.eu.
- ingrediencia2 kúsky Lavašu
- ingredienciaKonzervu fazúľ v paradajkovej omáčke
- ingredienciaKukuricu
- ingrediencia4 hnedé šampiňóny
- ingredienciaČerstvú chilli papričku
- ingredienciaPoriadnu hrsť čerstvého špenátu
- ingredienciaCheddar
- ingredienciaJarnú cibuľku
- ingredienciaSoľ
- ingredienciaKorenie
- ingredienciaOlej
- krok
V prvom kroku si z Lavašu vyrežeme 4 kruhy, odporúčam použiť plytký tanier, tak budú aspoň všetky rovnaké. Olejom potrieme všetky vrchné časti a spojíme ich tak, aby nám ostali dva kruhy. Takto sme si pripravili nosnú časť Quesadilly.
- krok
Teraz môžeme začať s krájaním. Chilli papričku (podľa vášho uváženia) nakrájame úplne na drobno spolu s jarnou cibuľkou. Šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky a všetko spolu hodíme na rozohriatu panvicu s olejom. Jemne pražíme tak, aby šampiňóny chytili farbu. Pridáme soľ s korením a po pár minútach môžeme pridať hrsť kukurice a konzervu fazúľ. Všetko spolu premiešame a varíme, pokiaľ zmes nezačne bublať. Následne znížime plameň, pridám hrsť nastrúhaného cheddaru, špenátu a dochutíme soľou s korením.
- krok
Pomedzi to si poriadne rozohrejeme suchú panvicu a na spodnú časť quesadilly nastrúhame opäť kúsok cheddaru. Prihodíme uvarenú zmes a prekryjeme vrchnou časťou Quesadilly. Takto pripravenú ju hodíme na suchú panvicu a z každej strany pečieme na strednom ohni cca 3 minúty. Na obrátenie vám veľmi dobre pomôže obyčajný tanier.
- krok
A máme hotovo. Odporúčam podávať s nachos s paradajkovou salsou a výbornými čiernymi olivami. Budete sa oblizovať, dobrú chuť!
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.