Ľahká pizza s grilovanou cuketou

Ľahká pizza s grilovanou cuketou a krásne chrumkavými okrajmi je recept, ktorý Vás poteší v hlavnej cuketovej sezóne, keď už neviete čo so všetkou touto zdravou a šťavnatou zeleninou. V chladnejších dňoch Vás zasa svojou sviežou chuťou aspoň na chvíľočku vráti do slnkom zaliateho leta.

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min (10 - 12 min doba pečenia)
Teplota:
160 °C
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    špaldový alebo tradičný lavaš (1ks - 2/3 z plátu)
  • ingrediencia
    paradajková omáčka alebo pesto
  • ingrediencia
    grilovaná cuketa
  • ingrediencia
    tuniak
  • ingrediencia
    červená cibuľa
  • ingrediencia
    balkánsky syr
  • ingrediencia
    vlašské orechy
  • ingrediencia
    Extra: domáce čatní
  • ingrediencia
    nakoniec čerstvý špenát
Postup
  1. krok

    Ako základ použijeme paradajkový pretlak, alebo pesto.

  2. krok

    Na lavaš poukladáme grilovanú cuketu, kúsky tuniaka, na plátky nakrájanú červenú cibuľu, plátky balkánskeho syra a vlašské orechy.

  3. krok

    Rohy lavaša potrieme troškou vody a olivovým olejom aby sa nespálili a upiekli do chrumkava.

  4. krok

    Pečieme na 160 °C približne 10 – 12 minút.

  5. krok

    Hotovú pizzu posypeme čerstvým špenátom.

    Mali sme domáce čatní, pridali sme aj to 🙂

lavas-klasy

Tip

Nezabudnite, že cuketu je najlepšie pripravovať so šupkou, keďže tá obsahuje najviac živín.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.