Krémešová torta

Skvelý recept s Lavašom z kuchyne mystoryofcooking.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min. (čas pečenia cca 3 - 5 min.)
Teplota:
180°C
Počet porcií:
6
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš špaldový
  • ingrediencia
    2x Zlatý klas s pravou vanilkou
  • ingrediencia
    1l mlieka
  • ingrediencia
    pár kvapiek vanilkového flavdrops na dosladenie (alebo iné sladidlo)
  • ingrediencia
    odmerka vanilkového proteínu
  • ingrediencia
    500ml sójovej smotany na šľahanie
  • ingrediencia
    250g odtučneného tvarohu
Postup
  1. krok

    Podľa tortovej formy si vyrežeme 4 kruhy Lavaša. V rúre si ich upečieme na 180 stupňoch na 3-5 minút. Na dno formy položíme dva upečené pláty.

  2. krok

    Uvaríme si zlatý klas v 1l mlieka, pridáme sladidlo. Po vychladnutí pridáme proteín a nalejeme do tortovej formy. Ďalej si vyšľaháme šľahačku a pridáme do nej tvaroh. Vyšľahaný krém navrstvíme na vanilkový krém zo zlatého klasu.

  3. krok

    Na záver len prikryjeme so zvyšnými dvoma plátmi, ktoré si predtým vopred nakrájame na trojuholníky, aby sme nemali problém pri krájaní hotového krémešu.

  4. krok

    Dáme na noc zachladiť do chladničky. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom či čokoládou. Hotovo, jednoduchá krémešová torta :).

    Dobrú chuť!

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.