Ľahká šampiňónová Lavaš quesadilla

20 min
1
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

2 kúsky Lavašu
Konzervu fazúľ v paradajkovej omáčke
Kukuricu
4 hnedé šampiňóny
Čerstvú chilli papričku
Poriadnu hrsť čerstvého špenátu
Cheddar
Jarnú cibuľku
Soľ
Korenie
Olej

Postup:

Skvelý recept s lavašom z kuchyne Kamnajedlo.eu. V prvom kroku si z Lavašu vyrežeme 4 kruhy, odporúčam použiť plytký tanier, tak budú aspoň všetky rovnaké. Olejom potrieme všetky vrchné časti a spojíme ich tak, aby nám ostali dva kruhy. Takto sme si pripravili nosnú časť Quesadilly. Teraz môžeme začať s krájaním. Chilli papričku (podľa vášho uváženia) nakrájame úplne na drobno spolu s jarnou cibuľkou. Šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky a všetko spolu hodíme na rozohriatu panvicu s olejom. Jemne pražíme tak, aby šampiňóny chytili farbu. Pridáme soľ s korením a po pár minútach môžeme pridať hrsť kukurice a konzervu fazúľ. Všetko spolu premiešame a varíme, pokiaľ zmes nezačne bublať. Následne znížime plameň, pridám hrsť nastrúhaného cheddaru, špenátu a dochutíme soľou s korením. Pomedzi to si poriadne rozohrejeme suchú panvicu a na spodnú časť quesadilly nastrúhame opäť kúsok cheddaru. Prihodíme uvarenú zmes a prekryjeme vrchnou časťou Quesadilly. Takto pripravenú ju hodíme na suchú panvicu a z každej strany pečieme na strednom ohni cca 3 minúty. Na obrátenie vám veľmi dobre pomôže obyčajný tanier. A máme hotovo. Odporúčam podávať s nachos s paradajkovou salsou a výbornými čiernymi olivami. Budete sa oblizovať, dobrú chuť!

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.