Ľahká pizza s grilovanou cuketou
Ľahká pizza z lavašu s grilovanou cuketou a krásne chrumkavými okrajmi je recept, ktorý Vás poteší v hlavnej cuketovej sezóne, keď už neviete čo so všetkou touto zdravou a šťavnatou zeleninou. V chladnejších dňoch Vás zasa svojou sviežou chuťou aspoň na chvíľočku vráti do slnkom zaliateho leta. Samoyrejme si ju môžu dopriať aj bezlepkáči, jednoducho použijete chutný bezlepkový lavaš.
- ingredienciašpaldový alebo tradičný lavaš (1ks - 2/3 z plátu)
- ingredienciaparadajková omáčka alebo pesto
- ingredienciagrilovaná cuketa
- ingredienciatuniak
- ingredienciačervená cibuľa
- ingredienciabalkánsky syr
- ingredienciavlašské orechy
- ingredienciaExtra: domáce čatní
- ingrediencianakoniec čerstvý špenát
- krok
Ako základ použijeme paradajkový pretlak, alebo pesto.
- krok
Na lavaš poukladáme grilovanú cuketu, kúsky tuniaka, na plátky nakrájanú červenú cibuľu, plátky balkánskeho syra a vlašské orechy.
- krok
Rohy lavaša potrieme troškou vody a olivovým olejom aby sa nespálili a upiekli do chrumkava.
- krok
Pečieme na 160 °C približne 10 – 12 minút.
- krok
Hotovú pizzu posypeme čerstvým špenátom.
Mali sme domáce čatní, pridali sme aj to 🙂
Tip
Nezabudnite, že cuketu je najlepšie pripravovať so šupkou, keďže tá obsahuje najviac živín.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.